Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Absoliučiai šūdinos“ nuotaikos Šarą sukrėtė žinia apie K.Evansą: „Tragedija, žiauru“

Šarūnas Jasikevičius antrus metus paeiliui finalo ketvertą palieka tuščiomis. Kaip ir pernai Kaune, Šaro treniruojama komanda po skaudžios nesėkmės pusfinalyje nesugebėjo atsitiesti ir mažajame finale bei užėmė ketvirtąją vietą.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / „Scanpix“ nuotr.

Lietuvio treniruojama Stambulo „Fenerbahče“ vijosi Pirėjo „Olympiakos“ beveik 39 minutes, o likus mažiau nei trims minutėms dar turėjo 12 taškų deficitą 73:85.

Šaro auklėtiniai dar bandė pričiupti pergale patikėjusius varžovus ir spurtavo 11:2, o likus 0,7 sek. turėjo galimybę išplėšti pratęsimą.

Po lietuvio paprašytos minutės pertraukėlės Sertacas Sanli smeigė taiklų tritaškį, bet prieš tai dar klaidino varžovą, tad kamuolys aidint sirenai vis dar buvo turko rankose – „Fenerbahče“ teko pripažinti pralaimėjimą 84:87.

Kaip ir pernai „Barcelona“, taip ir šiemet „Fenerbahče“ Eurolygoje liko ketvirta.

Šaro treniruojamų komandų pasirodymai finalo ketvertuose

  • 2018 m. „Žalgiris“ – 3 vieta;
  • 2021 m. „Barcelona“ – 2 vieta;
  • 2022 m. „Barcelona“ – 3 vieta;
  • 2023 m. „Barcelona“ – 4 vieta;
  • 2024 m. „Fenerbahče“ – 4 vieta.

„Sveikinimai Georgiui ir „Olympiakos“, – pradėjo Šaras. – Nepademonstravome stabilumo savo pastangomis. Gal buvome per naivūs kai kuriose situacijose. Leidome „Olympiakos“ rinkti lengvus taškus, o tai galiausiai nulėmė rungtynes.“

Paklaustas apie spurtą rungtynių pabaigoje, Šaras buvo nekalbus.

„Vijomės visas rungtynes. Vijomės, vijomės, o tik išimdavome savo solidžiausius žaidėjus... Taip ir nepasivijome“, – sakė lietuvis.

„Scanpix“ nuotr./Stambulo „Fenerbahče“ – Atėnų "Panathinaikos"
„Scanpix“ nuotr./Stambulo „Fenerbahče“ – Atėnų "Panathinaikos"

Š.Jasikevičius po nesėkmingai pasibaigusio finalo ketverto pakomentavo ir jį sukrėtusią Kauno „Žalgirio“ lyderio Keenano Evanso traumą.

– Scottie Wilbekinas šiandien atrodė padaręs išvadas po pusfinalio ir atėjęs į rungtynes kitoks.

– Kodėl jis padarė išvadas? Jis nieko nepadarė, tiesiog (pusfinalyje) nepataikė į krepšį. Kokios čia problemos, jeigu žmogus nepataiko į krepšį? Jeigu atidirbi profesionaliai visą laiką, esi pasiruošęs aukotis dėl komandos, bet sužaidi blogas rungtynes, tai nėra problemų. Bet jeigu blogai elgiesi, nesiruoši teisingai ir sužaidi blogai, tada yra problema. Scottie yra žmogus su fantastišku nusiteikimu, fantastišku darbu. Jei jis sužaidžia blogai, tai dar labiau aš jam padėsiu, kad sugrįžtų ir žaistų tokias rungtynes, kaip šiandien. Nėra jokių dvejonių dėl Scottie.

– Vakar teigėte, kad galbūt kažką išsibandysite prieš Turkijos lygos atkrintamąsias, bet turbūt dėl to, jog turite naudoti visai kitą sudėtį, to padaryti nepavyko?

– Ne, nieko.

Vasarą bus smagu į viską pažvelgti, bet dabar tai absoliutus šūdas.

– Ar prieš lemiamas Turkijos lygos kovas yra nerimo dėl komandos nenuoseklumo?

– Koks gali būti nerimas? Tokia tavo dalia. Ateini, tau sako reikia pastatyti penkis užsieniečius, tai ir statai penkis užsieniečius. Koks gali būti nerimas? Ką tu kito gali daryti?

– Nežinau, ar matėte, bet Keenanas Evansas patyrė traumą...

– Sakė, sakė, kad stipriai labai. Nežinau ką pasakyti...

– Kiek tai gali būti didelis praradimas visai Eurolygai, po tokio jo sezono?

– Eurolygai nežinau, nes jis nėra kažkoks Giannis Antetokounmpo, bet tai fantastinis žaidėjas. Man Eurolyga nesvarbu, man labai gaila dėl jo, dėl šitos situacijos. Patys žinome, koks tai žmogus, koks profesionalas. Norisi, kad tokiems žmonėms sektųsi. Antra Achilo trauma (iš tiesų K.Evansas patyrė kelio girnelės ir raiščių traumą, pranešė 15min šaltiniai – aut. past.). Čia yra tragedija, žiauru.

Stopkadras/Keenanas Evansas
Stopkadras/Keenanas Evansas

– „Fenerbahče“ sugrįžo į finalo ketvertą po ilgo laiko, bet turbūt dabar ne pačios geriausios emocijos apibūdinti tą jausmą, kiek tai reiškia klubui?

– Dabar nėra, bet manau, kad vasarą bus smagu į viską pažvelgti. Dabar tai absoliutus šūdas. Vasarą, kai kur nors pliaže sėdėsi ir galvosi, manau, kad būsi patenkintas tuo, ką padarei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas