Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 16

A.Gudaitis dominavo tris kėlinius, bet lemiamame spurte nesudalyvavo

Artūras Gudaitis sužaidė vienas geriausių sezono rungtynių, o tam, kad surinktų 20 naudingumo balų, lietuviui užteko vos trijų kėlinių. Vis dėlto lemiamu metu aukštaūgis liko ant suolo ir iš šono stebėjo, kaip jo komanda panaikina dviženklį deficitą ir namuose patiesia vienus Eurolygos lyderių.
Artūras Gudaitis
Artūras Gudaitis / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

A.Gudaičio atstovaujamas Sankt Peterburgo „Zenit“ (8-4) klubas namuose 79:75 (14:20, 21:23, 21:17, 23:15) nugalėjo Miuncheno „Bayern“ (9-5).

Rusijos klubui atstovaujantis lietuvis žaidė 21 minutę, per kurią pelnė 12 taškų (5/6 dvit., 2/2 baud.), atkovojo 6 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, sykį prasižengė, pats išprovokavo 3 pražangas ir surinko 20 naudingumo balų.

Naudingiau A.Gudaitis šį sezoną žaidė tik du kartus. Prieš Vitorijos „Baskonia“ jis surinko 22, o prieš Berlyno ALBA – 24 naudingumo balus.

Visą šią statistiką galiūnas iš Lietuvos spėjo surinkti per vos daugiau nei du su puse kėlinio.

Prisėdęs ant suolo trečiajame ketvirtyje likus beveik keturioms minutėms, A.Gudaitis vyriausiojo trenerio Xavi Pascualio sprendimu nuo suolo daugiau nepakilo ir tik iš šono stebėjo, kaip jo komanda panaikina dviženklį deficitą ir triumfuoja.

A.Gudaičiui atsisėdus ant suolo, „Zenit“ dar atsiliko 46:57, bet kėlinį užbaigė 10:3 ir prieš paskutines 10 minučių gerokai pagerino savo pozicijas.

Spaudimo bavarams šeimininkai nesumažino ir ketvirtajame kėlinyje, o po Kevino Pangoso ir Mateuszo Ponitkos šūvių iš toli likus žaisti dvi su puse minutės „Zenit“ po ilgos pertraukos išsiveržė į priekį – 72:71.

„Bayern“ dar buvo susigrąžinęs 3 taškų persvarą, tačiau Billy Baronas įskraidino tritaškį, po du taškus pelnė Alexas Poythressas ir Willas Thomasas, o visi svečių bandymai pasižymėti buvo nesėkmingi ir „Zenit“ išplėšė pergalę rungtynėse, kuriose atsiliko beveik visas 40 minučių.

Jau aštuntą kartą laimėjęs ir dvejomis rungtynėmis mažiau už daugelį varžovų žaidęs „Zenit“ klubas šoktelėjo į penktąją Eurolygos vietą.

„Zenit“: Billy Baronas 20 (4/5 trit.), Willas Thomasas 13 (7 atk. kam., 25 naud. bal.), Artūras Gudaitis 12 (6 atk. kam.).

„Bayern“: Jalenas Reynoldsas 13, DJ Seeley ir Wade'as Baldwinas po 12, Paulis Zipseris 10.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas