Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Andrea Trinchieri – apie dvikovą su „Olympiakos“: „Tai bus pats sunkiausias šio sezono mačas“

Pertrauka baigėsi. Penktadienį Kauno „Žalgiris“ grįžta į Eurolygos kovas ir savo aikštėje priima Pirėjo „Olympiakos“ su Ignu Brazdeikiu.
Andrea Trinchieri
Andrea Trinchieri / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Po 26 turų kauniečiai su 11 pergalių užima tryliktąją vietą. Graikijos komanda žengia šešta.

Eurolygoje žalgiriečiai fiksuoja trijų pergalių seriją, bet A.Trinchieri mačą su „Olympiakos“ vadina kol kas sunkiausiu egzaminu.

„Bus pats sunkiausias mačas, kokį iki šiol esame turėję. Esame žaidę prieš daug gerų komandų, bet dabar matau, kad „Olympiakos“ vėl pradeda įgauti Finalo ketverto formą. Nors jie atvyks be kelių žaidėjų, jie vis tiek žais savo stiliumi ir dėl to jiems reikia jausti didžiulę pagarbą. Praėjusį sezoną tik vienas metimas sužlugdė jų svajonę tapti geriausia Europos komanda. Tai yra pirma priežastis, kodėl juos turime gerbti. Antra – jie yra labai gerai, puikūs šiuo metu, žaidžia nuostabų krepšinį abejose aikštės pusėse. Be to, pertrauka atėjo tuomet, kai mes buvome įsibėgėję. Taigi dabar sustojome. Nežinau, kaip atrodysime rytoj, nes buvome rungtynių ritme, žaidėme sunkius mačus, laimėjome prieš gerus oponentus, o dabar naujas startas. Nežinia, kaip kas atrodys“, – pažymėjo A.Trinchieri.

VIDEO: A.Trinchieri: apie pagarbą „Olympiakos“ ir sugrįžtančią Eurolygą

Nemažai žalgiriečių dalyvavo FIBA rinktinių languose. Šią pertrauką italas išnaudojo savaip.

„Turėjome kelias treniruotes be rinktinės žaidėjų, Giedraičio, Biručio. Mums padėjo dubleriai. Džiugu, kad turime juos. Turėjome kokybiškas treniruotes, su tikslu ir įėjome į ritmą. Žaidėjai sugrįžo ir mes vėl praradome ritmą. Tai žmoniška ir nėra klaida ar kažkieno kaltė. Darai dalykus su vienais žaidėjais, paskui su kitais ir natūralu, kad esi pristabdytas“, – samprotavo A.Trinchieri.

Šį sezoną „Olympiakos“ demonstruoja ypač solidžius skaičius gynyboje. A.Trinchieri graikų gynybos sistemą vadina geriausia šiuo metu Eurolygoje.

„Jeigu nori geros gynybos, pasirašyk gerai besiginančius žaidėjus. Walkupas, Canaanas, baudos aikštelėje dominuojantis Fallas, Papanikolaou – žaidėjai stiprūs ir taktiškai, ir gerai besiginantys „1 prieš 1“. Kita priežastis yra treneris Bartzokas. Jis įdiegė labai efektyvią gynybos sistemą. Labai labai efektyvią sistemą. Sakyčiau geriausią“, – oponentą gyrė „Žalgirio“ strategas.

Pastaruoju metu „Žalgiris“ buvo praradęs Dovydą Giedraitį ir Lauryną Birutį. Jų situacija, anot stratego, yra skirtinga.

„Giedraitis nežais. Birutis? Jis turėjo keletą treniruočių. Kol kas negaliu pasakyt. Pamatysime“, – kalbėjo treneris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas