Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 29

10 pretendentų tapti geriausiai besiginančiu Eurolygos krepšininku

Nenumaldomai artėjant 2019–2020 metų Eurolygos sezonui oficiali lygos svetainė paskelbė dešimt kandidatų, kurie, jų nuomone, yra realiausi pretendentai į geriausiai besiginančio žaidėjo apdovanojimą. 24sek kviečia su jais susipažinti.
Nickas Calathesas, Janas Vesely, Bryantas Dunstonas ir Walteris Tavaresas
Nickas Calathesas, Janas Vesely, Bryantas Dunstonas ir Walteris Tavaresas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Eurolyga

10. Kostas Papanikolaou (Pirėjo „Olympiacos“)

Devintus metus Eurolygoje žaisiantis graikas tapo vienu iš Pirėjo klubo simbolių. Puolėjas turi labai tvirtą ir greitą kūną, kuriuo užstoja kelią bet kokiam tiesioginio oponento išpuoliui. Be sugebėjimų gintis tiek ties perimetru, tiek ir baudos aikštelėje, K.Papanikolaou išsiskiria ir aukštu krepšinio intelektu, kuris „Olympiacos“ klubui pastaruosius tris sezonus leido būti tarp trijų mažiausiai taškų per rungtynes praleidžiančių klubų.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Kostas Papanikolaou ir Edgaras Ulanovas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Kostas Papanikolaou ir Edgaras Ulanovas

9. Branko Lazičius (Belgrado „Crvena Zvezda“)

Ne tokia garsi krepšinio pavardė krepšinio pasaulyje, tačiau turbūt dėl to, kad daro daug nematomo, juodo darbo. Daug apie krepšininką pasako tai, kad kol kas nė viename Eurolygos sezone 30-metis gynėjas neviršijo 4,4 taško vidurkio, tačiau per rungtynes ant parketo praleisdavo apie 20 minučių. Serbas yra ne tik klubo kapitonas, bet ir daugiausiai rungtynių vilkint „Crvena Zvezda“ marškinėlius Eurolygoje sužaidęs krepšininkas. Gynėjo ryžtas varžovus agresyviai pasitikti nuo vidurio linijos tapo tarsi vizitinė kortelė.

Sputnik nuotr./Branko Lazičius ir Willas Clyburnas
Sputnik nuotr./Branko Lazičius ir Willas Clyburnas

8. Nickas Calathesas (Atėnų „Panathinaikos“)

Turbūt geriausias aikštės generolas tarp visų Eurolygos įžaidėjų yra vertinamas ne tik už fantastišką aikštės matymą. Nereikia pamiršti fakto, kad N.Calathesas tris iš paskutinių keturių Eurolygos sezonų buvo pirmas pagal perimtus kamuolius (vid. 1,7 per. kam.). Aukštas 196 cm ūgio gynėjas gali ginti mažiausiai trijų pozicijų krepšininkus ir tapti tikru galvos skausmu oponentams.

„Scanpix“ nuotr./Nickas Calathesas ir Dee Bostas
„Scanpix“ nuotr./Nickas Calathesas ir Dee Bostas

7. Danielis Hackettas (Maksvos CSKA)

Italijos pilietybę turintis Danielis Hackettas yra labai įvairiapusis krepšininkas, visų pirma išsiskiriantis gera gynyba. Tiek įžaidėjo, tiek atakuojančio gynėjo pozicijose galintis rungtyniauti krepšininkas yra labai kibus ir svarbiausia – komandai žaidžiantis atletas. D.Hacketto svarba Maskvos klubui pasimatė Eurolygos finalo ketverto metu, kuomet italas žaidė penkiomis minutėmis daugiau nei įprastai ir prižiūrėjo pavojingiausius varžovų gynėjus.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Sergio Llullas ir Danielis Hackettas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Sergio Llullas ir Danielis Hackettas

6. Janas Vesely (Stambulo „Fenerbahče“)

Pirmasis sąrašo narys, saugantis baudos aikštelę. 213 cm ūgio centras pasižymi labai ilgomis rankomis, kurios leidžia nupūsti varžovų metimus. Tačiau čekas nėra vien tik giliai krepšį saugantis aukštaūgis. Jano Vesely mobilumas jam leidžia išsikeisti dengiamaisiais gynyboje, o puikus kojų darbas ties perimetru apsunkina situaciją vikresniems jo oponentams.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Brandonas Daviesas ir Janas Vesely
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Brandonas Daviesas ir Janas Vesely

5. Kyle'as Hinesas (Maskvos CSKA)

Keturis kartus Eurolygoje triumfavusio Kyle'o Hineso elitinę gynybą geriausiai iliustruoja apdovanojimai – dukart per pastaruosius keturis sezonus amerikietis buvo išrinktas geriausiai besiginančiu Eurolygos krepšininku. Centimetrų trūkumą (198 cm) vidurio puolėjo pozicijoje rungtyniaujantis krepšininkas kompensuoja begaliniu noru ir raumenų mase, prieš kurią neatsilaiko net ir keliolika centimetrų didesni milžinai.

Euroleague.net nuotr./Kyle'as Hinesas
Euroleague.net nuotr./Kyle'as Hinesas

4. Adamas Hanga („Barcelona“)

Adamas Hanga 2016-2017 metų sezone Eurolygos trenerių buvo išrinktas geriausiai besiginančiu žaidėju. Nors traumos kiek aptemdė vengro karjerą, katalonų lengvasis kraštas į įprastas pozicijas sugrįžo praėjusiame sezone, kuriame perimdavo po 1,1 kamuolio (daugiausiai komandoje) ir atkovodavo po 4 kamuolius gynyboje (trečias rezultatas komandoje), o „Barcelona“ buvo antra „nuo galo“ pagal praleistus taškus (76,9 tšk.).

nuotr. Alfredo Pliadžio /Adamas Hanga
nuotr. Alfredo Pliadžio /Adamas Hanga

3. Bryantas Dunstonas (Stambulo „Anadolu Efes“)

Geriausiai besiginantis Eurolygos krepšininkas 2014 ir 2015 metais. Puikiai savo tvirtą kūną išnaudoti sugebantis amerikietis praėjusi sezoną rikiavosi trečias pagal blokus (1,2 blk.). B.Dunstonas yra ne tik tvirtas, bet ir vikrus vidurio puolėjas – per pastaruosius šešis sezonus tarp aukštaūgių užima antrą vietą pagal perimtus kamuolius (iš viso 108). Bandyti pasigalinėti su Stambulo klubo galiūnu – ne juokai.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Bryantas Dunstonas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Bryantas Dunstonas

2. Nikola Kaliničius (Stambulo „Fenerbahče“)

Dar vienas labai universalus krepšininkas. 202 cm ūgis serbui leidžia ginti tiek trečios, tiek ir ketvirtos pozicijos krepšininkus, tačiau Nikola sugeba ir dar daugiau. Željko Obradovičius pasitiki savo tautiečiu ir kibų atletą mėgsta „pastatyti“ prieš varžovų gynėjus. Praėjusiame sezone N.Kaliničius „Fenerbahče“ gretose buvo antras pagal praleistą laiką aikštėje.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Nikola Kaliničius ir Kyle'as Hinesas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Nikola Kaliničius ir Kyle'as Hinesas

1. Walteris Tavaresas (Madrido „Real“)

Jokių staigmenų. 221 cm ūgio milžinas krepšinį pradėjo žaisti vos nuo 17 metų, tačiau praėjusiame sezone užsitarnavo vietą startiniame „karališkojo“ klubo penkete ir tapo ne tik geriausiai besiginančiu Eurolygos krepšininku (1,7 bloko), bet ir pateko į antrą simbolinį Eurolygos penketuką. Žaliojo Kyšulio salose gimusio krepšininko ištiestų rankų į šonus ilgis siekia net 236 cm, o jeigu pagal šį rodiklį W.Tavaresą lygintume su NBA žaidėjais, jis per visą žaidimo istoriją rikiuotųsi trečioje vietoje – po Mo Bambos ir Manute Bolo.

Lino Žemgulio nuotr./Walteris Tavaresas
Lino Žemgulio nuotr./Walteris Tavaresas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito