Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2017 12 20

Ant teisėjų supykęs italas pagyrė ir „Žalgirį“, ir NBA kalibro Lietuvos talentą

Bambergo „Brose“ treneris Andrea Trinchieri buvo jautrus po pralaimėjimo Kauno „Žalgiriui“. Emocingasis italas po nesėkmės Kaune 84:88 prabilo ir apie teisėjų darbą, ir apie „Žalgirį“, ir apie NBA kalibro Lietuvos talentą. Mūsų šalį jis paliks su nedidele nuoskauda – A.Trinchieri įsitikinęs, kad jei ne arbitrai, rezultatas galėjo būti visai kitoks.
Andrea Trinchieri
Andrea Trinchieri / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Sveikinimai žalgiriečiams. Tai buvo puikios rungtynės. Abi komandos žaidė gerai. Mes žaidėme labai gerai. Pralaimėjome dėl tam tikrų smulkmenų. Manau, per prastai gynėmės prieš Milaknį, kuris mums pridarė problemų antrame ir trečiame kėliniuose. Tačiau tikiu, kad žaidėme labai solidų komandinį krepšinį“, – spaudos konferencijoje pasakojo 49-erių italas.

Tačiau netrukus „Brose“ treneris atkreipė dėmesį į problemą, apie kurią naujoje „Žalgirio“ arenos spaudos konferencijos salėje kalbėjo daugiausia.

A.Trinchieri pasirodė, kad teisėjai skriaudė Bambergo ekipą, o nutylėti švilpukai galėjo kardinaliai pakeisti rungtynių baigtį.

„Matote, kiekvieną vasarą turime trenerių susitikimą su teisėjais. Jų tikslas – kad krepšinis būtų švaresnis. Tačiau vienas „Žalgirio“ žaidėjas visas rungtynes laikė už marškinėlių Wrightą. Ir nė vieno švilpuko.

Tikiu, kad tai kertasi su Eurolygos žodžiais. Negali laikyti žaidėjo. Ypač už marškinėlių. Tai nesportinė pražanga. Ir kai jis meta, turi gerbti žaidėją ir švilpti baudą.

Jei Eurolyga nori eiti švaresnio krepšinio keliu, tai tikiuosi kitokio mačo“, – atviravo A.Trinchieri.

„Žalgiris“ Eurolygoje pasiekė jau 8 pergalę per 13 rungtynių. Dar nesibaigus 13-ajam turui Lietuvos čempionai įkopė į rekordinę 5 vietą naujo formato Eurolygoje.

Bet paprašytas įvardyti žaliai baltų fenomeno priežastis, A.Trinchieri turėjo įdomią pastabą.

„Tiesiog jie žaidžia gerą krepšinį. Nemanau, kad jie turi kažkokią paslaptį. Tiesiog tai krepšinio šalis. Jūs matote, kiek gerų lietuvių jie turi: Jankūną, Ulanovą, Milaknį. Ir tai yra vienas kumštis, kuris žaidžia kartu 3–4 metus. Jie tobulėja ir žaidžia puikų krepšinį.

Bet iki rungtynių jie turėjo tik viena pergale daugiau nei mes. Jeigu rungtynės būtų tokios, kokių tikėjausi teisėjavimo atžvilgiu, tikiu, jos būtų visai kitokios“, – dėmesį į teisėjus vėl atkreipė A.Trinchieri.

Bambergo komandai priklauso perspektyvus lietuvis Arnoldas Kulboka, kuriam prognozuojamas 2018 metų NBA naujokų biržos šaukimas antrojo rato viduryje.

Praėjusį sezoną 210 cm ūgio puolėjas rungtyniavo „Brose“ dubleriuose antroje Vokietijos lygoje, darbuodavosi ir A.Trinchieri treniruotėse su pagrindine komanda, bet šiemet yra paskolintas Italijos krepšinio lygos Kapo d'Orlando ekipai.

Ten jam sekasi gerai – gauna pasireikšti vid. po 29 minutes, pelno 9,5 taško ir atkovoja 3,6 kamuolio.

A.Trinchieri įdėmiai stebi Lietuvos talento tobulėjimą Italijoje ir mato jame didžiulį potencialą.

„Planas buvo toks – Arnoldui reikėjo iššūkių: patekti į kitą organizaciją, su kitokiais tikslais. Ir jam reikėjo atsakomybės. Praėjusį sezoną jis buvo nuostabus. Jis vis dar auga. Tikiu, kad jo metimas yra labai retas. Ypač kai esi 210 cm ūgio, – A.Kulboką gyrė A.Trinchieri. – Jam dar reikia užsiauginti raumenų, tačiau jis bus puikus žaidėjas. Be abejonės, jis yra NBA talentas. Ar NBA žaidėjas, nežinau.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Arnoldas Kulboka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Arnoldas Kulboka

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas