Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2013 03 03 /17:49

VTB lygoje „Žalgiris“ išvykoje palaužė ČEZ ir užsitikrino pirmą vietą grupėje – 90:84

VTB Jungtinės lygos varžybose sekmadienį Kauno „Žalgirio“ krepšininkai sunkiose rungtynėse išvykoje 90:84 (23:17, 21:22, 27:23, 19:22) palaužė Nymburgo ČEZ krepšininkus.
Oliveris Lafayette'as
Oliveris Lafayette'as buvo rezultatyviausias. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Tai buvo 15-oji „Žalgirio“ (15/1) pergalė B grupės varžybose, o artimiausias persekiotojas, Maskvos CSKA (12/3), pralaimėjo, tad kauniečiai užsitikrino pirmąją grupės vietą.

Rezultatyviausias kauniečių gretose buvo 15 taškų pelnęs (3/4 trit.) amerikietis Oliveris Lafayette'as, kurio taiklių metimų serija ketvirtojo kėlinio pabaigoje nutraukė ČEZ spurtą. Po 10 taškų „Žalgirio“ gretose sumetė net šeši krepšininkai – D.McGrathas (2/3 trit.). M.Kuzminskas (9 atk. kam.), M.Popovičius (0/4 trit.), D.Lavrinovičius, R.Kaukėnas ir K.Lavrinovičius (6 atk. kam.).

ČEZ tašku pelnė: R.Rančikas 20, D.Carteris 15, P.Houska ir V.Hrubanas po 12, J.Welschas (9 rez. perd.) 11.

Rungtynės:

„Žalgiris“ rungtynes pradėjo tokiu startiniu penketu: Donaldas McGrathas, Rimantas Kaukėnas, Mindaugas Kuzminskas, Mario Delašas, Darjušas Lavrinovičius.

Pirmasis kėlinys:

Susitikimą geriau pradėjo žalgiriečiai, kurių gretose nesustabdomai rungtyniavo 4 taškus pelnęs M.Kuzminskas ir 8 įmetęs D.Lavrinovičius. Sužaidus beveik 5 minutes po R.Kaukėno tritaškio „Žalgiris“ išsiveržė į priekį 15:10.

 Kėliniui persiritus į antrąją pusę kauniečiai ir toliau didino savo pranašumą – puikiai į žaidimą įsijungė K.Lavrinovičius, J.Foote'as ir M.Popovičius. Šio trejetuko dvitaškiai tik žengus į aikštę padidino „Žalgirio“ pranašumą iki 9 taškų – 23:14. Vis dėlto ketvirčio pabaigoje ČEZ sumažino atsilikimą ir po pirmų 10-ies minučių svečiai pirmavo 23:17.

Antrasis kėlinys:

Ketvirtį aikštės šeimininkai pradėjo sėkmingais metimais iš toli ir buvo sumažinę atsilikimą iki dviejų taškų (26:28), tačiau kauniečiai netrukus atstatė turėtą pranašumą. Šešis taškus iš eilės sumetė M.Kuzminskas, K.Lavrinovičius ir Marko Popovičius ir „Žalgiris“, sužaidus 4 minutes, buvo priekyje 34:27.

Vis dėlto čekai nenuleido rankų ir toliau puikiai metė tritaškius. Iki ketvirčio pabaigos likus kiek daugiau nei 2 minutėms M.Efemberha tolimu metimu rezultatą beveik išlygino. Kauniečiai pirmavo 38:37. Kėlinio pabaigoje taikliai baudas sumetė M.Kuzminskas ir T.Dardenas ir „Žalgiris“ išsaugojo žymesnę persvarą – 44:39.

Trečiasis kėlinys:

Po didžiosios pertraukos „Žalgiriui“ žaidimas nesiklijavo, gynyba buvo skylėta, tad iki ketvirčio vidurio turėta persvara ir vėl ištirpo iki minimumo – 51:50. Tačiau tada prabilo K.Lavrinovičius, pataikęs tritaškį ir sumetęs tris baudų metimus, D.McGrathas pridėjo dvitaškį ir kauniečių pranašumas vėl šoktelėjo – 56:50.

Likus dviem minutėms iki kėlinio pabaigos R.Kaukėnas tritaškiu dar kartą grąžino „Žalgiriui“ 9 taškų pranašumą (68:59), o netrukus D.McGrathas taip pat pataikė tritaškį ir pirmą kartą mače kauniečių pranašumas perlipo dviženklę ribą (71:59). Kėlinys baigėsi ČEZ dvitaškiu ir pataikytu baudos metimu, tačiau „Žalgiriui“ pirmaujant 71:62.

Ketvirtasis kėlinys:

Lemimamas ketvirtis klostėsi apylygiai, tačiau ČEZ klubas neleido kauniečiams atitrūkti. Nemažai metimų pramatę žalgiriečiai leido šeimininkams priartėti ir, likus žaisti 5 minutes, turėjo tik 6 taškų persvarą – 79:73.

Rezultataui esant 79:76 kauniečių naudai, prabilo O.Lafayette'as, kuris vienas pats įmetė tritaškį, o netrukus pridėjo du dvitaškius iš eilės ir padėjo „Žalgiriui“ vėl susikrauti dviženklį pranašumą – 86:76.

Po serijos kauniečių netaiklių metimų „iš žaidimo“ ČEZ priartėjo iki 82:86 (27 sek.) ir griebėsi pražangų taktikos. Vis dėlto M.Popovičiaus ir O.Lafayette'o rankos nedrebėjo ir „Žalgiris“ iškovojo pergalę 90:84

------------------------------------------------------------------------------------------

Pirmajame susitikime praėjusių metų gruodį, kuris vyko Kaune, pajėgesni buvo LKL čempionai – 90:70. B grupėje lietuviai su 14 pergalių ir viena nesėkme tvirtai pirmauja, o čekai yra septinti – 5 pergalės ir 9 pralaimėjimai.

Kauniečiai statistiškai yra kur kas pajėgesni už savo varžovus. Vidutiniškai pelno daugiau taškų – 83,9 prieš 72,4; atkovojo daugiau kamuolių – 36,8 prieš 31,8; atlieka rezultatyvių perdavimų – 18,9 prieš 13,4; taikliau meta dvitaškius – 54 proc. prieš 45 proc; ir tritaškius – 39 proc. prieš 35 proc.

Pirmosios rungtynėse Kaune „Žalgirį“ į priekį vedė 19 taškų pelnęs Kšištofas Lavrinovičius, 13 pridėjęs Tremmellas Dardenas ir 11 įmetęs Marko Popovičius. ČEZ ekipoje tada geriausiai sekėsi Michaelui Taylorui (19 tšk.), Radoslavui Rančikui (16 tšk.) ir Vojtechui Hrubanui (12 tšk.).

Kauniečiai šia rungtynes žais pailsėję vos vieną pilną dieną, nes dar penktadienio vakarą Malagoje Eurolygos rungtynėse kovėsi su vietos „Unicaja“ krepšininkais ir juos įveikė 83:67.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas