Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 12 20

„Žalgiris“ nusileido „Kyiv“

Kauno „Žalgiris“ nesėkmingai startavo Vieningosios lygos taurėje. Kauniečiai Maskvoje 67:74 (20:26, 13:12, 19:18, 15:18) nusileido Kijevo „Kyiv“.
„Žalgiris“ vis dar laukia dosnių rėmėjų pagalbos
„Žalgiris“ vis dar laukia dosnių rėmėjų pagalbos / Eriko Ovčarenkos/15min.lt nuotr.
Temos: 1 Kijevo Kyiv

Tai reiškia, kad sekmadienį žalgiriečiai tęs kovas dėl 5-8 vietų. Jų varžovais bus Maskvos „CSKA” – Rygos „ASK” poros pralaimėtojas.

Ukrainiečius per paskutines dvi mačo minutes ištempė Alexas Scalesas. Jis pelnė paskutinius 8 Kijevo komandos taškus ir atėmė iš „Žalgirio“ viltį iškovoti pergalę.

Apskritai, Kijevo ekipą į priekį vedė legionieriai. Aikštėje pasirodė vienintelis ukrainietis – Viačeslavas Kravcovas – tačiau ir jis buvo mažai naudingas. Per 11 minučių tepelnė tašką. Kitus 73 taškus surinko legionieriai.

Rungtynės tarp Ukrainos vicečempionų ir Lietuvos čempionų nesudomino žiūrovų. anot oficialaus protokolo, mačą stebėjo vos 100 žiūrovų.

„Žalgiris“: Jonas Mačiulis 19, Dainius Šalenga 12, Lorenas Woodsas 10 (10 atk. kam.), Paulius Jankūnas 9, Žygimantas Janavičius ir Artūras Milaknis po 5, Mantas Kalnietis, Eurelijus Žukauskas ir Tadas Klimavičius po 2, Šarūnas Vasiliauskas 1.

„Kyiv“: Kenanas Bajramovičius 24, Alexas Scalesas 18, Sconnie Pennas 14, Jovo Stanojevičius 13.

„Žalgiris“ geriau pradėjo rungtynes ir sužaidus 3 minutes pirmavo 8:3. Bet tada ukrainiečiai spurtavo 15:0 ir išsiveržė į priekį 16:8.

Kauniečių sausą atkarpą nutraukė Lorenas Woodsas, pataikęs dvitaškį su pražanga, besibaigiant ketvirčiui Jonas Mačiulis pataikė iš toli ir komandas skyrė 6 taškai - 20:26.

Besibaigiant antram kėliniui Jameso Scoonie Penno ir Kenano Bajramovičiaus pastangomis „Kyiv“ vėl įgijo dviženklę persvarą – 36:26. Visgi tada Paulius Jankūnas sumetė dvi baudas, Dainius Šalenga pridėjo tritaškį, Lorenas Woodsas įmetė iš po krepšio ir skirtumas sumenko iki 33:36.

Du iš eilės Alexo Scaleso tritaškiai po ilgosios pertraukos Kijevo komandai vėl suteikė dviženklį pranašumą – 50:40.

„Žalgiris“ puolimas bene 5 minutes buksavo, kol komandą paskui save patraukė Mačiulis. Jis sumetė du tritaškius iš eilės ir deficitas sumenko iki 4 taškų – 48:52.

Tolimas Artūro Milaknis šūvis ketvirto kėlinio pradžioje sumažino atsilikimą iki 3 taškų (55:58), o likus žaisti kiek mažiau nei 6 minutes Dainius Šalenga galingai įkrovė persivaręs kamuolį per visą aikštę ir komandas teskyrė taškas – 59:60.

Po nesėkmingos ukrainiečių atakos A.Milaknis galėjo persverti rezultatą, bet nepataikė iš toli. Tuo tarpu kitoje atakoje S.Pennas įmetė iš toli ir skirtumas vėl šoktelėjo.

Žygimanto Janavičiaus dvitaškis nukirpo persvarą pusiau, o paskui žalgiriečiai turėjo dvi galimybes rezultatą bent išlyginti ir abiem nepasinaudojo. Ukrainiečiai tuo tarpu pataikė dvitaškį su pražanga ir likus žaisti kiek mažiau nei 3 minutes pirmavo 66:61.

Likus žaisti pustrečios minutės D.Šalenga pataikė baudą ir skirtumas sumažėjo iki 4 taškų, bet „Žalgiriui“ nepalankų sprendimą priėmė teisėjai. D.Šalengos pražangą jie įvertino kaip nesportinę, Pennas įmetė vieną baudą, A.Scalesas smeigė tritaškį ir skirtumas pašoko iki 69:62.

D.Šalenga greitai atsakė tritaškiu, bet tolimą dvitaškį pataikė ir A.Scalesas – 71:65.

Po vieną baudą įmetė Ž.Janavičius ir L.Woodsas ir skirtumas sumenko iki 67:71. Bet tada sudėtingą tritaškį atsilošdamas įmetė A.Scalesas ir nugalėtojas tapo aiškus.

Kauno „Žalgirio“ treneris Gintaras Krapikas po pralaimėjo Kijevo „Kyiv“ komandai prisipažino, kad žaidėjai mačui nenusiteikė taip, kaip nusiteikia Eurolygos rungtynėms. Tačiau ir Vieningosios lygos turnyre treneris įžvelgia naudos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas