Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2012 04 16

Rimantas Kaukėnas vėl aplenkė laiką – grįžta į aikštelę

Rimantas Kaukėnas dar kartą įrodė, jog valia ir užsispyrimas gali daryti stebuklus. 34-erių krepšininkas antrą kartą per karjerą kone dvigubai aplenkė medikų prognozes, po sunkios traumos anksčiau laiko sugrįždamas į aikštelę.
Rimantas Kaukėnas pelnė 13 taškų.
Rimantas Kaukėnas pelnė 13 taškų. / „Scanpix“ nuotr.

Kai praėjusių metų lapkričio pabaigoje Sienos „Montepaschi“ legionierius patyrė sunkią kelio traumą, medikai neabejojo – šis sezonas lietuviui jau baigėsi.

„Dažniausiai po tokių traumų į aikštelę grįžtama po 6–8 mėnesių“, – ankstyvu sugrįžimu tuomet netikėjo ir pats R.Kaukėnas.

Tačiau gynėjui užteko kiek daugiau nei penkių mėnesių ir jis jau ruošiasi prisijungti prie „Montepaschi“ ekipos treniruočių.

„Norint, kad kelio raumuo nesubliūkštų, reikia per dieną po dvi tris valandas atlikti pratimus. Antrajam keliui panašiai, tad išeina ilga darbo diena. Ne penkias, o septynias dienas per savaitę“, – taip apie varginančią savo reabilitaciją dar vasario mėnesį kalbėjo lietuvis.

Po pirmosios kelio raiščių traumos 2008-aisiais R.Kaukėnas taip pat aplenkė medikų prognozes į aikštelę sugrįždamas po penkių mėnesių.

R.Kaukėno sugrįžimas turėtų pradžiuginti ir Lietuvos krepšinio rinktinės vyriausiąjį trenerį Kęstutį Kemzūrą. Vienu komandos lyderių per pernai Lietuvoje vykusį Europos čempionatą buvęs gynėjas žadėjo ir šiemet padėti rinktinei, jei tik bus sveikas.

R.Kaukėnui priekinis kelio raištis trūko lapkričio pabaigoje (nuo 1 min. 7 sek.):

VIDEO: Vanoli Braga Cremona - Montepaschi Siena 66 - 102

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas