Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Apie K.Lukošiūną ir lemiamą mūšį kalbėjęs A.Trinchieri: „Čia kaip bokse“

Andrea Trinchieri pažadinto Kauno „Žalgirio“ (10-15) laukia vienos svarbiausių rungtynių šio sezono Eurolygoje.
Andrea Trinchieri
Andrea Trinchieri / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Lietuvos čempionai penktadienį privalo išvykoje nugalėti turnyrinės lentelės kaimyną Belgrado „Crvena zvezda“ (10-15) klubą, kad sustiprintų svajones dar pakovoti dėl Eurolygos įkrintamųjų.

Penktadienis | Eurolyga | „Crvena zvezda“ – „Žalgiris“ | 21:00 | Belgradas

Tai bus paskutinės „Žalgirio“ rungtynės Eurolygoje šį mėnesį. Po jų lauks net 20 dienų pertrauka, skirta taurių varžyboms ir rinktinėms.

Kitas mačas Eurolygoje lauks jau tik kovo mėnesį, o būtent šią datą A.Trinchieri pabrėžė, perimdamas „Žalgirio“ vairą iš Kazio Maksvyčio prieš pat Naujuosius metus. Įkrintamųjų šansus jis tuomet lygino su atstumu iki Saturno ir ragino į situaciją iš naujo pažvelgti kovo mėnesį.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Andrea Trinchieri emocijos
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Andrea Trinchieri emocijos

Šis laikas atėjo. Po skambios praėjusios savaitės, kuomet Eurolygoje Kaune krito ir Stambulo „Anadolu Efes“ ir Atėnų „Panathinaikos“, o A.Trinchieri rezultatas su „Žalgiriu“ pakilo iki 5-3, kauniečių laukia dvigubos svarbos mūšis karštajame Belgrade.

„Crvena zvezda“ šiuo metu drauge su „Žalgiriu“ dalinasi 12–16 vietas. Tad sėkmė Belgrade kauniečius ne tik kilstelėtų aukščiau, priartinant prie reikalingos 10-osios pozicijos (nuo jos vis dar skiria 3 pergalės), bet ir suteiktų tarpusavio pranašumą (Kaune „Žalgiris“ laimėjo 79:74).

VIDEO: A.Trinchieri: apie išvyką pas „Crvena Zvezda“ ir K.Lukošiūno prisijungimą

„Mes turime tiek pat pergalių, kiek ir jie. Žaisime itin priešiškoje teritorijoje. Laukia labai sudėtingos rungtynės prieš labai talentingą komandą. Jie ką tik pasikvietė dar vieną naujoką ir akivaizdu, kad neparado svajonės patekti į pirmąjį dešimtuką“, – prieš išvyką į Belgradą ketvirtadienį dar Kaune kalbėjo A.Trinchieri.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./„Crvena zvezda“ sirgaliai Belgrade
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./„Crvena zvezda“ sirgaliai Belgrade

„Jie bandys mums smogti. Mes turėsime atsilaikyti. Čia kaip bokse, jeigu krisi po pirmojo smūgio, neturėsi jokių šansų, – pabrėžė „Žalgirio“ vairininkas. – Mes turėsime prisitaikyti ir rasti reikiamų ginklų, kad susikurtume galimybę pergalei. Tai gali būti gynyba, gali būti puolimas. Kitos specialios situacijos, arba žaidėjas, kuris sužais nesistemiškai tam, kad man padėtų. Noriu, kad į tai žiūrėtume ne kaip į laukiantį sudėtingą išbandymą, bet kaip į galimybę.“

Prieš pat Eurolygos naujokų registracijos pabaigą „Crvena zvezda“ paskelbė apie sutartį su patyrusiu, buvusiu lygos čempionu Trey Thompkinsu. Kiek anksčiau į Belgradą atvyko ir Javonte Smartas.

„Jie – geri, patyrę žaidėjai. „Crvena zvezda“ kelia labai aukštus tikslus. Labai aukštus. Faktas, kas mes turime tiek pergalių, kiek ir jie, man suteikia pasitikėjimo mūsų komanda. Tuo, ką mes čia darome“, – tęsė A.Trinchieri, išskirdamas 37-erių Milošą Teodosičių.

„Kai žiūriu į Teo, aš nežiūriu į jo amžių. Jis tiesiog yra krepšinio genijus. Visuomet verta nusipirkti bilietą ir ateiti pažiūrėti, kaip jis žaidžia. Jis vienas mano mėgstamiausių žaidėjų. Man labai patinka tai, kaip jis mato krepšinį. Jis laimingesnis, kaip atlieka perdavimą, o ne pats pelno taškus. Genijus“, – komplimentus žarstė A.Trinchieri.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Milošas Teodosičius
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Milošas Teodosičius

Vieną naujoką turi ir „Žalgiris“. Į Kauną sugrįžo Karolis Lukošiūnas, kuriame nepavyko įsitvirtinti NBA G lygoje.

Paklaustas apie lūkesčius, kurių tikisi iš K.Lukošiūno, A.Trinchieri buvo atviras.

„Nulis. Jokių lūkesčių, – tiesiai rėžė A.Trinchieri. – Pirmiausia jo užduotis – įgyti reikiamą sportinę, žaidybinę formą. Tikiuosi, kad ateityje jis bus pasiruošęs, bet šiuo metu K.Lukošiūno tikslas bus padėti komandai sumažinti krūvius. Duosiu palyginimą – komanda yra tarsi traukinys. Karolis turi pasivyti tą traukinį. Komanda nesustos. Mes žaidžiame, dirbame, judame pirmyn. Aš tikiu, kad jis gali mums padėti. Karolis turi vieną labai gerą įgūdį – metimą. Tikiu, kad mums to reikia, bet aš nenoriu, kad traukinys sustotų ir lauktų žaidėjo.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Karolis Lukošiūnas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Karolis Lukošiūnas

Paprašytas palyginti K.Lukošiūną su vokiečių snaiperiu Andreasu Obstu, kurį sėkmingai išnaudojo Miuncheno „Bayern“ klube, A.Trinchieri nevyniojo žodžių į vatą.

„A.Obstas yra pasaulio čempionas. Taškas. Kai K.Lukošiūnas bus pasaulio čempionas, galėsime pakalbėti apie jų panašumus“, – nukirto „Žalgirio“ strategas.

Belgrade žalgiriečiai sutiks ir puikiai pažįstamą veidą. Rokas Giedraitis yra vienas lyderių graiko Ioannio Sfairopoulo auklėtinių gretose.

Roko Lukoševičiaus / „Scanpix“ nuotr./Rokas Giedraitis rungtynėse Kaune
Roko Lukoševičiaus / „Scanpix“ nuotr./Rokas Giedraitis rungtynėse Kaune

Puolėjas renka po 10,6 taško (36,5 proc. tritaškių), 4,1 atkovoto kamuolio ir 11 naudingumo balų. Tiesa, per paskutines 8 rungtynes Eurolygoje jo statistika pakilo iki 13,6 taško ir 17 naudingumo balo.

31-erių snaiperis taip pat fiksuoja ypatingą seriją žaisdamas su „Žalgiriu“. Eurolygoje prieš Lietuvos krepšinio flagmaną jis niekada nėra laimėjęs Kaune (0-5), bet namuose – nė sykio nepralaimėjęs (4-0).

A.Trinchieri taip pat ragino nekreipti dėmesio į faktą, kad paskutinėse Adrijos lygos rungtynėse „Crvena zvezda“ patyrė sutriuškinimą.

„Dviguba Eurolygos savaitė. Ar tikrinote kitų lygų rezultatus? – į žurnalistus kreipėsi A.Trinchieri. – „Barcelona“, „Partizan“ pralaimėjo namuose. Mums labai pasisekė, kad ir mūsų nėra šitame sąraše („Žalgiris“ pirmadienį nušlavė Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ klubą 101:63). Žiūriu daug krepšinio. Toks mano darbas.“

Įtemptoje turnyrinėje lentelėje „Žalgiris“ ir „Crvena zvezda“ drauge su dar trimis klubais šiuo metu dalinasi 12–16 pozicijas.

Į Eurolygos įkrintamąsias pateks tik geriausiųjų dešimtukas. Nuo jo Lietuvos čempionai šiuo metu atsilieka 3 pergalės.

Iki reguliariojo sezono pabaigos lieka sužaisti po 9 rungtynes.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas