Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Anadolu Efes“ turės naujus namus: keliasi į kitą areną

Eurolygoje rungtyniaujantis Stambulo „Anadolu Efes“ klubas namų susitikimus žais kitoje arenoje.

Pranešama, kad Turkijos klubas kelsis į Turkijos krepšinio federacijos krepšinio vystymo centro areną. Naujai iškilęs pastatas talpina apie 10 tūkst. sirgalių.

„Anadolu Efes“ iki šiol žaidė 16 tūkst. vietų turinčioje „Sinan Erdem Dome“ arenoje, labiau nutolusioje nuo Stambulo centro.

Įdomu tai, kad „Efes“ yra žaidęs toje vietoje, kur dabar persikelia, tačiau tuo metu dar rungtyniavo senojoje „Abdi Ipekci“ arenoje, kuri 2018 metais buvo nugriauta. Būtent jos vietoje ir iškilo krepšinio vystymo centras.

Į jį ateinančiame sezone kelsis ir kita miesto ekipa „Galatasaray“, ten namų rungtynes turėtų žaisti ir Turkijos rinktinė.

Naujame statinyje bus ne tik krepšinio aikštė su tribūnomis, bet ir trys papildomos mažesnės krepšinio aikštelės, krepšinio biblioteka, muziejus ir 3x3 krepšinio aikštelės.

„Anadolu Efes“ yra tarp didžiausias sirgalių minias sutraukiančių komandų. Praėjusiais metais šios komandos rungtynes vidutiniškai stebėdavo 12 165 sirgaliai – tai penktas rezultatas turnyre.

Kita Stambulo komanda, Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Fenerbahče“ rungtyniauja organizacijai priklausančioje „Ulker Sports“ arenoje, kuri talpina apie 13 tūkst. sirgalių. Ji pastatyta azijinėje Stambulo dalyje („Sinan Erdem Dome“ ir krepšinio vystymo centras yra europinėje).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas