Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Andrea Trinchieri – apie ryšį su Šaru, naujoko klausimą ir skaudžią netektį

Dvi pergales per ketverias Eurolygos rungtynes prie Kauno „Žalgirio“ vairo iškovojęs Andrea Trinchieri grįžta į „Žalgirio“ areną, kurioje penktadienio vakarą priims vieną karščiausių stipriausio Senojo žemyno turnyro komandų.
Andrea Trinchieri prieš Šarūną Jasikevičių
Andrea Trinchieri prieš Šarūną Jasikevičių / 15min nuotr.

Penktadienis | Eurolyga | „Žalgiris“ – „Fenerbahče“ | 20:00 | Kaunas

Rungtynių išvakarėse vykusi spaudos konferencija „Žalgirio“ arenoje vėlavo beveik 15 minučių, o ją Kauno „Žalgirio“ strategas iš Italijos pradėjo išreikšdamas užuojautą dėl „Golden State Warriors“ asistento Dejano Milojevičiaus, kuris vakar iškeliavo Anapilin po patirto širdies smūgio, mirties.

„Noriu pasisakyti apie vieną įvykį, kuris vakar mane šiek tiek šokiravo. Mus paliko D.Milojevičius – nuostabi asmenybė, kurią puikiai pažinojau. Jam buvo vos 46-eri. Mintimis esu su jo šeima. Tai – didžiulė netektis krepšiniui ir visiems, kurie jį pažinojo, kadangi jis buvo nuostabi asmenybė. Tikrai nesąžininga, jog taip nutiko“, – pasisakė Andrea Trinchieri.

„Scanpix“/AP nuotr./Dejanas Milojevičius
„Scanpix“/AP nuotr./Dejanas Milojevičius

Išreiškęs pagarbą gyvųjų pasaulį palikusiam bičiuliui, „Žalgirio“ vairininkas aptarė būsimą ypatingą varžovą, amžiną sirgalių meilę Nemuno saloje užsigarantavusį Šarūną Jasikevičių ir jo diriguojamą Stambulo „Fenerbahče“.

Turkijos grandas prie stratego iš Lietuvos stipriausiame Senojo žemyno turnyre per aštuonis žaistus mačus iškovojo net septynias pergales ir turnyrinėje lentelėje stipriai šoktelėjo į viršų, šiuo metu su Atėnų „Panathinaikos“ dalindamasis 4-5 vietomis.

Tuo metu vos du varžovus lentelėje lenkiantys Lietuvos čempionai dar prieš mėnesį Stambule kaip reikiant patampė „Fenerbahče“ sirgalių nervus, kai dramatiškame trileryje dar Kazio Maksvyčio į priekį vestas „Žalgiris“ krito 78:80.

„Šaras grįžta namo. Tai – didelis iššūkis, bet ir galimybė mums, kadangi žaisime prieš vieną geriausių komandų. „Fenerbahče“ žaidžia puikiai ir skina pergales. Labai talentinga komanda, kurios sudėtyje – Wilbekinas, Dorsey, Guduričius. Calathesas grįžo į tą lygį, kurį demonstravo Barselonoje. „Fenerbahče“ turi skirtingus aukštaūgius – vieni yra atletiški, kiti gali pataikyti iš toli. Jie gali žaisti aukštu penketu, gali žaisti ir žemu penketu. Jei žvelgtume tik į krepšinio dalykus, mes neturime daug šansų, bet laukianti kova bus ne tik apie krepšinį. Mūsų vėl laukia sausakimša arena, tad bandysime peržengti savo galimybių ribas. Darysime viską, ką galime, kad laimėtume. Svarbiausia neprarasti pasitikėjimo, kai įvykiai nesiklostys mums norima eiga. Rungtynėse pasitaikys sunkių momentų, nes „Fenerbahče“ yra labai gera komanda. Aš puikiai pažįstu Šarą, žinau, kaip gerai jis paruoš komandą“, – sakė A.Trinchieri.

– Pirmą kartą nuo atvykimo į Kauną turėjote galimybę surengti keletą treniruočių. Kaip pavyko tuo pasinaudoti?

– Mes turėjome porą treniruočių, norėčiau, kad būtume turėję dvidešimt. Tai tik pradžia. Stengiamės ištaisyti keletą dalykų. Jaučiu, kad kasdien tobulėjame. Nežinau, ar to pakaks, bet mes tikrai esame gerame kelyje.

– Esate turėjęs stažuotę Šarūno Jasikevičiaus komandoje, o ir daugybėje interviu jį įvardinote, kaip sektiną pavyzdį. Galbūt galite išsiplėsti apie jūsų asmeninį ryšį su šiuo treneriu?

– Visada stengiuosi būti labai realistišku. Nėra jokių abejonių, kad Šarūnas yra vienas iš trijų ar keturių geriausių strategų Europoje. Jis buvo nuostabus žaidėjas, bet Šaro nuostabų virsmą iš žaidėjo į trenerį lėmė pavyzdinė darbo etika. Jis tikras darboholikas. Viską, ką jis pasiekė, tai padarė kasdieniu darbu su savimi ir tobulėjimu. Jaučiu jam didžiulę pagarbą. Prieš dvejus metus turėjome nuostabią penkerių rungtynių seriją Eurolygoje, kai kiekvienas mačas būdavo vis kitoks. Buvo smagu ir žaisti, ir treniruoti. Labai mėgstu Šarą ir kaip žmogų, ir kaip trenerį.

Yra daugybė talentingų trenerių, bet ne kiekvienas jų sugeba per nuožmų darbą talentą konvertuoti į efektyvumą. Ypač tais atvejais, kai treneriais tampa superiniai žaidėjai. O jis tikrai buvo superžvaigždė.

– Galbūt stažuotė pas Šarą leidžia jums nuspėti jo sumanymus?

– Jis gali nuspėti mano, aš galiu nuspėti jo, tad 1:1. Kamuolys aikštelės centre.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Šarūnas Jasikevičius
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Šarūnas Jasikevičius

– Kokio motyvai lėmė sprendimą išsiskirti su Austinu Hollinsu?

– Pirmiausia, tai Austinas buvo puikus komandos narys. Jis – nuostabus žmogus. Austinas darė viską, ką galėjo, kad tik padėtų komandai. Labai sudėtinga buvo priimti šį sprendimą, bet šioje pozicijoje turime daugybę žaidėjų, o dar sugrįžo Arnas Butkevičius. Kartais mažiau yra daugiau.

– Ar turite minčių apie sudėties papildymą?

– Aš turiu atlikti daugybę darbo ir nesu žmogus, kuriam turėtų būti užduodamas šis klausimas. Šiandien naujoko nebus, tad nematau prasmės apie tai kalbėti. Tai – klasikinis žiniasklaidos klausimas. Suprantu, kad čia viskas yra svarbu. Tikiu, kad klubas visada seka situaciją rinkoje, bet sudėtyje mes ir taip jau turime dvylika žaidėjų. Jei kažką prarasime, stengsimės surasti išteklių, kad užpildytume atsiradusią skylę sudėtyje – keisime pozicijas, rotuosime minutes, imsimės taktinių sprendimų.

Jei turėsime galimybę įsigyti talentingą žaidėją, tikiu, kad tą ir padarysime, bet jei klausiate apie pavardes ir pozicijas, tai atsakymo neturiu.

– Kiek jūsų rungtynių planą pakeitė faktas, jog „Fenerbahče“ neteko naudingiausio žaidėjo Nigelo Hayeso-Daviso?

– Nelabai pakeitė, nes „Fenerbahče“ kiekvienoje pozicijoje turi po tris žaidėjus. Dar yra DyShawnas Pierre'as, Sestina, Biberovičius. Man labai patinka Nigelas, žinau, kad tai yra puikus žaidėjas. Visi „Žalgiryje“ tai žino. Bet „Fenerbahče“ turi pakankamai žaidėjų, kurie gali jį pakeisti.

– Laurynas Birutis ne kartą yra dominavęs prieš „Fenerbahče“ aukštaūgius, tačiau jūsų filosofija labiau remiasi gynėjais. Ar galime tikėtis ryt išvysti netikėtų sprendimų, galbūt didesnį Lauryno vaidmenį?

– Pirmą kartą girdžiu, jog savo žaidimą statau aplink gynėjus. Išmokau kažką naujo, ačiū. Nežinojau, kad Vladimiras Lučičius ir Othello Hunteris buvo gynėjai. Dabar tai žinau.

– Ar Rolandas Šmitas bus pasiruošęs žaisti rytoj?

– Pamatysime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas