Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2013 12 13

Pasiektas šio sezono LKL naudingumo rekordas – Žygimantas Skučas surinko 37 balus

Rungtynėse su Panevėžio „Lietkabeliu“ „LSU-Atleto“ puolėjas Žygimantas Skučas pelnė 18 taškų, atkovojo 15 kamuolių, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir surinko 37 naudingumo balus. Toks pasirodymas – naujasis šio sezono rekordas.
Žygimantas Skučas
Žygimantas Skučas

„Buvo tokia diena, kai viskas sekėsi. Prieš tai keliose rungtynėse buvo ir minusas, ir nulis, o šįsyk.. net pats nežinau, iš kur“, – sakė LKL rekordininkas.

– Žygimantai, 18 pelnytų taškų nėra stebuklas, tačiau 15 atkovotų kamuolių – labai geras rezultatas. Visai neseniai Vilmantas Dilys sakė, kad norint pasiekti tokį skaičių, kamuolys tiesiog turi kristi į rankas. Kaip jums buvo?

– Iš tikrųjų, taip ir buvo. Keliose situacijose tiesiog stovėjau, o kamuolys atsidūrė mano rankose. Norint atkovoti 15 kamuolių, turi arba būti labai geras kovotojas, arba turi labai sektis. Aš nesu labai geras kovotojas dėl kamuolių, mano vidurkis daug žemesnis, tad manau, kad man sekėsi.

– Jau užsiminėte, kad jūsų žaidimas yra labai banguojantis. Kaip manote, kodėl?

–Visos komandos toks žaidimas. Taip ir išeina, kad vieną dieną vieni atsiskleidžia, kitą dieną – kiti, vieną dieną sužaidi labai gerai, o kitą dieną esi nulis. Profesionalumas yra stabilumas, o stabilumo, deja, dar nėra. Tiek man, tiek visai komandai. Bet galbūt taip yra todėl, kas esame jauni.

– Negalvojate, kad tie pasiteisinimai jaunyste tampa liga?

– Atsiprašau, atsiprašau (juokiasi), o ką daugiau pasakyt? Mums dar daug dalykų trūksta, tiek kalbant apie techniką, tiek apie varžovų gynybą, prie kurios kartais neprisitaikome.

– Iš jūsų komandos atstovų ne kartą girdėjome, kad turite tikslą – patekti į atkrintamąsias varžybas. Sakyčiau, nepateisinama, kad tokius tikslus kelianti komanda per trumpą laiką pralaimi ir „Dzūkijai“, ir „Lietkabeliui“..

–Taip, tai nėra pateisinama. Prieš „Lietkabelį“ turėjome laimėti, bet sužaidėme prastas rungtynes. Liūdna. Nors ir sužaidžiau geras rungtynes, tačiau pralaimėjus džiaugsmo tikrai daug nebuvo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas