Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

ALBA strategas A.Trinchieri rankos „Žalgirio“ žaidime nematė: „Jie darė tą patį“

Kauno „Žalgiris“ pagaliau nutraukė iki šešių išsitęsusią pralaimėjimų seriją, bet Lietuvos čempionams nusilenkęs Berlyno ALBA treneris Israelis Gonzalezas didelių pokyčių trenerį pakeitusiame „Žalgiryje“ nepamatė.

Dviženklę persvarą antrajame kėlinyje turėjęs „Žalgiris“ ją iššvaistė ir buvo arti dar vienos skaudžios nesėkmės, bet galiausiai finišavo 7:0 ir iškovojo pergalę 77:71.

Tai tik šeštoji kauniečių pergalė šiame Eurolygos sezone ir pirmoji nuo lapkričio 30-osios, po kurios sekė šeši iš eilės pralaimėjimai.

„Sveikinu „Žalgirį“, jie sužaidė labai geras rungtynes. Manau, kad tai buvo geros rungtynės abiem komandoms, tačiau pabaigoje viską lėmė detalės, kelios atakos ir keli baudų metimai, – po mačo kalbėjo ALBA strategas I.Gonzalezas. – Mes tobulėjame, atliekame dalykus taip, kaip turėtume. Tikiuosi, kad pamažu tapsime geresne komanda ir turėsime daugiau galimybių laimėti ateinančias rungtynes.“

Nuo 2021 metų prie ALBA vairo stovintis specialistas iš Ispanijos buvo paklaustas apie rungtynių pabaigą, kai berlyniečiai turėjo minimalų pranašumą 71:70, bet nepelnė taškų daugiau nei dvi minutes ir nusileido „Žalgiriui“.

„Norėčiau kalbėti apie savo komandą. Neišpildėme savo sumanymų per paskutines atakas, – teigė ispanas. – Buvo ataka, kai atsikovojome kamuolį puolime tris kartus, bet vis tiek užbaigėme ją netaikliu artimu metimu. Jei būtume pataikę, likus 1:40 min. būtume atitrūkę 3 taškais, turėjome tik tris komandines pražangas ir galėtume spausti gynyboje, tad rungtynės galėjo susiklostyti visiškai kitaip. Tai – detalių rungtynės. Prametėme 9 baudų metimus. Jeigu būtume pataikę daugiau, rungtynių pabaiga galėjo atrodyti visiškai kitaip.“

Treniruodamas ALBA jis jau ne pirmą kartą sutiko prieš save naująjį „Žalgirio“ vyr. trenerį A.Trinchieri.

Ar I.Gonzalezas atpažino vakar Kauno komandos vairą perėmusio italo sistemos bruožų „Žalgirio“ žaidime?

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Andrea Trinchieri
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Andrea Trinchieri

„Puolime jie daugiau mažiau darė tą patį, ką ir prieš tai. Gynyboje taip pat. Kai kuriuose momentuose jie keitėsi ginamaisiais, bet tą „Žalgiris“ darydavo ir anksčiau. Manau, kad jis pakeitė rotaciją, o dabar turės laiko pritaikyti komandą savo stiliui“, – sakė ALBA treneris.

Berlyno komanda šį sezoną su 3 pergalėmis ir 15 pralaimėjimų Eurolygoje žengia priešpaskutinę 17-ta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas