Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 02 28

„3 prieš 3“: koronaviruso sprendimas Kaune, „Ryto“ melodrama ir prognozė „Žalgiriui“

Kaip Kauno „Žalgiris“ turėtų elgtis dėl koronaviruso plitimo grėsmės penktadienio rungtynėse „Žalgirio“ arenoje? Kaip vertinti „Ryto“ vadovų melodramą su pratęsimu? Ar žalgiriečiai įšoks į atkrintamųjų varžybų traukinį? Kassavaitinėje Eurolyga.lt rubrikoje – 15min žurnalistų nuomonė aktualiausiais klausimais.

1. Kaip spręstumėte „Žalgirio“ ir Milano „Olimpia“ rungtynių situaciją dėl koronaviruso grėsmės?

Kęstas Rimkus, 15min sporto redaktorius: Palikčiau viską, kaip padarė „Žalgiris“, tik iš anksto įspėčiau tuos kelis Milano komandos sirgalius, kad jie liktų namie dėl šventos ramybės. Manau, kad nei „Žalgirio“ nei Milano „Olimpia“ klubai nerizikuotų, jei būtų bent mažiausia pavojaus galimybė. Taip, „Žalgiriui“ svarbu uždirbti tuos porą šimtų tūkstančių eurų per rungtynes už bilietus, bet dar didesni nuostoliai (finansiniai ir moraliniai) būtų, jei kas nors nutiktų su bent vienu sirgaliumi ar žaidėju. Neabejoju, kad Milano krepšininkai tikrinami aukščiausiu lygiu savų medikų. Pavojus užsikrėsti lieka panašiai toks pats, kaip prekybos centre ar kitose žmonių susibūrimo vietose, t. y. artimas nuliui. Kitaip būtų, jei mačas vyktų Milan, bet Kauno arenoje jausčiausi ramiai.

Donatas Urbonas, Eurolyga.lt redaktorius: Rimtai vertinu Sveikatos apsaugos ministerijos rekomendacijas, o žmonių gerovė visada turi būti prioritetas, net jei koronaviruso išplitimo galimybė yra minimali. Tiesiog visos šios galimos klaidos pasekmės nėra vertos vienerių Eurolygos reguliariojo sezono rungtynių. Todėl, mano akimis, galimi tik du scenarijai – arba žaisti be žiūrovų, arba nukelti rungtynes. Juolab, Eurolyga patenkintų pastarąjį „Žalgirio“ prašymą, jei to pareikalautų Vyriausybė.

Rokas Pakėnas, Eurolyga.lt žurnalistas: „Žalgiris“ vadovas Paulius Motiejūnas kalba apie sirgalių sąžinę, jog prastai besijaučiantys fanai vengtų rungtynių, tačiau pasitikėti 15 tūkstančių žmonių armija, žinant šios ligos plitimo mąstą, skamba kaip labai rizikingas planas. Tikiu, kad klubas imasi aukščiausio lygio saugumo priemonių, tačiau kai kalbama apie žmonių sveikatą, krepšinis ir bet kokios kitos pramogos turėtų nueiti į antrą planą. Kokį sprendimą priimčiau aš? Arba nukeltos rungtynės, arba žaidžiama be sirgalių.

2. Apie R.Jaručio viešai pateiktus faktus ir kritiką pasisakė ir L.Kleiza. Kaip vertinate šį „Ryto“ vadovų konfliktą išklausius abi puses?

K.Rimkus: Labai įdomu išgirsti daugiau detalių apie klubo valdymą, kuriame akivaizdu, kad trūksta skaidrumo ir yra paslėpta daug dalykų (kaip turbūt ir kai kuriose kitose komandose). Kita vertus, abiejų klubo vadovų paaiškinimai nuvylė. R.Jarutis taip ir nepaaiškino, kiek dabar klubas turi skolų, nors su šiuo klausimu turėtų užmigti ir keltis. Liko neaišku, kodėl R.Jarutis persivedė dalį sumos savo agentūrai (kai žaidėjams vėlavo atlyginimai). Nors pats tai neigė, galiausiai dokumentai parodė, kad generalinis direktorius šiuo atveju melavo, o tada kyla klausimas, ar sakoma tiesa apie kitus dalykus. L.Kleiza irgi iš pradžių nepasakė, kad klubą rėmė, teikęs paskolą kaip ir kiti klubo dalininkai.

D.Urbonas: Abu vyrai deklaruoja meilę klubui, bet savo viešu teismu tik teršia organizacijos prestižą. Koks rimtas investuotojas norės skirti stambią sumą pinigų klubui, kurio sporto direktorius padeda parašą ant direktoriaus pavedimo savo kompanijai, bet netrukus bėga klausti pagrindinio klubo dalininko, už ką ir kodėl pasirašė, o šis prašo atšaukti parašą ir sakosi, kad už tokius veiksmus atleidžiama iš darbo? Maža to, net iš pareigų skandalingai besitraukiantis Linas Kleiza lieka vienu klubo dalininkų ir toliau galės vertinti Rolando Jaručio darbus direktoriaus pozicijoje. Jau įvertino – siūlo atleisti direktorių iš pareigų. Visoje šioje painiavoje grįžtame prie vieno ir to paties – šitai betvarkei išspręsti reikia vieno aiškaus šeimininko rankos. Šituos sostų kartus gali stebėti pasikepinęs spragėsių ant sofos, bet dienos pabaigoje kalbame apie didžiausio Lietuvos miesto krepšinio klubą, kurio trečdalį biudžeto sudaro savivaldybės pinigai ir dėl kurio nuoširdžiai išgyvena tūkstančiai sirgalių, negaunantys pagarbos, kurios jie nusipelnė už lojalumą komandai tiek daug kruvinų metų.

VIDEO: „Nematoma pusė“: „klaikios sutartys“, pinigai, skolos ir R.Jaručio atsakas L.Kleizai

R.Pakėnas: Tai karas, kuris privalo baigtis, jei klubas trokšta sėkmingai funkcionuoti ir siekti užsibrėžtų tikslų. Nesiryšiu spėlioti, kas šiame konflikte yra teisus, kas meluoja, bet šie dalykai negali psichologiškai neveikti žaidėjų ir trenerių, o juk sezone dar liko trys mėnesiai! Faktas tas, jog Linas Kleiza ties Rolandu Jaručiu užtraukė šešėlį, tad pats laikas įsikišti ir situaciją patikrinti Vilniaus savivaldybei, pagrindinei „Ryto“ dalininkei.

VIDEO: „Nematoma pusė“: Linas Kleiza, atskleistos žinutės ir atviras interviu apie karą Vilniaus klube

3. 7-16 Eurolygos vietas skiria vos 3 pergalės, 8 ir 13 – tik viena. Kas užims paskutines 7 ir 8 kėdes Eurolygos atkrintamųjų traukinyje?

K.Rimkus: Stambulo „Fenerbahče“ ir „Chimki“. Šios komandos turi daugiau žvaigždžių, kurios svarbiausiose rungtynėse dažniausiai lemia labai daug. Kita vertus, „Valencia“ dabar turi daugiau pergalių, o „Žalgiris“ yra pagavęs nuostabaus krepšinio atkarpą, be to, Šaro vyrai dar žais namie ir su „Fenerbahče“, ir su „Chimki“, ir su „Olimpia“. Laukia laukinės lenktynės, intriga milžiniška, o nuostabiausia, jog jose dalyvauja „Žalgiris“, nors gruodį atrodė, kad to nebeįvyks.

D.Urbonas: Bandau pasikliauti sisteminėmis komandomis. Ir komandomis, kurios ėmė smarkiai progresuoti. Mano pasirinkimas yra Stambulo „Fenerbahče“ ir Kauno „Žalgiris“. Norisi tikėti, kad du elitiniai Eurolygos treneriai per likusius 9 turus sustrateguos savo komandas geriausiam finišo spurtui.

R.Pakėnas: Kauno „Žalgiris“ išliks konkurencingu iki pat finišo ir kovos dėl vietos ketvirtfinalyje, bet galiausiai į priekį užleis turtingesnius ir galingesnius klubus. Mano pasirinkimai: Stambulo „Fenerbahče“ ir Maskvos srities „Chimki“. Užtikrinto įspūdžio šiuo metu nepalieka nei Željko Obradovičiaus, nei Rimo Kurtinaičio kariauna, bet tikiu, kai ateis maksimalių išbandymų metas ir ekipos bus prispaustos prie sienos, talentas ims viršų.

VIDEO: „Eurolygos diena“: „Žalgirio“ revanšo troškimas ir Šaro akistata su Milano profesoriumi

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas