Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 07

Universiados krepšinio turnyro burtų švytuoklė: lietuviams teko ir čiliečiai, ir kinai

Rusijos Kazanės mieste šeštadienio vakarą buvo ištraukti Universiados krepšinio turnyro burtai. Jie lėmė, jog Lietuvos studentų rinktinė savo kovas Universiadoje pradės D grupėje, kurioje varžysis su Suomijos, Brazilijos, Kinijos, Čilės ir Norvegijos atstovais. Universiada Tatarstano sostinėje Kazanėje (Rusija) vyks liepos 6-17 dienomis.
Dainius Adomaitis ir Arvydas Gronskis
Dainius Adomaitis ir Arvydas Gronskis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Sunku ką pasakyti apie varžovus. Juk neaišku, kas atstovaus toms rinktinėms. Juk būna, kad į Universiadą amerikiečiai siunčia universiteto rinktinę, o būna – surenka koledžų žaidėjus ir jie bando kovoti. Tad aiškiau bus tada, kada pamatysime konkurentų sąrašus. Žinoma, kinai visada stengiasi pasirodyti kuo geriau, visada stiprūs būna brazilai. Visi kiti – kol kas tamsūs arkliukai“, – 15min.lt sakė Lietuvos studentų rinktinės treneris „Lietuvos ryto“ klubo stratego asistentas Dainius Adomaitis.

Jis teigė, jog jau pradėjo svarstyti rinktinės žaidėjų kandidatūras:„Tarp kandidatų turėtų būti ir auksinės kartos atstovų, ir vyresnių žaidėjų. Be to, būtų naudinga išbandyti krepšininkus, kurie studijuoja JAV.

Kandidatus derinsiu su nacionalinės ekipos treneriu Jonu Kazlausku, tokia ir buvo pagrindinė antrosios rinktinės formavimo idėja. Treneris grįžo į Lietuvą, tad sėsime ir tarsimės. Tačiau aišku, kad kandidatų į studentų rinktinę bus ne 24 ar daugiau, o tik 16-18 krepšininkų. Mat pasirengimui Universiadai turėsime vos keturias savaites, todėl nebus laiko eksperimentams“.

D.Adomaitis jau suplanavo ir trenerių štabą. Žodinius sutikimus dirbti studentų rinktinėje davė Arvydas Gronskis ir fizinio rengimo specialistas Virginijus Mikalauskas.

Kitose Universiados krepšinio turnyro grupėse kovos: A grupe – Rusija, Vokietija, Ukraina, Pietų Korėja, Estija ir Omanas; B grupė – Serbija, Rumunija, Japonija, Meksika, Filipinai ir Mongolija; C grupė – Kanada, JAV, Čekija, Australija, Jungtiniai Arabų Emiratai ir Švedija.

 

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito