Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 06

Arenos atodūsį išgirdęs I.Tayloras: „Nežinau, ar kiti jaudinasi, bet aš smaginuosi“

15 tūkst. sirgalių vieningai atsiduso, kai Isaiah Tayloras likus 21 sekundei prametė pirmąją baudą ir nesugebėjo išvesti Kauno „Žalgirio“ į priekį dramatiškose rungtynėse su Tel Avivo „Maccabi“. Šį garsų atodūsį išgirdo ir pats I.Tayloras, be didesnio spaudimo smeigęs antrąją baudą į krepšį ir, kaip vėliau paaiškėjo, nulėmęs savo komandos žūtbūtinę pergalę Eurolygos sezono finiše.

Jei tai būtų lapkritis ar gruodis, prie baudų metimų linijos būtų stovėjęs Keenanas Evansas.

Bet šiam amerikiečiui patyrus sezoną užbaigusią Achilo sausgyslės traumą, „Žalgirio“ sezono gelbėti į Kauną atvyko I.Tayloras.

Ir šį žvarbiai pavasarišką ketvirtadienio vakarą jis tą ir padarė.

Dar likus daugiau nei minutei būtent I.Taylorui prasiveržus po krepšiu įkirtęs Edgaras Ulanovas gavo iš amerikiečio kamuolį ir išlygino rezultatą.

Kitoje atakoje įžaidėjas vėl lindo į „Maccabi“ baudos aikštelę ir išprovokavo 23 centimetrais aukštesnio Jarrello Martino pražangą.

Prametęs pirmąją baudą, iš išgąsčio paklaikusių 30 tūkst. akių akivaizdoje I.Tayloras šaltakraujiškai pataikė antrąjį metimą, o „Žalgiriui“ apsigynus prieš Wade'ą Baldwiną paskutinėje atakoje kauniečiai iškovojo dramatišką pergalę 68:67 ir išlaiko gerus šansus patekti į Eurolygos atkrintamąsias varžybas.

„Scanpix“ nuotr./Ignas Brazdeikis ir Isaiah Tayloras
„Scanpix“ nuotr./Ignas Brazdeikis ir Isaiah Tayloras

„Manau, kad pergalę lėmė mūsų kietumas rungtynių pabaigoje, – po pergalės kalbėjo 12 taškų pelnęs „Žalgirio“ didvyris. – Šiek tiek klydome gynyboje rungtynių pradžioje, bet pabaigoje dažnai keitėmės ginamaisiais ir tai mums labai padėjo. Mūsų aukštaūgiai gerai žaidė vienas prieš vieną gynyboje, tad apsunkinome jų gyvenimą. Pabaigoje atlikome sudėtingų metimų baigiantis atakos laikui, nesusikūrėme, ką norėjome, bet iškovojome šią sunkią pergalę 1 tašku.“

– Kas dėjosi tavo galvoje prieš tuos svarbiausius baudų metimus?

– Nieko. Pramečiau pirmą metimą, o visi arenoje atsiduso: „oooo...“ (juokiasi). Bet nesijaudinau, mano pasitikėjimas nedingo ir įmečiau antrą metimą. Kaip vėliau parodė laikas, laimėjome būtent tuo vienu tašku.

– Kas dedasi galvoje po pirmosios pramestos baudos?

– Kai prameti pirmąją, uždedi didžiulį spaudimą antrajai baudai. Bet tuo pačiu, esu buvęs tokioje situacijoje daugybę kartų, tad jeigu nervinsiesi ir nerimausi, niekas nepavyks. Pataikius antrąją baudą užplūdo palengvėjimas, o mes laimėjome.

– Jautei spaudimą iš tribūnų?

– Taip, taip, taip, visi atsiduso „ooo...“ man prametus pirmąją baudą (juokiasi). Visi buvo nusiminę. Bet pakeičiau jų nuotaiką pataikydamas antrąją.

„Scanpix“ nuotr./Isaiah Tayloras
„Scanpix“ nuotr./Isaiah Tayloras

– O kaip pakomentuotum paskutinę gynybinę ataką, kurioje sustabdėte Wade'ą Baldwiną?

– Mes susikeitėme, jie bandė atakuoti su Baldwinu vienas prieš vieną žaidimu. Turbūt jie to ir norėjo. Žinome, kad jis gerai atakuoja iš vidutinio nuotolio. Nepamenu, kas gynėsi prieš jį po išsikeitimo, berods, Hayesas, o jis neleido jam išmesti lengvo metimo – jis prametė ir jie nesugebėjo nusiimti kamuolio.

– Kaip sudėtinga yra įveikti Arno Butkevičiaus gynybą?

– Žmogau, jis geras (pakartoja tris sykius – red. past.). Jis vienas kiečiausių mūsų gynybos žaidėjų, mūsų ramstis gynyboje. Jis ginasi prieš bet kurį žaidėją, nuo įžaidėjo iki vidurio puolėjo. Be jokios abejonės, jis mūsų gynybos ramstis.

Žmogau, jis geras.

– Pirmoje pusėje leidote „Maccabi“ įmesti 45 taškus, po ilgosios pertraukos – tik 22. Kas pasikeitė antroje pusėje?

– Pradžioje darėme gynybinių klaidų. Ir aš kelis kartus suklydau, praleidau kelis žaidėjus. Jie turi ketvirtą numerį Jarrellą Martiną, kuris gali pataikyti, o mes pastarosiose rungtynėse ėjome į pagalbas iš ketvirtos pozicijos, leidome jam mesti. Jis pataikė, bet mes prisitaikėme antroje pusėje.

– Penketas, kuriuo pradėjote antrąją pusę, yra turbūt geriausias „Žalgirio“ gynybinis penketas (I.Tayloras, A.Butkevičius, E.Ulanovas, R.Šmitas, K.Hayesas). Ar matai šį penketą žaidžiantį dažniau ateityje?

– Tai klausimas treneriui, nežinau (šypsosi). Manau, kad išėjome agresyviai trečiajame kėlinį ir spaudėme juos. Rezultatas pasikeitė 7 taškais į mūsų pusę, tad manau, kad padarėme labai gerą darbą.

„Scanpix“ nuotr./Edgaras Ulanovas
„Scanpix“ nuotr./Edgaras Ulanovas

– Išvydome du puikius A.Butkevičiaus ir K.Hayeso dėjimus. Kaip juos apibūdintum?

– Tiesą sakant, negalvojau, kad Arnas kraus į krepšį (šypsosi). Kai jis veržėsi pro galinę liniją, maniau, kad jis tiesiog mes iš po krepšio. Bet jis pakilo ir įdėjo, tai buvo beprotiška. Manau, kad tai buvo geras energijos epizodas mums. O per Kevarriuso dėjimo situaciją varžovas buvo po krepšiu ir į jį nežiūrėjo, kad Kevarriusas pašoko ir nuostabiai įdėjo. Tai irgi buvo puikus epizodas, padėjęs mums išlaikyti energiją pabaigoje.

– O kuris dėjimas tau paliko didesnį įspūdį?

– Labai sunku pasakyti. Žmogus, per kurį įdėjo Kevarriusas, nežiūrėjo į jį, bet jis pašoko labai aukštai, o Arnas įdėjo per du ar tris žmones (juokiasi). Abu labai geri.

– Koks jausmas turint šią pergalių seriją likus vienerioms rungtynėms turėti šansą patekti į atkrintamąsias?

– Labai smagu. Nežinau, ar kiti jaudinasi, bet aš smaginuosi. Man patinka šypsotis aikštėje, aš nepriimu to pernelyg rimtai. Tai tik krepšinis, tą darau ilgą laiką. Žaisime kitas rungtynes dėl patekimo į atkrintamąsias, bet manęs neslėgs didesnis spaudimas negu pirmose sezono rungtynėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas