Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Trinchieri po trilerio Bolonijoje gyrė A.Smailagičių, „Virtus“ treneris kirto teisėjams

Kauno „Žalgiris“ (2-1) pergalių seriją prieš Bolonijos „Virtus“ (3-0) pratęsė iki šešių. Andrea Trinchieri auklėtiniai dramatiškoje kovoje Šiaurės Italijoje antradienio vakarą 71:68 pranoko tėvynainį Luca Banchi, kuris po mačo kirto teisėjams.

Kauno „Žalgiris“ iššvaistė 15 taškų pranašumą, bet galiausiai dvigubą Eurolygos savaitę Italijoje pradėjo pergale.

Įpusėjus ketvirtajam kėliniui Bolonijos „Virtus“ buvo išsiveržusi į priekį, tačiau tuomet Lietuvos flagmaną į priekį ėmė traukti blankiai sezono starte atrodęs Alenas Smailagičius.

VIDEO: Pagaliau prabudo? A.Trinchieri pagirtas serbas lemiamu metu garantavo „Žalgiriui“ pergalę

Aukštaūgis iš Serbijos nusiėmė tris kamuolius puolime, apdovanojo „Virtus“ krepšį dėjimu.

Vis dėlto mačo pabaiga buvo paženklinta nesusipratimų virtine. Pirmiausia suklydo A.Smailagičius, suteikęs šeimininkams šansą, o vėliau – Mattas Mitchellas. Vis dėlto nei Isaia Cordinieri, nei Marco Belinelli tritaškių nepataikė ir „Žalgiris“ per vargus išsaugojo antrąją pergalę šiame sezone.

„Kas lėmė galutinį rezultatą? Detalės? Teisėjai irgi“, – po mačo trumpai rėžė „Virtus“ vairininkas Luca Banchi.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Luca Banchi
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Luca Banchi

„Šias rungtynes laimėjome penkis kartus, o pralaimėjome – keturis. Pabaigoje neuždarėme rungtynių, bet Boloniją paliksime su puikia išvykoje iškovota pergale. Tai – komandinė pergalė. Pirmoji pusė buvo puiki, antroji – niūri. Daug kontakto, truputį praradome savąjį ritmą. Bet labai didžiuojuosi savo žaidėjais“, – sakė A.Trinchieri.

Vida Press nuotr./Andrea Trinchieri
Vida Press nuotr./Andrea Trinchieri

Pergalingame mače „Žalgiris“ realizavo vos 14 baudų metimų iš 26.

„Turime pagerinti baudų metimų pataikymą, turime stabiliau žaisti visas 40 minučių. Mes pasimetėme antroje mačo pusėje. Tai – svarbiausi dalykai“, – sakė rungtynių MVP tapęs žalgirietis Dovydas Giedraitis.

VIDEO: Jaunasis „Žalgirio“ didvyris: D.Giedraitis spindėjo abejose aikštės pusėse

Kas Kauno komandai leido iškovoti pergalę nepaisant tragiško baudų pataikymo?

„Energija, energija... Daug padėjome vieni kitiems, rotavome. Tikiu, kad svarbiausi momentai buvo su Alenu Smailagičiumi, kai jis puolime rinko kamuolius. Kai nieko negalėjome padaryti puolime, jis nusiėmė tris labai svarbius kamuolius“, – sakė A.Trinchieri.

Svarbiu herojumi tapęs A.Smailagičius per mažiau nei 9 minutes įmetė 9 taškus (3/3 dvit., 0/1 trit., 3/7 baud.), atkovojo 6 kamuolius, 2 kartus suklydo ir surinko 11 efektyvumo balų.

Vida Press nuotr./Tornikė Šengelija prieš Aleną Smailagičių
Vida Press nuotr./Tornikė Šengelija prieš Aleną Smailagičių

„Antroje mačo pusėje truputį pasimetėme, bet sugebėjome sugrįžti, atsikovoti kamuolius ir laimėti“, – sakė rungtynių MVP tapęs D.Giedraitis.

Vėl daugiausiai „Žalgirio“ komandoje žaidęs gynėjas (30 minučių) pelnė 15 taškų (2/3 dvit., 3/3 trit., 2/3 baud.), atkovojo 3 ir perėmė 2 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą, kartą suklydo, užfiksavo 20 efektyvumo balų.

VIDEO: nupublikuotas

D.Giedraitis pasižymėjo ir puikia gynyba prieš „Virtus“ lyderį Isaia Cordinier.

„Labai džiaugiuosi asmeniniu pasirodymu, o dar labiau džiaugiuosi pergale. Pirmoje pusėje žaidėme tikrai gerai, po ilgosios pertraukos – blogiau, bet sugebėjome laimėti“, – sakė D.Giedraitis.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Dovydas Giedraitis
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Dovydas Giedraitis

A.Trinchieri gyrė keturis kamuolius nugvelbusį Bolonijos komandos gynėją Alessandro Pajolą. Per vieną iš minutės pertraukėlių „Žalgirio“ vairininkas liepė nesidalinti kamuoliu toje aikštelės pusėje, kurioje yra šis italas.

„Jis yra Tasmanijos velnias, – sakė A.Trinchieri. – Jis vis pamušdavo kamuolį ir buvo pagrindinis „Virtus“ sugrįžimo faktorius. Jis trikdė mūsų puolimą, tad geriau buvo Alessandro laikyti aikštelės kampe.“

Antras pagal efektyvumą „Žalgirio“ žaidėjas buvo solidžiai sezoną pradėjęs prancūzas Sylvainas Francisco, kurio sąskaitoje – 11 taškų (3/5 dvit., 1/5 trit., 2/5 baud.), 8 rezultatyvūs perdavimai, 8 išprovokuotos pražangos ir 18 efektyvumo balų.

„Stengiuosi žaisti agresyviai ir dėl savęs, ir dėl komandos draugų. Didžiąją laiko dalį jie buvo užtvėrę baudos aikštelę, tad stengiausi žaisti „du prieš du“ bei surasti kitus žaidėjus“, – sakė Kauno komandos gynėjas.

Vida Press nuotr./Sylvainas Francisco
Vida Press nuotr./Sylvainas Francisco

Jau artėjantį ketvirtadienį 21.30 valandą Lietuvos laiku „Žalgiris“ susikibs Milane su vietos „Olimpia“.

„Tikiuosi tos pačios kovinės dvasios. Milane bus labai sudėtinga. Laukia išvyka, tad turėsime iškart būti susikoncentravę. Turime pasimokyti iš mačo Graikijoje, kaip mes sužaidėme pirmąjį kėlinį prieš „Olympiakos“. Turime būti susikoncentravę ir siekti antrosios pergalės šią savaitę. Bus sudėtinga, tad koncentracija bus svarbiausias dalykas“, – sakė S.Francisco.

VIDEO: Vos neprisižaidė: „Žalgiris“ dramatiškai išgyveno paskutinę varžovų ataką

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito