Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

A.Sabonio komentaro sulaukęs M.Grigonis jau turi atsakymą dėl rinktinės

Marius Grigonis, likus maždaug pusantros valandos iki rungtynių su Kauno „Žalgiriu“, jaunojo gerbėjo buvo paprašytas nuotraukos. Atėnų „Panathinaikos“ lietuvis nuliūdino vaiką – nukulniavo šalin ir pasileido į ilgą pokalbį su Pauliumi Jankūnu ir Tautvydu Saboniu. Galiausiai penktadienio vakarą patį Marių nuliūdino „Žalgirio“ arena – šeimininkai joje triumfavo 80:68.

Ankstyvu tritaškiu Kaune atsidarė M.Grigonis pačioje pirmojo kėlinio pradžioje. Jau kitoje atakoje gynėjas puikiai įsiveržė į baudos aikštelę, atmetė kamuolį Kendrickui Nunnui – dar trys PAO taškai.

Sėkmingais epizodais užsikūręs kaunietis vien per pirmąjį kėlinį suvertė 10 taškų ir pasiekė savo sezono vidurkį.

Per antrąjį kėlinį M.Grigonis buvo tylus, tačiau apie save priminė iškart po pertraukos, smeigęs dar vieną tolimą dūrį.

Tačiau į Atėnų komandos lietuvio pareiškimus „Žalgiris“ kaskart rado atsakymus ir rungtynes laimėjo užtikrintai.

Tai buvo ketvirtosios ir pačios sėkmingiausios M.Grigonio rungtynės prieš „Žalgirį“ nuo išvykimo iš laikinosios sostinės – kaunietis žaidė net 33 minutes, pelnė 15 taškų (2/3 dvit., 3/4 trit., 2/2 baud. met.), atkovojo 2 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, po kartą apvogė varžovą ir suklydo, 2 kartus prasižengė ir išprovokavo 4 pražangas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Marius Grigonis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Marius Grigonis

Rungtynes M.Grigonis baigė su 19 naudingumo balų savo taupyklėje.

Su Maskvos CSKA apranga į „Žalgirio“ krepšį 2021-ųjų gruodį M.Grigonis įmetė 6 taškus, praėjusiame sezone, jau atstovaudamas PAO, pasižymėjo 4 taškeliais, o pirmajame šio sezono susitikime surinko 7.

Po rungtynių „Žalgirio“ arenos koridoriuje su 15min bendrauti pasirengęs M.Grigonis pajuto didžiulę plaštaką ant savo peties. Žaidėjas atsisuko ir nustebo pamatęs Arvydą Sabonį.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Arvydas Sabonis
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Arvydas Sabonis

„Ot tu duodi. Nėra kada atsipalaiduot“, – juokėsi Lietuvos krepšinio legenda.

„Sėkmės tau“, – pridūrė ir nukulniavo savais keliais.

– Rungtynių pradžia pačiam labai sėkminga – 10 taškų per pirmą kėlinį, iš viso 15. Tai geriausios paties rungtynės prieš „Žalgirį“ nuo išvykimo. Kas lėmė gerą paties pasirodymą ir kas nutiko, kad nepavyko pasiimti pergalės?15min klausė M.Grigonio.

– Pergalės nelėmė mūsų puolimas, nes jo neliko praktiškai. „Žalgiris“ gerai gynėsi, bet ir mes nelabai ką žaidėme. Pralaimėjome rungtynes taip ir tai jau blogas įprotis. Mano žaidimas daugiau priklauso nuo kitų. Jei numeta kamuolį – bandai tai išnaudoti. Jei nenumeta – dirbi gynyboje.

– Teko žaisti daug minučių, ar tokiose situacijose rungtynių pabaigoje lieka jėgų?

– Taip žaidžiu jau penkis mėnesius. Bandai rūpintis kūnu, atsistatyti. Kai daug su kamuoliu nebūni... Ne tas pats, jei 40 minučių žaidžia Keenanas ir jei 40 minučių žaidžia trečios pozicijos žaidėjas. Bandai prisitaikyti. Nesiskųsiu, kad daug žaidžiu.

– Sugrįžimai į Kauną vis dar kelia kažkokius sentimentus ar tai jau tampa eilinėmis rungtynėmis?

– Šiaip Kaunas kelia sentimentus – tai mano miestas, aš čia užaugau. Viskas čia smagu, „Žalgiryje“ daug ką pažįstu nuo personalo iki komandos narių. Labai jauku čia, vasaras dažnai leidžiu čia.

– Iš „Žalgirio“ sirgalių meilės negavote. Ir nušvilpimas rungtynių pradžioje, ir skanduotės „gėda, gėda“ po vieno iš epizodų. Nėra skaudu?

– Kiek aš šiaip pykčio sulaukiu ir sulaukiau praeityje... Ne. Vienodai. Yra svarbesnių dalykų nei tai, apie ką klausi.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Marius Grigonis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Marius Grigonis

– Atvykdamas į Kauną minėjote, kad neturėjote galimybės pažiūrėti Andrea Trinchieri vadovaujamo „Žalgirio“. Dabar labai iš arti jį pamatėte. Kaip jis atrodo?

– Gerai. Šiai dienai geresnė komanda buvo. Jie vienaip žaidžia išvykose, kitaip namuose. Ne tragedija, kad pralaimėjome, bet pats įprotis – nėra gerai.

– Kalbant apie paties laiką „Panathinaikos“... Pamename sunkią pradžią, kalbas apie galimą išsiskyrimą vasarą, o dabar matome daug minučių ir didžiulį vaidmenį. Kaip pavyko išsikovoti vietą po saule?

– Galiu banaliai sakyti, kad labai dirbau ir taip toliau, bet kiekvienam žaidėjui kiekviena situacija yra skirtinga. Kiti treneriai ir taip toliau. Nuo daug ko viskas priklauso. Niekada nereikia abejoti savimi, reikia įdėti darbo. Jei kas nesiseka, dirbti tik dar labiau, dirbti su savo mintimis, galva. Viskas susideda. O šiaip trenerio reikia klausti, kodėl jis mane leidžia.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Marius Grigonis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Marius Grigonis

– Bičiulis Edgaras Ulanovas paskelbė, kad grįžta į rinktinę, o kokie jūsų planai?

– Aš jau kalbėjau su Kaziu, pasakiau, kad lange nebūsiu, o vasarą, jei reikės, bandysime patekti į olimpines žaidynes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas