Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
10:59

„Žalgiris“ meta meškerę: kokios žuvys plaukioja NBA rinkoje?

Nespėjęs net apšilti kojų naujame sezone, Kauno „Žalgiris“ vėl buvo priverstas nerti į žaidėjų rinką. Iš ko renkasi pakeitimo Tyrone'ui Wallace'ui ieškantis Lietuvos klubas?

Nors sezoną Eurolygoje šalies vicečempionai pradėjo sėkmingai – laimėdami net keturis mačus iš penkių, sukrėtimas įvyko greta aikštės.

„Žalgiris“ po rungtynių Milane atsisveikino su vos 22 minutes Eurolygoje spėjusiu sužaisti T.Wallace'u, palikusiu komandą dėl neįvardintų asmeninių priežasčių.

Scanpix Baltics/Roko Lukoševičiaus nuotr./Tyrone'as Wallace'as
Scanpix Baltics/Roko Lukoševičiaus nuotr./Tyrone'as Wallace'as

Pirmasis šią naujieną pranešęs krepsinis.net žurnalistas Jonas Lekšas iš karto pabrėžė, kad „Žalgiris“ jau ieško pamainos amerikiečiui, o pirmiausia dairosi už Atlanto.

„Žalgirio“ treneris Andrea Trinchieri vertindamas esančius pasirinkimus situaciją pavadino „ne sudėtinga, o neįmanoma“.

„Noriu gero žaidėjo, bet kiekvieną sezoną vis blogiau. Praėjusį sezoną „Žalgiris“ ieškojo žaidėjo penkis mėnesius. Gynėjo. Mums to nepavyko padaryti. Kai Keenanas susižeidė, mes sumokėjome labai brangiai. Kai NBA kontroliuoja vis daugiau žaidėjų, jauni, perspektyvūs amerikiečiai neatvyksta į Europą. Komandos ieško žaidėjų nuo rugsėjo, bet joms nepavyksta“, – teigė treneris.

Bet darbo neturinčių gynėjų kitoje Atlanto pusėje netrūksta – ten per pastarąsias savaites buvo atleista dešimtys krepšininkų. Visi jie nesugebėjo įsitvirtinti NBA komandose per pasirengimo sezonui laikotarpį. Dalis jų tęs naujos karjeros stotelės paieškas NBA aplinkoje, o kiti ims žvalgytis į kitų žemynų klubus.

15min pabraidė NBA kontraktų neturinčių žaidėjų vandenyse ir atrinko įvairaus svorio žuvis, kurias gali bandyti sužvejoti „Žalgirio“ vadovai.

Malachi Flynnas

26-erių 185 cm ūgio amerikietis vos prieš pusmetį, 2024 m. balandžio 3-iąją, NBA rungtynėse pelnė net 50 taškų, tačiau šios savaitės pradžioje buvo atleistas iš „San Antonio Spurs“ ekipos.

2020 m. naujokų biržoje 29-u šaukimu pakviestas įžaidėjas pirmajame savo NBA sezone fiksavo 7,5 taško ir 2,9 rezultatyvaus perdavimo rodiklius „Toronto Raptors“ gretose, bet įsitvirtinti tarp geriausių planetos žaidėjų jam nepavyko.

2023-2024 m. sezone M.Flynnas atstovavo trims skirtingiems klubams, kuriuose, sužaidė 69 mačus, rinko po 5,5 taško ir 1,9 rezultatyvaus perdavimo.

Tikėtina, kad dar pakankamai jaunas gynėjas vaikysis NBA svajonės ir mėgins likti stipriausioje pasaulio lygoje, tačiau puikiai kamuolį valdantis, po driblingo atakuojantis ir kurti kitiems gebantis krepšininkas nuostabiai tiktų ir europietiškam krepšiniui.

Abejonių gali kelti tik du dalykai – liauno sudėjimo M.Flynno sugebėjimai gintis ir ne „Žalgirio“ kišenę atitinkanti kaina.

Lonnie Walkeris

Dar vienas žaidėjas, kurio vertė gali prasilenkti su „Žalgirio“ biudžetu. Tačiau atkreipti dėmesį į jį tikrai verta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai