Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 11 23

Artūras Milaknis: „Derinys buvo išpildytas 100 procentų. Nors ne – aš nepataikiau“

Kauno „Žalgiris“ trečią mačą iš eilės galėjo apversti rungtynių rezultatą paskutiniu metimu, bet vėl nepavyko. Šįkart kamuolys per lemiamą ataką atsidūrė patikimo snaiperio rankose. Tačiau Artūras Milaknis prašovė.
Artūras Milaknis
Artūras Milaknis / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Tai nebuvo tas vakaras, kai A.Milaknis norėtų kalbėti.

Tiesą sakant, Kauno arenos persirengimo kambaryje jis bandė nusisukti ir atsisakyti komentaro, grauždamas save taip, kad net balsas virpėjo.

„O kaip jums atrodo, galėjau nenorėti mesti?“ – pyktelėjo A.Milaknis į klausimą, ar jis norėjo tos tonos atsakomybės, kuri slegia lemiamą metimą atliekančius žaidėjus.

Juk šįkart svoris buvo trigubas, nes viskas susidėjo.

Brandonas Daviesas praėjusią savaitę buvo prametęs dvitaškį ir nuslydo pergalė prieš „Barcelona“.

Praėjusį trečiadienį Maskvoje Nate'as Woltersas turėjo net dvi progas, bet ir ketvirto kėlinio paskutinę sekundę prametė dvitaškį, o per pratęsimą laisvas nepataikė tritaškio mūšyje su CSKA.

Šįkart atėjo A.Milaknio eilė.

„Atėjo. Nepasinaudojau. Nepataikiau“, – atsiduso „Žalgirio“ geriausias tritaškininkas.

„Žalgiris“ pralaimėjo Eurolygos dvikovą „Chimki“ klubui 83:84 po to, kai B.Daviesas įraitė dvitaškį, kartodamas A.Milaknio netaiklų metimą.

Tačiau toje paskutinėje atakoje „Žalgiriui“ žūtbūt reikėjo tritaškio, nes jis buvo atsilikęs trimis taškais likus žaisti 5 sek., per kurias Šarūnas Jasikevičius paruošė iš pirmo žvilgsnio tobulą planą.

VIDEO: Šaras po dar vienos dramos buvo atviras, bet pozityvus

Kamuolys atiteko Aaronui White'ui, kuris atmetė iš užtvarų išlindusiam A.Milakniui. Tai buvo jo pozicija, jo aikštės taškas.

„Derinys buvo išpildytas šimtu procentų. Na kaip, ne visu šimtu – aš nepataikiau“, – dar kartą atsiduso A.Milaknis.

Jam buvo kiek lengviau kalbėti apie rungtynes, kurios prasidėjo gerai, bet „Chimki“ perlaužė mačo svarstykles ir „Žalgiriui“ prireikė kautis dėl progos pabandyti paskutinio metimo laimę trečiajame mače.

„Viskas buvo lyg ir neblogai rungtynių pradžioje. Paskui jie pradėjo taikyti kitokią gynybą, keistis dengiamaisiais. Kamuolys pradėjo strigti – mes nenueidavome ten, kur reikėdavo, vietomis nebuvome agresyvūs. Tai sulėtino mūsų žaidimą. Paskui atsistatėme, kažkaip grįžome. Bet paskui prasileidome tritaškių ir teko vytis“, – kalbėjo A.Milaknis.

Kitoje pusėje buvo pavojingiausias Eurolygos snaiperis. Rezultatyviausias turnyro žaidėjas Aleksejus Švedas surinko 25 taškus ir atliko 10 rezultatyvių perdavimų, nepaisant žalgiriečių pastangų jį sulaikyti.

„Tikrai taip, – dideles pastangas bandant sustabdyti A.Švedą pabrėžė A.Milaknis. – Stengėmės padėti tiems, kurie prieš jį gynėsi. Kažkiek imituodavome dvigubą gynybą, kartais iš tiesų eidavome į pagalbą.

Tačiau jis aukštos klasės žaidėjas, kažkur prasiverždavo, kitur numesdavo kamuolį. Pirmoje pusėje neblogai gynėmės, paskui kažkas nepavyko.“

VIDEO: B.Daviesas po monstriško pasirodymo išskyrė esminę problemą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai