Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 17

53 taškus Kazanėje surinkęs Jure Zdovcas: „Turėjome geras rungtynes“

Praėjusį penktadienį į Maskvos CSKA krepšį įmetęs 51 tašką, Tatarstano sostinėje Kauno „Žalgiris“ prieš vietos Kazanės UNIKS vėl užstrigo puldamas, surinko 53 taškus ir svečiuose šį sezoną lieka neiškovojęs pergalės. Pralaimėta – 53:66. Tiesa, prieš Eurolygos išsišokėlį Lietuvos čempionai priešinosi tris kėlinius, o tai pradžiugino strategą Jure Zdovcą.

Eurolygos sensacija tapusią Kazanės UNIKS ekipą, kuri iki dvikovos su Kauno „Žalgiriu“ buvo laimėjusi aštuonerias iš pastarųjų dešimties žaistų rungtynių, Lietuvos čempionai arti savęs laikė tris kėlinius.

Prieš paskutines 10 dvikovos mačo minučių rezultatas buvo lygus (42:42), tačiau paskutinį ketvirtį Tatarstano sostinės krepšininkai pradėjo spurtu 10:0 ir uždarė pelkę priminusį mūšį 66:53.

Vėl bedantį puolimą prieš Rusijos klubą parodę Jure Zdovco auklėtiniai dvitaškius metimus realizavo 40,5 proc., tritaškius – 28,6 proc., o baudų metimus – 62,5 proc. taiklumu.

Prie viso to pridėkime dar 15 žalgiriečių klaidų, bet „Žalgirio“ vairininkas iš Slovėnijos žaidimą įvertino teigiamai.

„Mes žaidėme geras rungtynes. Turėjau gerą jausmą prieš mačą. Tikrai tikėjau, kad galime laimėti. Turėjome blogų momentų, kai naiviai klydome. Mums trūko patirties. Sustabdėme visus varžovų žaidėjus, išskyrus Mario Hezonją. Jis pelnė per daug taškų ir pelnė juos vienodu būdu. Gynyboje prieš jį buvome per naivūs, – po nesėkmės sakė J.Zdovcas. – Ketvirtajame kėlinyje žinojome, jog varžovai keisis ginamaisiais. Jei laiku neatliksi perdavimo, būsi bėdoje. Turime tokias situacijas kontroliuoti su savo gynyba, bet nesugebėjome to padaryti. Jie perėmė keletą kamuolių, atliko keletą pamušimų ir pelnė keletą lengvų metimų. Tai buvo lūžio momentas.“

„Žalgirio“ vyriausiasis treneris pabrėžė ir nuovargį po dvikovos su „Monaco“, kuri lietuvius Nemuno saloje pranoko per pratęsimą 107:98.

Kazanės krepšininkai trečiadienį irgi turėjo rungtynes Maskvoje, kurioje suleido 15 tritaškių ir sutriuškino vietos CSKA ekipą, tačiau, pasak J.Zdovco, atletiškesniems žaidėjams yra lengviau atsistatyti.

„Šiandien turėjome laisvų metimų. Mačo pradžioje, kai puolime dar buvome susikoncentravę, mes dalijomės kamuoliu gerai, tačiau metimai tikslo nepasiekė. Galbūt jei būtume pataikę, žaisti būtų pasidarę lengviau, – aiškino J.Zdovcas. – Mums buvo sunku atsistatyti po pastarojo mačo. „Monaco“ buvo kietas varžovas, o mes žūtbūt siekėme pergalės. Buvau sulaukęs kritikos, kad galbūt žaidėjus keičiau nepakankamai dažnai, bet jei laimėtume, viskas būtų buvę gerai. Neturiu problemos dėl kritikos. Bet kai varžovai turi atletiškesnius žaidėjus, šie po rungtynių atsistato greičiau.

Vis dėlto mes turėjome geras rungtynes, turėjau gerą jausmą, bet buvome šiek tiek per naivūs. Kadangi po rungtynių su „Monaco“ neturėjome treniruotės, kentėjome prieš besikeičiančią gynybą.“

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Jure Zdovcas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Jure Zdovcas

J.Zdovcas teigė, jog problema lemiamame ketvirtyje buvo gynyba, nors ir patys žalgiriečiai surinko vos 11 taškų, tačiau geras darbas savoje aikštės pusėje būtų atvėręs kelią greitiems išpuoliams ir lengviems taškams.

„Ketvirtajame kėlinyje praleidome per daug taškų. Pralaimėjome jį 11:24. Paskutiniai kėliniai turėtų būti nerezultatyvūs. Kai negali pelnyti taškų, turi būti kietas kitoje aikštės pusėje ir dirbti gynyboje. Kaip minėjau, mes klydome, o varžovai rinko lengvus taškus. Tai mus nužudė“, – sakė strategas.

Specialistas akcentavo kroatą Mario Hezonją, kurio vienintelio iš UNIKS ekipos nepavyko sulaikyti. Jis pelnė 20 taškų, iš kurių 16 – antroje susitikimo dalyje.

„Gynyboje mes galėjome laisvai nuimti dar 10 taškų. Kai paskutinėmis atakų sekundėmis visa arena žinojo, kas atakuos, mes irgi žinojome, bet vis tiek leidome tai daryti. Tai yra nepriimtina. Kaip ir gynyba prieš paskutinį Mario Hezonjos metimą. Arba trys jo vienodi tritaškiai iš eilės. Jei būtume išpildę šiuos dalykus savoje aikštės pusėje, galbūt būtume laimėję mačą pelnę 56 taškus. Žinau, kad tai nėra gražu, bet svarbiausia yra pergalės“, – teigė J.Zdovcas.

VIDEO: Coach Zdovc reflects on the loss in Kazan

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas