Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 09 29

18 komandų – 18 klausimų: kokios intrigos supa kiekvieną Eurolygos ekipą?

Eurolygos debiutanto „Monaco“ klubo arenoje ketvirtadienio vakarą bus duotas startas pajėgiausio žemyno turnyro 2021–2022 m. sezonui. Jame trečius metus iš eilės rungtyniaus 18 komandų, tarp jų – ir Kauno „Žalgiris“. Intrigų prieš naująjį sezoną – apstu, o 15min atrinko po vieną įdomiausią klausimą apie kiekvieną iš šio sezono Eurolygos dalyvių.

Berlyno ALBA: ar Israelis Gonzalezas išlaikys ALBA ant Aito Garcia Reneseso nukaltų bėgių?

ALBA pastaruosius du sezonus Eurolygoje gal ir nerinko šūsnies pergalių, tačiau stebėti šios komandos laisvą ispanišką krepšinį buvo vienas malonumas.

Deja, po praėjusio sezono iš berlyniečių stratego pareigų atsitraukė 74-erių A.G.Renesesas, o ALBA vairą iš jo perėmė asistentu iki tol buvęs Israelis Gonzalezas.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Luke'as Sikma ir Israelis Gonzalezas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Luke'as Sikma ir Israelis Gonzalezas

28 metais už tautietį jaunesnis ispanas ketverius metus kaupė patirtį legendinio specialisto pašonėje, o pernai jau išsibandė save ir vyr. trenerio pareigose, kai A.G.Renesesui užsikrėtus COVID-19, I.Gonzalezo vadovaujama ekipa per šešerias rungtynes iškovojo dvi pergales.

Visgi vasarą ALBA kiek nukraujavo, o daugelio spėjimu tai silpniausia šio sezono Eurolygos komanda. Bet galbūt naujo trenerio idėjos padės „albatrosams“ išvengti elitinio turnyro dugno gramdymo?

VIDEO: PIKENROLAS: L.Kleiza ir D.Adomaitis – Eurolygos lūzeriai, šaunuoliai ir prognozė „Žalgiriui“

Stambulo „Anadolu Efes“: ar Ergino Atamano kariaunai pavyks pasiekti dublį?

E.Atamano manymu, „Anadolu Efes“ klubui šiuo metu turėtų priklausyti jau dvi Eurolygos taurės – ne tik už pernykštį sezoną, bet ir už COVID-19 nutrauktą 2019–2020 m. kampaniją, kai Stambulo klubas prieš pandemiją dominavo turnyre.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Vasilije Micičius
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Vasilije Micičius

Vis dėlto realybė tokia, jog „Anadolu Efes“ biure šiuo metu stovi vienintelis Eurolygos trofėjus, o turkai šiame sezone sieks pakartoti šią sėkmę.

Jei E.Atamano vyrams tą padaryti pavyks, jie taps tik trečiąja komanda šiame amžiuje, Eurolygą laimėjusia du kartus paeiliui. Iki šiol tą pavyko padaryti tik Tel Avivo „Maccabi“ su Šarūnu Jasikevičiumi (2003–2004 ir 2004–2005 m. sezonuose) bei Pirėjo „Olympiakos“ su Martynu Gecevičiumi (2011–2012 ir 2012–2013 m. sezonuose).

Vilerbano ASVEL: ar Victoras Wembanyama jau priaugo Eurolygos marškinėlius?

Žinoma, klausiame retoriškai, nes 219 cm ūgio ilgšiui iš Paryžiaus priemiesčio jokie marškinėliai neturėtų būti per dideli.

Tačiau kalbant apie Eurolygą, tikėtino 2023 m. NBA naujokų biržos pirmojo šaukimo laukia nemaži iššūkiai.

Į stipriausią žemyno turnyrą jis šoka vos apšilęs kojas Europos taurėje, kur pernai spėjo sužaisti ketverias rungtynes. Kiek daugiau progų jis gavo Prancūzijos čempionate, kur praėjusiame sezone vilkėdamas Nantero 92 klubo aprangą žaidė 16 rungtynių, pelnė po 6,8 taško, atkovojo po 4,7 kamuolio ir blokavo po 1,9 metimo.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Victoras Wembanyama
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Victoras Wembanyama

Visa kita V.Wembanyamos patirtis buvo kaupiama jaunimo varžybose, o dabar jo laukia Walteris Tavaresas, Brandonas Daviesas, Nikola Milutinovas ir kiti Eurolygos dinozaurai.

Tai – ir puikiausia proga V.Wembanyamai pademonstruoti, jog aplink jį kuriamas ažiotažas nėra atsitiktinis, bet ir rizika sudegti, jei vis tik prancūzas į Eurolygos krepšinį bus įmestas per anksti.

Miuncheno „Bayern“: ar sėkmingas sezonas nebuvo tik atsitiktinumas?

Bavarai išgyveno pasakišką sezoną, kai buvo per kelis tikslius metimus nuo Eurolygos finalo ketverto, bet dabar viskas prasidės nuo nulio.

Vasarą „Bayern“ neteko pelningesnius pasiūlymus priėmusių Wade'o Baldwino ir Jaleno Reynoldso, išvyko ir svarbius vaidmenis turėję Jamesas Gistas bei DJ Seeley, bet svarbiausias bavarų sėkmės faktorius – treneris Andrea Trinchieri – liko.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Andrea Trinchieri
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Andrea Trinchieri

Italas bandys atsivėrusias skyles kamšyti buvusiu žalgiriečiu Augustine'u Rubitu, į Miuncheną vasarą atvyko ir DeShaunas Thomasas, Othello Hunteris, Corey Waldenas bei Darrunas Hilliardas, bet tai negarantuoja, kad bavarų Pelenės istorija pasikartos.

Juolab kad pernai bavarai buvo tikri dramų karaliai – net 19 „Bayern“ rungtynių baigėsi 6 ar mažesniu taškų skirtumu, o iš jų Miuncheno ekipa laimėjo net 14.

Pagal biudžetą į Eurolygos aštuonetą tikrai nepatenkanti ekipa šiame sezone turės iš naujo įrodyti, kad jau priklauso Europos krepšinio elitui.

„Barcelona“: ar Nikola Mirotičius nedings svarbiausiuose sezono mačuose?

N.Mirotičius – brangiausias Eurolygos žaidėjas, bet praėjusio sezono atkrintamosiose toks neatrodė.

Ispanijai tarptautiniuose turnyruose atstovaujantis juodkalnietis buvo savo paties šešėlis praėjusio sezono svarbiausiose kovose. Ketvirtfinalyje N.Mirotičius rinko po 8,6 taško pataikydamas vos 33,3 proc. metimų, o finalo ketverte jo taiklumas siekė tik 40,9 proc., nors rezultatyvumo vidurkis pakilo iki 16.

Prasmegdavo lemiamose kovose N.Mirotičius ir dar žaisdamas NBA. Reguliariajame sezone puolėjas rinkdavo po 12,3 taško su 35,9 proc. pataikymu iš toli, o atkrintamosiose jo rodikliai krito iki 9,6 taško ir 31,8 proc. tritaškių pataikymo.

Praėjusiame sezone likęs be Eurolygos titulo, šį N.Mirotičius pradėjo galingai – ACB pirmenybėse jo rodikliai kol kas siekia 18 taškų, 9 atkovotus kamuolius ir 27,7 naudingumo balo per mačą.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Nikola Mirotičius
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Nikola Mirotičius

Gal tokia sezono pradžia rodo, kad Šaro auklėtinis šį sezoną yra nusiteikęs išlieti susikaupusias nuoskaudas iš praėjusio sezono ir užtildyti kritikus?

Vitorijos „Baskonia“: ar baskai nepritrūks patirties?

Vienas labiausiai patyrusių Eurolygos specialistų 64-erių Duško Ivanovičius į Eurolygos šturmą išsiruošė su jauniausia turnyro sudėtimi.

Joje – vos vienas veteranas, po pertraukos į Vitoriją sugrįžęs 32-ejų Jaysonas Grangeris, o visų kitų žaidėjų amžius nesiekia nė 30-ties.

Antras vyriausias komandos žaidėjas yra 29-erių Rokas Giedraitis, o komandos branduolį sudaro 23–26 metų žaidėjai: Tadas Sedekerskis (23 m.), Vanja Marinkovičius (24 m.), Wade'as Baldwinas (25 m.), Alecas Petersas (26 m.) ir Simone Fontecchio (26 m.).

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Tadas Sedekerskis
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Tadas Sedekerskis

Patirties trūkumą bandys kompensuoti D.Ivanovičius, kuriam tai bus jau 18-as Eurolygos sezonas, bet ar juodkalniečio nurodymai pasieks jaunų ir neapšaudytų baskų žvaigždžių ausis?

Belgrado „Crvena zvezda“: ar grįžę žiūrovai atgaivins Belgrado pragarą?

Be žiūrovų beveik visą praėjusį sezoną žaidusi „raudonoji žvaigždė“ prarado bene svarbiausią savo privalumą ir namuose laimėjo vos 6 mačus iš 17 (35,3 proc.).

Tai – gerokai žemesnis pergalių procentas nei ankstesniais sezonais. Nuo 2016 iki 2020 m. „Crvena zvezda“ namuose buvo laimėjusi 25 iš 45 rungtynių (55,6 proc.), o bent po kartą Belgrado pragare sudegė visos stipriausios Eurolygos komandos.

Šiemet bent jau sezono pradžioje serbai negalės „Štark“ arenos užpildyti sklidinai – pagal Serbijos vyriausybės nutarimą joje savo komandą galės palaikyti beveik 9,2 tūkst. sirgalių (50 proc. arenos talpos).

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Belgrado „Stark“ arena
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Belgrado „Stark“ arena

Visgi net ir šis skaičius varžovams turėtų kelti šiurpą – bene aršiausi sirgaliai Eurolygoje kurs tokią atmosferą, iš kurios ištrūkti gyviems gali nepavykti ir turnyro geriausiems.

Maskvos CSKA: kuria kryptimi komandą trauks Aleksejus Švedas – aukštyn ar žemyn?

Prieš dvejus metus CSKA jau suko ruletę, kai pasirinko pasirašyti sutartį su Mike'u Jamesu. Dabar raudonarmiečiai rizikuoja pasikvietę kitą aikštingą žaidėją – A.Švedą.

Rusas šešerius metus jautėsi lyg caras Maskvos srities „Chimki“ klube, bet grįžęs į Rusijos sostinės širdį turės pažaboti savo ambicijas išsimesti po 9,77 tritaškio per rungtynes, ką jis darė keturis pastaruosius sezonus Pamaskvėje.

Jeigu Dimitriui Itoudžiui pavyks priversti dirbti A.Švedą komandai, turėdamas šalia ypač aukšto lygio partnerius rusas gali tapti viena sunkiausiai išsprendžiamų mįslių Eurolygoje.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Aleksejus Švedas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Aleksejus Švedas

Bet priešingu atveju CSKA gali pasigailėti dėl pačių užsidėtos kilpos ant kaklo. Jei netikite, paklauskite Rimo Kurtinaičio.

Stambulo „Fenerbahče“: ar lyderiai išvengs traumų?

„Fenerbahče“ klubas 2016–2018 m. tris kartus paeiliui žaidė Eurolygos finaluose, bet nuo tada svarbiausiu sezono metu juos vis pakerta traumos.

2019-aisiais negandos Stambulo klubą užklupo prieš pat finalo ketvertą, o pernai – ketvirtfinalio serijos metu.

Ne geležiniai yra ir „Fenerbahče“ lyderiai. Nando De Colo per pastaruosius du sezonus dėl traumų praleido 10 rungtynių, o Janas Vesely – net 16.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Nando De Colo ir Janas Vesely
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Nando De Colo ir Janas Vesely

Tiek 34-erių prancūzas, tiek 31-erių čekas neina jaunyn, tad tai, kaip šiems žaidėjams pavyks išvengti sužeidimų, gali lemti „kanarėlių“ sėkmę šiame Eurolygos sezone.

Tel Avivo „Maccabi“: ar Ioannio Sfairopoulo komanda išmoks žaisti rungtynių pabaigas?

Izraelio čempionai praėjusį sezoną buvo tikri nelaimėliai Eurolygoje.

Net 10 rungtynių jie pralaimėjo 4 ar mažesniu taškų skirtumu, dar triskart pralaimėta 6–7 taškais. Palyginimui, atkaklių rungtynių, pasibaigusių 4 ar mažesniu taškų skirtumu, „Maccabi“ laimėjo vos 4.

Didele to dalimi buvo gynėjais grįstas „Maccabi“ žaidimas. Lemiamose atakose iniciatyvos paprastai imdavosi Scottie Wilbekinas, Tyleris Dorsey arba Elijah Bryantas.

Iš šių trijų krepšininkų Tel Avive liko tik S.Wilbekinas, tačiau „Maccabi“ pridėjo raumenų kitose pozicijose. Derrickas Williamsas ir Jalenas Reynoldsas turėtų siausti po krepšiu, Jamesas Nunnally šaudys tritaškius, o „Žalgirį“ dominęs Keenanas Evansas kamšys gynėjų grandyje likusius plyšius.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Derrickas Williamsas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Derrickas Williamsas

Galbūt šis žaidėjų branduolys dramatiškų rungtynių pabaigose jausis komfortiškiau ir susirinks daugiau pergalių, galinčių sugrąžinti „Maccabi“ į atkrintamąsias pirmąsyk nuo 2014 m.?

„Monaco“: ar Zvezdanas Mitrovičius pažabos Mike'ą Jamesą?

Dvi neramios sielos susidurs Monake šiame sezone.

Sensacingai Eurolygos debiutantų gretas papildęs M.Jamesas kaipmat tapo pagrindiniu pretendentu į Alphonso Fordo apdovanojimą ir pakėlė „Monaco“ iki pretendentų į aštuonetą, bet kartu su 31-erių amerikiečiu į Kunigaikštystės ekipą ateina ir jo praeities šleifas.

„Monaco“ klubo nuotr./Mike'as Jamesas
„Monaco“ klubo nuotr./Mike'as Jamesas

2018–2019 m. sezone M.Jamesas taip pat buvo ryškiausias komandos žaidėjas, kai žaidė Milano „Olimpia“, tačiau net ir rezultatyviausiu Eurolygos žaidėju tapusio amerikiečio pastangų nepakako, kad „dizaineriai“ iškoptų į ketvirtfinalį.

Numatęs, kad įžaidėjo atnešama žala komandai gali būti didesnė nei nauda, „Olimpia“ vairą perėmęs Ettore Messina M.Jameso atsisakė.

O po poros metų jam neliko vietos ir Maskvos CSKA klube po net keleto konfliktų su vyr. treneriu Dimitriu Itoudžiu.

Maža to, M.Jamesas įprastai būna ypač aktyvus socialiniuose tinkluose, kur nevengia drąsiai reikšti savo nuomonės.

Ar jam pavyks sutarti su seno kirpimo balkaniškos mokyklos treneriu Z.Mitrovičiumi, kuris ir pats nėra šilkinis, ką parodė jo skambios skyrybos su Vilerbano ASVEL ir konfliktas su Tony Parkeriu prieš kelerius metus?

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Zvezdanas Mitrovičius (viduryje)
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Zvezdanas Mitrovičius (viduryje)

Jei taip, „Monaco“ gali tapti maloniu sezono atradimu. Jei ne, laukite fejerverkų.

Milano „Olimpia“: ar atlaikys senųjų „dizainerių“ kojos?

Į ilgus metus trokštą finalo ketvertą „dizainerius“ atvedęs krepšinio profesorius Ettore Messina šiemet sieks su komanda žengti dar toliau. Bet tą darydamas italas turės būti atsargus, mat jo rankose – seniausia Eurolygos komanda.

„Olimpia“ gretose net 9 žaidėjai jau perkopė 30-metį ir tai yra didžiausias skaičius tarp visų turnyro ekipų.

Milano klubo atakoms diriguoja 35-erių Sergio Rodriguezas, jam talkina 32-ejų Malcolmas Delaney, gynybą cementuoja 35-erių Kyle'as Hinesas, nuo praėjusio sezono Milane žaidžia 34-erių italas Luigi Datome, o vasarą klubą papildė ir iš NBA grįžęs 30-metis Nicolo Melli.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Milano „Olimpia“
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Milano „Olimpia“

Patirtis tokiuose turnyruose ypač svarbi, bet ar nepritrūks jaunatviškumo stokojanti komanda kvapo 34 rungtynių Eurolygos reguliariojo sezono maratone?

Pirėjo „Olympiakos“: ar Thomasas Walkupas kompensuos Kosto Slouko trūkumus?

„Olympiakos“ sirgaliai 2020 m. vasarą trynė rankomis, kai jų mylima komanda parsiviliojo ir trejų metų sutartimi susaistė triskart Eurolygos čempioną K.Slouką.

Vis dėlto pirmas graiko sezonas grįžus nebuvo toks geras, kokio laukta. Brangiausias ekipos žaidėjas rinko po 11 taškų ir dalijo po 6 rezultatyvius perdavimus, o „raudonieji“ liko 12-oje vietoje, toli už atkrintamųjų ribos.

Daug galvos skausmo „Olympiakos“ strategui Georgiui Bartzokui kėlė ekipos gynyba – ne tik K.Slouko, bet ir karjerą jau baigusio Vassilio Spanoulio paliktos skylės žiojėjo taip stipriai, kad Pirėjo klubas fiksavo šeštą blogiausią gynybinį reitingą turnyre.

Tam, kad ši problema būtų išspręsta, „Olympiakos“ vasarą pasikvietė trejus metus „Žalgiryje“ praleidusį Thomasą Walkupą.

Euroleague.net/Thomasas Walkupas
Euroleague.net/Thomasas Walkupas

Tą patį K.Slouką pernai „Žalgirio“ arenoje apvogęs amerikietis bandys kamšyti kitų žaidėjų, o pirmiausia – K.Slouko – paliktas skyles gynyboje bei pasistengs sugrąžinti Graikijos klubą į atkrintamąsias, kuriose „Oly“ pastarąjį sykį žaidė 2018 metais prieš „Žalgirį“.

Atėnų „Panathinaikos“: ar graikai pagaliau ištemps visą sezoną nepakeitę trenerio?

Željko Obradovičius net 13 metų vadovavo Graikijos klubui ir graibstė vieną titulą po kito, bet serbui palikus Atėnus žaliojoje šio miesto dalyje įsivyravo iki šiol tebesitęsiantis chaosas.

PAO nuo 2012 metų nežaidė Eurolygos finalo ketverte, o trenerius šios komandos vadovai keičia dažniau nei kojines.

Per devynerius metus „Panathinaikos“ turėjo jau aštuonis skirtingus trenerius, o komandos strategas keitėsi net 11 kartų. Tik tris sezonus iš devynių PAO strategui buvo leista išdirbti visą sezoną.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Dimitris Priftis
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Dimitris Priftis

Pastarąjį kartą taip nutiko 2017–2018 m. sezone, kai „Panathinaikos“ treniravo Xavi Pascualis, bet pastaruosius tris sezonus Atėnuose vis trenkdavo žaibas, išversdavęs vyriausiąjį trenerį iš kėdės.

Ar sugebės naujasis PAO generolas Dimitris Priftis išsilaikyti karščiausiame Eurolygos trenerio poste bent sezoną?

Madrido „Real“: kas taps kitu Pablo Laso projektu?

„Karaliai“ pastaraisiais metais pasitraukė į šalį lenktynėse dėl titulo, bet vienu aspektu jie Eurolygoje nepralenkiami.

Nikola Mirotičius, Luka Dončičius, Facundo Campazzo, Gabrielis Deckas, Usmanas Garuba – tiek žaidėjų „Real“ išleido į NBA, už juos gaudami didžiules išpirkas, padedančias formuoti ir stabilizuoti klubo biudžetą, labiausiai priklausantį nuo ne geriausius laikus išgyvenančio futbolo klubo.

Dabar Madride tokių aiškių NBA skautų taikinių nėra, bet šešis 2000 m. arba vėliau gimusius krepšininkus užregistravusiame klube sąlygas atsiskleisti turės visi.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Tristanas Vukčevičius
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Tristanas Vukčevičius

Realiausia, kad savo šansais pasinaudos jau pernai blykstelėjęs 21-erių Carlosas Alocenas ir vos 18-os talentas Tristanas Vukčevičius, jau žybtelėjęs Eurolygos ketvirtfinalyje, kai per kėlinį sumetė 7 taškus į būsimų čempionų „Anadolu Efes“ krepšį.

Kazanės UNIKS: ar Kazanėje užteks vieno kamuolio?

Su Tatarstano klubu į Eurolygą grįžtančiam specialistui iš Splito Velimirui Perasovičiui teks nelengva užduotis.

Kazanėje jam teks pažaboti krūvos individualiai mėgstančių žaisti krepšininkų ambicijas ir suburti juos į vieną darinį, galintį siekti pergalių.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Isaiah Canaanas ir Tonye Jekiri
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Isaiah Canaanas ir Tonye Jekiri

OJ Mayo, Mario Hezonja, Isaiah Canaanas, Lorenzo Brownas – visi šie žaidėjai yra įpratę per rungtynes atlikti bent po 10 metimų, tad tai, kaip V.Perasovičiui pavyks paskirstyti vaidmenis savo komandos lyderiams, didele dalimi lems Eurolygos sugrįžėlių sėkmę šio sezono turnyre.

Sankt Peterburgo „Zenit“: ar komandai pavyks kompensuoti Shabazzo Napiero netektį?

„Zenit“ klubas iš Eurolygos autsaiderio dėl pandemijos nutrauktame 2019–2020 m. sezone pernai tapo viena solidžiausių turnyro ekipų, galiausiai nukėlusia atkrintamųjų seriją prieš „Barcelona“ į lemiamas penktąsias rungtynes.

Svarbia to priežastimi buvo Kevinas Pangosas, pakėlęs sparnus į NBA, o jo vietą užimti turėjo Shabazzas Napieras.

Euroleague.net/Shabazzas Napieras
Euroleague.net/Shabazzas Napieras

Vis dėlto skambiausias „Zenit“ vasaros pirkinys sugriuvo sezonui dar neprasidėjus – VTB Vieningosios lygos Supertaurės rungtynėse amerikietis patyrė sunkią čiurnos traumą, dėl kurios gana ilgam, tiesa, neapibrėžtam laikui iškrito iš rikiuotės.

Tad Xavi Pascualiui teks laužyti galvą, kuo pakeisti svarbiausią savo ginklą. Neabejotinu komandos atakų lyderiu dabar turėtų tapti Jordanas Loydas, bet šiam krepšininkui stinga ir atakų organizavimo savybių, ir tinkamos pamainos nuo atsarginių suolo.

O lyg tyčia dar ir tvarkaraščio sudarytojai Piterio klubui pametėjo tikrą dovanėlę – pirmas trejas rungtynes „Zenit“ žais išvykose, o nuo trečio iki aštunto turo sužais su kone visais Eurolygos favoritais: CSKA, „Real“, „Barca“ ir „Anadolu Efes“.

Jei Sankt Peterburgo ekipa nesugebės iš šios atkarpos išlipti bent apysausiai, jų sezonas gali tapti itin komplikuotu.

Kauno „Žalgiris“: ar ant vieno žmogaus pastatytas projektas nepasmerktas žlugti?

Daug metų komandą be aiškaus lyderio formavęs „Žalgiris“ šiemet pasirinko priešingą taktiką ir didžiąją dalį šunų sukorė ant vieno žaidėjo.

Emmanuelis Mudiay bus Eurolygos debiutantas, ir nors prieš kelerius metus 14,8 taško vidurkį NBA fiksavęs įžaidėjas patenka tarp pretendentų į Alphonso Fordo prizą, laiko prisitaikyti prie Europos krepšinio jam gali prireikti.

Euroleague.net/Emmanuelis Mudiay
Euroleague.net/Emmanuelis Mudiay

O laiko „Žalgiris“ neturi – jau per pirmuosius penkis turus kauniečių laukia „savo lentynos“ komandos, prieš kurias taškų švaistyti nevalia.

Kokį toje rungtynių atkarpoje pamatysime E.Mudiay – tą, kuris sukratė 32 taškus Alytaus „Dzūkijai“, ar tą, kuris liko su 3 taškais ir nežaidė ketvirtajame kėlinyje prieš Panevėžio „Lietkabelį“ arba teįmetė vos 8 taškus LKL debiutantei Jonavos „CBet“?

Atsakymas į šį klausimą gali lemti „Žalgirio“ sezono sėkmę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas