Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 18

Ant istorinių įrašų slenksčio: grėsmė M.Grigonio serijai ir dar vienas P.Jankūno laiptelis

Prieš „Žalgirio“ rungtynes Barselonoje kauniečiai atsidūrė ant istorinių Eurolygos įrašų slenksčio. Kai įspūdingai Mariaus Grigonio serijai iškilo grėsmė, tai Paulius Jankūnas ruošiasi palypėti dar vienu laipteliu viršūnės link.
Martynas Mažeika ir Paulius Jankūnas
Martynas Mažeika ir Paulius Jankūnas / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

P.Jankūnas jau ir taip yra daugiausia iš viso atkovotų kamuolių sugriebęs Eurolygos žaidėjas (1897), taip pat pirmaujantis po savuoju krepšiu atkovotų kamuolių kategorijoje (1366). Jis dar yra daugiausia mačų sužaidęs (364) ir daugiausia susitikimų starto penkete (275) pradėjęs turnyro žaidėjas.

Bet netrukus P.Jankūnas gali atsidurti dar vienos viršūnės papėdėje.

Su 3886 naudingumo balais kapitonas yra trečias istoriniame Eurolygos sąraše. Bet iki antroje vietoje esančio Juano Carloso Navarro jam trūksta tik 4 naudingumo balų (3890).

Eurolygos naudingumo lyderiai
1. Vassilis Spanoulis 4129
2. Juanas Carlosas Navarro 3890
3. Paulius Jankūnas 3886
4. Dimitris Diamantidis 3806
5. Felipe Reyesas 3769

Simboliška, kad šį rezultatą Jankis gali pamušti legendos akivaizdoje – „Žalgiris“ ketvirtadienį kaip tik žaidžia „Palau Blaugrana“ arenoje, o J.C.Navarro dirba „Barcelona“ organizacijoje.

P.Jankūnas su 3128 taškais yra šeštas rezultatyviausių Eurolygos žaidėjų kategorijoje. Penktoje vietoje tupi Sergio Llullas (3136), tačiau Madrido „Real“ senbuvis pats dar gerina savo rezultatą.

Rezultatyviausi Eurolygos žaidėjai
1. Vassilis Spanoulis 4403
2. Juanas Carlosas Navarro 4152
3. Georgios Printezis 3401
4. Nando de Colo 3331
5. Sergio Llullas 3141
6. Paulius Jankūnas 3128

Su kitu aktyviu Eurolygos krepšininku lenktyniauja P.Jankūno dešinioji ranka Artūras Milaknis. „Žalgirio“ vicekapitonas su 402 pataikytais tritaškiais Eurolygoje yra dešimtas. Devintoje vietoje – 405 taiklius tolimus metimus jau suskaičiavęs Aleksejus Švedas.

Beje, Milas ketina sužaisti jau 199 Eurolygos rungtynes iš eilės. Joks kitas dabartinis Eurolygos žaidėjas neturi tokios įspūdingos atkarpos ir tai antra ilgiausia serija šiame Eurolygos amžiuje.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Artūras Milaknis
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Artūras Milaknis

Į karjeros pasiekimus kėsinasi ir Barselonos krepšininkai.

Štai Corry Higginsas persekioja Mariaus Grigonio seriją. Vienas „Barcelona“ lyderių Eurolygoje jau pataikė 40 baudų metimų iš eilės ir ketina pagerinti lietuvio rezultatą. Šį sezoną nutrūko žalgiriečio atkarpa su 41 taikliu baudos metimu paeiliui.

Beje, C.Higginsas yra taikliausias Eurolygos baudų metikas (95,9 proc.), bet istoriniame visų laikų sąraše M.Grigonis tvirtai stovi antroje pozicijoje (93 proc.). Taikliau pataiko tik Nando de Colo (94,12 proc.), o trečias istorijoje yra pats Šaras (92,26 proc.).

VIDEO: „Eurolygos diena: „Žalgirio“ sudėties mįslės ir nauja „Barcelonos“ era

Arti simbolinės žymos atsidūrė du „Žalgirio“ ir „Barcelona“ aukštaūgiai. Joffrey Lauvergne'ui iki 500 atkovotų kamuolių trūksta 8, Brandonui Daviesui – 12 atkovotų kamuolių.

Beje, varžovų stovykloje – daug statistikos lyderių.

Pavyzdžiui, naudingiausias visos Eurolygos žaidėjas Nikola Mirotičius (21,9 naud.) dviženklį naudingumo balų skaičių surinko 47 iš 48 pastarųjų rungtynių. Ši serija tęsiasi dar nuo 2014-ųjų Eurolygos atkrintamųjų.

Juodkalnijoje gimęs, bet Ispanijos pasą turintis aukštaūgis yra penktas pagal rezultatyvumą (16,4 tšk.), ketvirtas pagal atkovotus kamuolius (6,3 kam.) ir dalijasi 1–2 vietomis pagal išprovokuotas pražangas (5).

Kita „Barcelona“ žaidimo kolona Nickas Calathesas su 7,5 rezultatyvaus perdavimo yra antras Eurolygoje, o Kyle'as Kuricas – taikliausias šio sezono snaiperis (59,7 proc.).

„Žalgirio“ ir „Barcelona“ dvikovos Katalonijoje pradžia – 22 val. Lietuvos laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas