Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

A.Trinchieri – apie akivaizdų „Žalgirio“ tobulėjimą ir duris pravėrusį D.Giedraitį

Slogiai šį sezoną Eurolygoje atrodančių Lietuvos ir Turkijos čempionų akistatoje Nemuno saloje – žvėriškas Kauno „Žalgirio“ (9-15) pasirodymas ir pergalė 96:70 (34:14, 24:23, 18:22, 20:11) prieš Stambulo „Anadolu Efes“ (9-15). „Aš matau didžiulį komandos tobulėjimą“, – po didžiausios šį sezoną „Žalgirio“ pergalės sakė Andrea Trinchieri.
Andrea Trinchieri
Andrea Trinchieri / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Tai buvo pirmoji „Žalgirio“ pergalę prieš „Anadolu Efes“ po šešių pralaimėjimų iš eilės, įskaitant pirmąjį pratęsimo pareikalavusį mūšį lapkričio pradžioje.

Traumų ir permainų sezono metu pešiota Erdemo Cano kariauna krito jau devintą kartą per pastaruosius vienuolika susitikimų.

Pergalės sėklą Andrea Trinchieri vyrai pasėjo dar dvikovos pradžioje, kai trečią mačą iš eilės „Žalgiris“ dar rungtynių starte išmaudė varžovus šaltame duše.

Prieš dvi savaites Stambulo „Fenerbahče“ su Šarūnu Jasikevičiumi buvo pasiųsti į ankstyvą nokdauną 12:0, praėjusį penktadienį Serbijos sostinėje žalgiriečiai prieš Belgrado „Partizan“ startavo 13:3, o šįkart Stambulo „Anadolu Efes“ ekipai teko atlaikyti smūgį 15:2.

Po pirmojo ketvirčio visus penkis tolimus metimus realizavę šeimininkai varžovus triuškino 34:14. Tiek daug taškų per kėlinį žalgiriečiai šį sezoną dar nebuvo pelnę.

13-ąją susitikimo minutę „Žalgirio“ pranašumas jau buvo nepadorus – 44:14. „Anadolu Efes“ iš letargo miego atsibudo antrojo kėlinio viduryje, kai atseikėjo 12 taškų be atsako, bet tuomet – dar du Brady Maneko ir Tomo Dimšos tritaškiai, atvėsinę varžovus.

Greitos Keenano Evanso pražangos suteikė šansą T.Dimšai, kuris per pastarąsias ketverias rungtynes buvo pelnęs vos 4 taškus. Šįkart lietuvis dar iki ilgosios pertraukos įmetė 11.

Atskiro paminėjimo vertas Dovydas Giedraitis, surengęs dar vieną puikų gynybinį pasirodymą. Praėjusią savaitę dusinęs Keviną Punterį, šįkart 23-ejų lietuvis į kišenę įsidėjo Shane'ą Larkiną.

58 pelnyti taškai per pirmąją susitikimo pusę – pakartotas „Žalgirio“ visų laikų rekordas Eurolygos turnyre. Paskutinėje turnyro vietoje pagal rezultatyvius perdavimus (vid. 15,4) žengiantys A.Trinchieri auklėtiniai vien per pirmąją mačo pusę išskirstė 17 rezultatyvių perdavimų.

Per trečiąjį ketvirtį Erdemo Cano vadovaujama „Anadolu Efes“ prie „Žalgirio“ priartėjo per 17 taškų (59:76), o galutinis rezultatas skelbė didžiausią Lietuvos čempionų pergalę šio sezono Eurolygoje – 96:70.

A.Trinchieri vadovaujama ekipa pasiekė komandos sezono rekordą rezultatyvių perdavimų grafoje – išdalino 27 perdavimus, o suklydo – vos 8 kartus.

„Labai džiaugiuosi dėl žaidėjų, kurie po pralaimėjimo Belgrade atsitiesė įspūdingu stiliumi. Nebuvau nusivylęs rezultatu švieslentėje, nes pralaimėjimai tokioje atmosferoje pasitaiko, bet tuo, kaip klostėsi rungtynės. Mes buvome per drovūs, neparodėme krepšiniui tinkamo charakterio. Džiaugiuosi, kad žaidėjai turėjo tokį vakarą, kad jie galėjo pajusti tai, ką aš matau. „Žalgiris“ – puiki komanda, kuri kovoja išvien ir kasdien tobulėja. Komandiškai dirbome ir puolime, ir gynyboje. Puikus vakaras ne tik žaidėjams, bet ir sirgaliams. Labai tuo džiaugiuosi“, – po mačo sakė Andrea Trinchieri.

– Šiandien „Žalgiris“ išdalino 27 rezultatyvius perdavimus, o tai – geriausias rezultatas šį sezoną. Kaip tai galėtume paaiškinti?

– Labai tuo džiaugiuosi. Visi žaidėjai bando suprasti tai, kaip mes norime žaisti. Tai – rezultatas, kadangi savanaudiškų žaidėjų komandoje neturime. Aš visada sakau žaidėjams – kai esi pernelyg pasyvus, tuomet rezultatas yra toks pat, kai esi savanaudiškas. Blogas rezultatas. Mano darbas yra priversti žaidėjus žaisti agresyviai, bet ir dalintis kamuoliu. Šiandien turėjome puikų puolimo vakarą.

– Dovydas Giedraitis surengė dar vieną puikų gynybinį pasirodymą. Ar galite jį palyginti su kitais per karjerą sutiktais gynybinio plano žaidėjais?

– Gyvenimas susideda iš galimybių. Jei matai, kad durys truputį atsivėrusios, turi turėti tinkamą charakterį jas praverti ir žengti žingsnį į kitą aukštą. Būtent tai Dovis ir daro. Man prireikė 15 dienų, kad suprasčiau, ką jis gali padaryti, o dabar Dovis yra labai svarbus mūsų komandos žaidėjas, kuris ginasi prieš geriausius varžovų perimetro žaidėjus. Sunku jį lyginti su kažkuo kitu, nes Eurolygoje yra daug puikų gynybos specialistų – aukštų, atletiškų ir stiprių. Dovis žaidžia pagal knygą – kovoja, grumiasi, visada išlaiko balansą gynyboje.

– Ką apie Kauną ir „Žalgirį“ supratote per pirmąjį darbo ir gyvenimo čia mėnesį?

– Už aikštelės ribų nesužinojau nieko, nes neturėjau tam laiko. Arba dirbome salėje, arba buvome išvykoje.

Manau, kad kiekviena organizacija turi savitą stilių – kai treniruoji „Real“, tai darai savaip. Kai dirbi „Bayern“ klube, treniruoji dar kitaip. Kai treniruoji „Žalgirį“, dirbi dar kitaip. Ką bandau padaryti, tai panaudoti visą žaidėjų supratimą apie krepšinį, jie turi aukštą IQ, kurį noriu išnaudoti agresyvesnėje sistemoje – tiek puolime, tiek gynyboje. Vietoje to, kad lauktumei kažko, daryk čia ir dabar. Rungtynės iš rungtynių ir treniruotė po treniruotės mes judame į priekį. Aš matau didžiulį komandos tobulėjimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas