Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 28

Apie Šaro meilę „Žalgiriui“ kalbėjęs „Barca“ snaiperis: „Tai pirmas toks kartas“

„Barcelona“ snaiperio Alexo Abrineso teigimu, per trejus Šarūno Jasikevičiaus metus prie vyriausiojo trenerio vairo Katalonijos komanda pirmą kartą svarbiausioje sezono atkarpoje demonstruoja geriausią krepšinį, tačiau pradėti ketvirtfinalio seriją triuškinančia pergale prieš Kauno „Žalgirį“ gali tapti ir labai pavojingu dalyku.

Kauno „Žalgirį“ pirmajame Eurolygos ketvirtfinalio serijos mače 91:69 pervažiavusi „Barcelona“ siekia šią pergalę palikti užmarštyje.

Penktadienio vakarą karštutėlėje „Palau Blaugrana“ arenoje Lietuvos ir Ispanijos klubai stos į antrą mūšį per tris dienas, o Šarūno Jasikevičiaus auklėtinis Alexas Abrinesas įžvelgia ir galimą triuškinančios pergalės grėsmę.

„Niekas nesitikėjo „Žalgirio“ įveikti tokia persvara, – sakė 29-erių metų amžiaus Katalonijos ekipos snaiperis. – Manau, kad „Žalgirio“ komanda yra kur kas geresnė, nei kad parodė trečiadienio rungtynės. Pavojinga laimėti pirmąsias serijos rungtynes tokiu rezultatu.

Psichologiškai turime būti pasiruošę, jog antras serijos mačas bus visiškai kitoks. Neabejoju, jog „Žalgiris“ bus konkurencingesnis, žais gerokai intensyviau, ką jie prieš mus parodė ir trečiajame praėjusio mačo kėlinyje. Turime būti pasiruošę. Laukia sunkus mačas, bet pergalė mums labai reikalinga, nes Kaune laimėti esant tokiai atmosferai visada yra labai sudėtinga užduotis.“

Starto penkete rungtynes pradėjęs Alexas Abrinesas per 17 minučių surinko 10 taškų (2/5 trit., 4/4 baud.), atkovojo kamuolį, atliko rezultatyvų perdavimą ir surinko 9 naudingumo balus.

Ar Šaras buvo laimingas po pergalės prieš „Žalgirį“?

„Ir taip, ir ne. Žinome Šaro praeitį. Reguliariajame sezone jis visada palaiko „Žalgirį“. Tikiuosi, kad dabar jis nori mūsų pergalės (juokiasi). Šaras atlieka puikų darbą. Taip, jis yra laimingas dėl pergalės trečiadienį, nes 35 iš 40 dvikovos minučių mes žaidėme labai gerai. Jis turbūt jaučia, jog tai yra pirmas kartas per jo trejus metus Barselonoje, kai svarbiausiu sezono metu mes žaidžiame geriausią savo krepšinį“, – sakė A.Abrinesas.

Treneris iš Lietuvos džiaugtis turi kuo – „Barcelona“ pirmą kartą per trejus Šaro metus klube lemiamą sezono stadiją pasiekė tokios įspūdingos sportinės formos.

„Nuo Šaro atvykimo tikslas yra laimėti Eurolygą. Buvome arti, pirmajame sezone žaidėme finale, o dar vieną šansą pasiekti trofėjų turime ir šįmet, – kalbėjo A.Abrinesas. – Žinome, kad lengva nebus, nes reikia iškovoti dar dvi pergales prieš „Žalgirį“, o tuomet – dar dvi finalo ketverte Kaune. Jaučiamės puikiai, tikimės, kad šie metai bus mūsų.“

IPA/SIPA nuotr./Šarūnas Jasikevičius
IPA/SIPA nuotr./Šarūnas Jasikevičius

„Barcelona“ snaiperis mintimis pasidalijo ir apie kitą klubo žaidėją iš Lietuvos – 16-metį vilnietį Kasparą Jakučionį, kuris praėjusią savaitę tapo trečiu pagal jaunumą „Barca“ žaidėju istorijoje, debiutavusiu ACB turnyre.

Įžaidėjo debiutas buvo paženklintas tritaškiu metimu nuo lentos ir po to sekusiu Katalonijos klubo žvaigždžių džiaugsmu.

„Jis žaidžia labai intensyviai. Kasparas su mumis buvo ir prieš sezoną, o praėjusią savaitę sulaukė progos sužaisti ACB rungtynėse bei pataikė tritaškį. Aš labai džiaugiuosi už jį. Jis labai jaunas, bet jau turėjo progą debiutuoti pirmoje komandoje. Labai talentingas vaikis, kuris ateityje sulauks dar daugiau šansų“, – dėstė A.Abrinesas.

„Barcelona“ klubo nuotr./Kasparas Jakučionis
„Barcelona“ klubo nuotr./Kasparas Jakučionis

„Barcelona“ klubui tvirtai žygiuojant link Eurolygos finalo ketverto bei užimant pirmąją vietą Ispanijos pirmenybėse, aršiausių varžovų stovykloje – gaisras.

Madrido „Real“ klubas pralaimėjo abejas ketvirtfinalio serijos namų rungtynes prieš Belgrado „Partizan“, o pastarasis mačas buvo paženklintas ir masinėmis muštynėmis.

„Pirmiausia žiūrime į save, o tuomet – į varžovą. Akivaizdu, kad Barselonoje niekas nelaukia „Real“ pergalių, bet tai nėra svarbu, jei nelaimi „Barca“. Pirmiausia reikia džiaugtis už savus, o tuomet žiūrėti į įvykius Madride“, – dar prieš antrąjį „Real“ ir „Partizan“ mūšį sakė A.Abrinesas.

Antrasis serijos tarp „Barcelona“ ir Kauno „Žalgirio“ mačas – penktadienį 21 valandą Lietuvos laiku „Palau Blaugrana“ arenoje.

VIDEO: „Eurolygos diena“: Šaro pamoka „Žalgiriui“, ketvirtfinalio siurprizai ir koks bus penktadienis?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas