Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 23

Skaudžiausia sezono nesėkmė: drausmės stigęs „Žalgiris“ sutriuškintas Madride

Drąsiai pradėjęs ir narsiai puolęs Kauno „Žalgiris“ (13-12) subyrėjo Madride po tragiškos atkarpos antrajame kėlinyje.

Drausmės stabdant greitą „Real“ (17-7) puolimą pritrūkę Kazio Maksvyčio auklėtiniai leido šeimininkams bėgti, patys klydo ir buvo sutriuškinti – 69:96 (24:22, 14:31, 14:23, 17:20).

Po pirmojo kėlinio 24:22 pirmavę svečiai antrąjį pralaimėjo net 14:31 ir intrigos grąžinti nebesugebėjo.

Ispanijos Karaliaus taurės pusfinalyje, skirtingai nei „Žalgiris“, savaitgalį netikėtai kritęs „Real“ klubas pyktį išliejo ant svečių iš Lietuvos.

Pralaimėjimas 27 taškų skirtumu – skaudžiausias „Žalgiriui“ šiame sezone. Prieš tai didžiausia nesėkmė buvo patirta kovoje su Eurolygoje čempione Stambulo „Anadolu Efes“ (60:86).

„Real“ galiausiai sustabdė ir puikiai rungtynes pradėjusį Igną Brazdeikį, kuris pelnė 16 taškų (6/10 dvit., 1/2 trit., 1/1 baud.) ir suklydo 5 sykius.

„Real“: Džananas Musa 17 (5 atk. kam.), Walteris Tavaresas 16, Nigelas Williamsas-Gossas ir Gabrielis Deckas – po 12, Vincentas Poirier 11 (8 atk. kam.).

„Žalgiris“: Ignas Brazdeikis 16 (4 atk. kam., 5 klaid.), Arnas Butkevičius, Isaiah Tayloras ir Lukas Lekavičius – po 8, Rolandas Šmitas 7, Tomas Dimša 6.

Kitas rungtynes Eurolygoje „Žalgiris“ žais kovo 2-ąją taip pat Ispanijoje prieš Šarūno Jasikevičiaus treniruojamą „Barcelona“ (16-8) ekipą.

Ketvirtas kėlinys

40 min. „Žalgiris“ patiria skaudžiausią sezono nesėkmę – 69:96.

37 min. Į aikštę grįžęs I.Tayloras pelno 5 taškus iš eilės (69:88). Nuo suolo kyla ir K.Lukošiūnas, bet jo tolimas metimas net neliečia lanko.

34 min. Likusi intriga – ar pavyks išvengti „Žalgiriui“ didžiausio pralaimėjimo šiame sezone? Kol kas jis – 26 taškai, patirti kovoje su Stambulo „Anadolu Efes“ (60:86). Madride šiuo metu 60:84.

Trečias kėlinys

30 min. A.Butkevičius dar pataiko tritaškį su kėlinio sirena, bet atstumas tarp komandų jau tiesiog per didelis (52:76).

26 min. „Žalgiris“ toliau klysta, o praraja tarp komandų – jau 27 taškai (45:72).

23 min. Didžioji pertrauka „Žalgirio“ problemų neišsprendžia. „Real“ toliau bėga, o skirtumas vėl auga... (38:59).

Antras kėlinys

20 min. Kėlinio pabaigoje žalgiriečiai lygioje vietoje prisiverda košės. Paskutinė ataka priklauso svečiams, bet E.Ulanovas pameta kamuolį, o G.Deckas spėja pelnyti du taškus su pražanga... 38:53.

19 min. Gyvybės „Žalgiriui“ suteikia I.Brazdeikis, pelnantis du taškus su W.Tavareso pražanga. Iggy sąskaitoje jau 16 taškų, o praraja traukiasi iki vienženklio skirtumo (38:47).

17 min. „Žalgirio“ tyla puolime tęsiasi, o „Real“ krepšininkai linksminasi. K.Maksvytis nieko padaryti negali, nes pirmoje pusėje jau nebeturi pertraukėlių (28:45).

15 min. W.Tavaresas sėdi ant suolo, „Real“ gynyboje ima keistis ginamaisiais, „Žalgirio“ puolimas visiškai įstringa, o šeimininkai spurtuoja 15:2 ir jau pirmauja 27:39.

13 min. Antrąjį kėlinį geriau pradeda „Real“ (25:28), bet A.Butkevičius gražiu įkirtimu ir metimu iš kitos krepšio pusės mažina skirtumą iki minimumo (27:28).

Pirmas kėlinys

10 min. Po pirmosios atkarpos drąsus „Žalgiris“ priekyje 24:22.

9 min. Žalgiriečiai drąsiai atakuoja W.Tavaresą. Šio žaidimo plano sėkmingai laikosi ir T.Dimša, o svečiai kol kas neatsilieka ir netgi pirmauja taškų lenktynėse (21:20).

6 min. Kairiarankis I.Brazdeikis pataiko tolimą dvitaškį dešine ranka, bet gynyboje niekaip nepavyksta sustabdyti W.Tavareso, kurio sąskaitoje jau 8 taškai (15:15). I.Brazdeikio sąskaitoje – 7 taškai.

3 min. Tritaškį prideda ir R.Šmitas, dvitaškį – I.Brazdeikis, o „Žalgiris“ startuoja drąsiai ir pirmauja (8:6).

1 min. I.Tayloras iš karto pasižymi tritaškiu (3:2).

Pasveikęs I.Tayloras žengia į starto penketą. Greta jo – I.Brazeikis, E.Ulanovas, R.Šmitas ir K.Hayesas.

Prieš rungtynes

Priešingai, nei „Žalgiris“, titulo savaitgalį nelaimėjo, pusfinalyje neprilygęs Malagos „Unicaja“ ekipai, kuri prieš tai sensacingai išmetė ir Šarūno Jasikevičiaus treniruojamą „Barcelona“ ekipą ir kėlė Ispanijos Karaliaus taurę.

„Malagos ekipa prieš pat taurės turnyrą neteko savo aukštaūgių. Dėl to daug žaidė su mobilesniais, aikštelę išplečiančiais dideliais, bandė ištraukti „Real“ aukštaūgius iš baudos aikštelės. Kovėsi iki galo ir primetė savo stilių. Tikrai yra ko pasimokyti“, – teigė K.Maksvytis.

Gerą pavyzdį turi ir pats „Žalgiris“, laimėjęs šiame sezone prieš „Real“ klubą Kaune – 81:72.

Kauniečiams Madride jau turėtų rimčiau padėti ir traumas išsigydęs Isaiah Tayloras.

„Real“ stovykloje buvo pasirodę gandų, kad dvikovą su „Žalgiriu“ gali praleisti lyderiai Walteris Tavaresas ir Džananas Musa, kurių nacionalinių komandų laukia svarbūs mūšiai, bet minėti krepšininkai turėtų žaisti.

Nebus kapitono Sergio Llullo, susižeidusio kelį taurės pusfinalyje ir apsirgusio Adamo Hangos.

„Žalgiris“ su 13 pergalių ir 11 pralaimėjimų Eurolygoje šiuo metu balansuoja ant atkrintamųjų slenksčio – dalinasi 6–9 pozicijas.

Rungtynėmis mažiau sužaidęs „Real“ (16-7) žengia antras. Iki reguliariojo sezono pabaigos lieka 10 turų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas