Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 05

10 tritaškių susmeigęs ALBA gynėjas sugadino „Chimki“ amerikiečių atsisveikinimą

Beveik tūkstančio Mytiščių arenoje susirinkusių sirgalių akivaizdoje paskutinį mačą Maskvos srities „Chimki“ (3-24) klube sužaidė amerikiečiai Jordanas Mickey ir Errickas McCollumas. Nors šis duetas buvo puikus, bet ketvirtajame kėlinyje sustoję šeimininkai 81:100 (25:20, 22:21, 20:27, 14:32) krito prieš Berlyno ALBA (10-18), kurią į priekį vedė 10 tritaškių įmetęs ir Eurolygos rekordą pakartojęs Marcusas Erikssonas.
Jordanas Mickey
Errickas McCollumas ir Jordanas Mickey / Euroleague.net nuotr.

Rusijos naujienų kanalas „Ria Novasti“ praneša, jog „Chimki“ skola žaidėjams siekia beveik 3 mln. eurų, tuo metu 15min šaltiniai trimituoja, jog Pamaskvėje paskutinį mačą sužaidė amerikiečiai Jordanas Mickey ir Errickas McCollumas.

Pirmasis penktadienio vakarą Rusijoje pagerino asmeninį karjeros pelnytų taškų rekordą (29) ir buvo arti geriausio naudingumo balų (31) rezultato.

Vis dėlto pagrindinės šviesos po rungtynių krypo į karjeros rungtynes sužaidusį ALBA gynėją Marcusą Erikssoną, kuris, realizavęs 10 tritaškių iš 13, pakartojo Andrew Goudelockui ir Shane'ui Larkinui priklausantį Eurolygos rekordą.

Krepšininkas iš Švedijos pelnė 36 taškus ir surinko 41 efektyvumo balą.

„Chimki“ klubo sudėtyje liko vienintelis krepšininkas iš užsienio – latvis Janis Timma, tačiau jo ateitis šiame Rusijos klube irgi yra miglota.

Svečiai iš Berlyno rungtynes pradėjo pelnydami 8 taškus be atsako, tačiau Andrejaus Malcevo auklėtiniai atsakė 13 taškų iš eilės ir išsiveržė į priekį.

„Chimki“ priekyje buvo iki trečiojo kėlinio pabaigos, kai tritaškį smeigė ALBA snaiperis Marcusas Erikssonus.

Ketvirtajame kėlinyje sąlygas aikštelėje diktavo Aito Garcia Reneseso kariauna, mačo pabaigoje susikrovusi vaizdo aikštelėje neatspindinčio rezultato.

Jordanas Mickey vien iki ilgosios pertraukos realizavo visus 8 mestus dvitaškius, pridėjo tritaškį ir surinko 19 taškų, o susitikimą baigė savo sąskaitoje per 37 minutes surinkdamas 29 taškus (12/16 dvit., 1/2 trit., 2/2 baud.), atkovojo 9 ir perėmė 2 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą, keturiskart suklydo ir užfiksavo 31 naudingumo balą.

12 taškų pridėjo Errickas McCollumas, o Rusijos krepšinio žvaigždė Aleksejus Švedas pelnė 15 taškų (2/10 dvit., 3/12 trit., 2/2 baud.), atkovojo 7 ir perėmė 3 kamuolius, atliko 12 rezultatyvių perdavimų, suklydo 4 kartus ir sukrapštė 19 efektyvumo balų rodiklį.

M.Erikssono tritaškių salvės pakylėta ALBA iš viso realizavo 17 tolimų metimų iš 35 (48,6 proc.). Vokietijos ekipa atliko net 31 rezultatyvų perdavimą.

„Chimki“: Jordanas Mickey 29 (31 naud. bal.), Aleksejus Švedas 15 (7 atk. kam., 12 rez. perd.), Errickas McCollumas 12.

ALBA: Marcusas Erikssonas 36 (10/13 trit., 41 naud. bal.), Luke'as Sikma ir Simone Fontecchio – po 18, Benas Lammersas ir Peytonas Siva (9 rez. perd.), – po 11.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas