Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 21 /18:37

„AS Monaco“ norėjo labiau: apatiška „Barcelona“ sudorota mažajame finale

Apatišką krepšinį mažajame Eurolygos finale žaidusi „Barcelona“ nė nebandė kabintis į pergalę – „AS Monaco“ ekipa demonstravo didesnį norą ir finišavo trečioje Eurolygos vietoje, Šarūno Jasikevičiaus auklėtinius įveikdama 78:66 (24:13, 20:15, 16:17, 18:21).
Rokas Jokubaitis
Rokas Jokubaitis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pats Š.Jasikevičius tarsi davė toną „Barcelona“ žaidimui, nuo pat pirmų minučių be didesnių emocijų stebėdamas auklėtinių žaidimą.

Be pergalės skonio likusi „Barcelona“ Kauną paliks jau šįvakar – užsakomuoju reisu dar net nepasibaigus didžiajam finalui.

Atrodė, kad „Barcelona“ mažojo finalo rungtynėse net nedalyvavo.

„AS Monaco“ į priekį išsiveržė rungtynių pradžioje ir visad išlaikydama solidų atstumą mažąjį finalą pavertė visišku formalumu.

Ir pačią „AS Monaco“ ekipą vedė mažiau pasireiškiantys žaidėjai – Mike'as Jamesas težaidė 6 minutes ir pelnė 3 taškus.

„AS Monaco“ komandoje rezultatyviausias buvo 21-erių Matthew Strazelis, kuris ketvirtfinalio serijoje su „Maccabi“ pelnė tik 1 tašką, o pusfinalio rungtynėse nežaidė. Jis surinko 14 taškų.

Abiems lietuviams tai nebuvo sėkmingos rungtynės

Donatas Motiejūnas nugalėtojams per 16 minučių pelnė 2 taškus (1/3 dvit., 0/1 trit., 0/2 baud.), atkovojo 2 kamuolius, atliko 1 rezultatyvų perdavimą, blokavo 1 metimą, perėmė 1 kamuolį ir kartą suklydo.

Rokas Jokubaitis „Barcelona“ gretose žaidė 15 minučių, bet taškų nepelnė (0/3 dvit., 0/2 dvit.). Taip pat atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir kartą suklydo.

Šį sezoną tarpusavio rungtynėse abi pergales buvo pasiekusi Š.Jasikevičiaus komanda – 80:70 laimėjo namuose ir 69:63 išvykoje.

„AS Monaco“: Matthew Strazelis 14, Alpha Diallo ir Elie Okobo po 10, Jordanas Loydas (6 rez. perd.), Jaronas Blossomgame'as ir Donta Hallas (11 atk. kam.) po 9.

„Barcelona“: Nikola Mirotičius 15, Alexas Abrinesas 9, Tomašas Satoransky, Kyle'as Kuričius ir Jamesas Nnaji po 7.

Tik praėjusį sezoną Eurolygoje debiutavęs „AS Monaco“ klubas šiemet sukūrė tikrą pasaką – klubui tai istorinis sezonas.

Tuo metu Šarūnas Jasikevičius katalonų klubą į ketvertuką atvedė trečius metus iš eilės, o per pastarąjį dešimtmetį „Barcelona“ finalo ketverte žaidė penktą kartą.

Nė karto iš tų penkių kartų čempione „Barca“ netapo.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Šarūnas Jasikevičius
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Šarūnas Jasikevičius

RUNGTYNIŲ EIGA:

40 min. Rungtynės baigėsi treniruočių pasižaidimo režimu. „AS Monaco“ laimėjo rungtynes 78:66.

37 min. Rungtynės visiškai išblanko, areną pabandė išjudinti Y.Makoundou „oro linijos“ – galingas dėjimas ir „AS Monaco“ persvara 76:60.

33 min. Yoanas Makoundou padidino skirtumą iki 21 taško (70:49).

Marius Milašius

Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas „Žalgirio“ arenoje

Šarūno Jasikevičiaus vaikams šį savaitgalį sekasi geriau negu tėčiui. Pusfinalyje organizatorių į tribūnas laidomus marškinėlius pagavo Šaro dukra Aila, o mažojo finalo metu pasisekė ir jaunėliui Lukui. Bent tokia paguoda Jasikevičių šeimoje, kol aikštėje dominuoja „Monaco“ krepšininkai.

31 min. Dar vienas J.Nnaji „alley-oop“ dėjimas po R.Jokubaičio perdavimo, bet galingu dėjimu atsakė ir D.Hallas (64:47).

30 min. Kėlinį užbaigė R.Jokubaičio ir Jameso Nnaji „alley-oop“ ataka (60:45).

Kęstas Rimkus

Kęstas RIMKUS, 15min žurnalistas „Žalgirio“ arenoje

Oho, kokių žvaigždžių nusileido arenoje trečiojo kėlinio pabaigoje! „Washington Wizards“ vidurio puolėjas Kristapas Porzingis prisėdo prie aikštės pirmojoje eilėje, o netrukus latviui ranką jau spaudė buvęs NBA žaidėjas Linas Kleiza. Tačiau publika labiau reagavo ne į juos – panašiu metu arenoje pasirodė du „Olympiakos“ žaidėjai – Saša Vezenkovui ir Giannuliui Larentzakiui graikų sirgaliai iškart sukėlė ovacijų jūrą.

29 min. „Barcos“ metimai daužė lanką, o Jaronas Blossomgame'as padidino skirtumą iki 17-ikos taškų (60:43).

27 min. Dar vienas N.Mirotičiaus tritaškis, bet „AS Monaco“ persvara išliko dviženklė – 52:42.

25 min. D.Motiejūnas puskabliu per N.Mirotičių pelnė pirmuosius savo taškus – 50:38, o netrukus ir apsigynė prieš „Barcos“ žvaigždę, tiesiog išplėšdamas kamuolį jam iš rankų.

23 min. N.Mirotičius vėl paliktas laisvas prie tritaškio linijos, ir vėl už tai nubaudė – 48:38.

22 min. „AS Monaco“ trečią kėlinį pradėjo su M.Jamesu ant suolo, o Nicolas Laprovittola pelnė penkis taškus be atsako (44:33).

Marius Milašius

Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas „Žalgirio“ arenoje

Negausios „Barcelona“ sirgalių pajėgos budina savo palaikomą komandą Kaune – po dviejų kėlinių katalonams atsiliekant 16 taškų skirtumu, Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai iš aikštės išlydimi švilpimu ir nepasitenkinimo gestais iš tribūnų. Jau ir taip nesėkmingas finalo ketvertas Barselonos klubui virsta katastrofišku.

20 min. Dar viena „Barcos“ klaida, po kurios „AS Monaco“ nubėgo į priekį – 44:26. „Barca“ per du kėlinius suklydo 9 kartus ir nė karto nestojo prie baudų metimų linijos. Kėlinį užbaigė katalonų taškai – 44:28.

18 min. Paliktas laisvas N.Mirotičius pataikė tritaškį – 40:26.

17 min. „AS Monaco“ persvara pasiekė jau 17 taškų – 40:23.

15 min. Ellie Okobo įkirto į baudos aikštelę, sulaukė perdavimo ir lengvi du taškai. Kitose rungtynėse Šarūnas Jasikevičius, ko gero, būtų pasiutęs dėl tokios auklėtinių gynybos...

Marius Milašius

Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas „Žalgirio“ arenoje

Kol Kauno gatvėse aidi „Olympiakos“ sirgalių dainos, „Žalgirio“ arenoje mažojo finalo metu – kapų tyla. „Barcelona“ sirgaliai po nesėkmingo pusfinalio susipakavo daiktus ir parskrido į Kataloniją, „Monaco“ palaiko tik keliolika „gynyba, gynyba“ skanduojančių aistruolių, o likę sirgaliai apatiškai stebi mažos svarbos rungtynių eigą. Be to, ir tuščių vietų „Žalgirio“ arenoje tarsi per eilines LKL rungtynes. Belieka sulaukti pasirodančios „Olympiakos“ sirgalių armijos.

12 min. Mike'as Tobey išnaudojo spragą „AS Monaco“ gynyboje ir įdėjo iš viršaus, tačiau ir „Barca“ gynyboje snūduriavo (30:17). Nikola Mirotičius vis dar be taškų.

10 min. A.Abrinesas pataikė iš toli, bet D.Hallo energija po krepšiu atnešė du taškus su pražanga. R.Jokubaitis prarado kamuolį – „AS Monaco“ spėjo pabėgti į priekį ir metimu su sirena užbaigti kėlinį (24:13).

9 min. „Barcelona“ atakos bevaisės, o Donta Hallas metimu viena ranka užbaigė dar vieną „AS Monaco“ išpuolį.

8 min. Mike'as Jamesas pasodintas ant suolo, bet „AS Monaco“ tritaškiu padidino skirtumą (15:10).

Rokas Pakėnas Rokas PAKĖNAS, 15min žurnalistas „Žalgirio“ arenoje

Mažojo Eurolygos finalo beprasmybė atsispindi Šarūno Jasikevičiaus elgesyje. Visada karštai į įvykius aikštelėje reaguojantis „Barcelona“ strategas šįkart didžiąją dalį laiko leidžia ramiai sėdėdamas ant atsarginių suolo.

7 min. D.Motiejūnui niekaip nepavyksta „atsidaryti“, bet „AS Monaco“ žingsneliu priekyje – 12:10.

5 min. D-Mo prametė pirmuosius du baudų metimus, o komandos įsivėlė į greitą, atvirą, bet ir klaidų pilną žaidimą (8:8).

2 min. Alpha Diallo ir Alexas Abrinesas apsikeitė tritaškiais, o D-Mo bandymas atakuoti iš toli – nesėkmingas (5:5)

1 min. Pirmą ataką „AS Monaco“ rezgė per D.Motiejūną, bet Sertačas Šanli vienas prieš vieną apsigynė. Pirma minutė – be taškų (0:0).

Kęstas Rimkus

Kęstas RIMKUS, 15min žurnalistas „Žalgirio“ arenoje

Donatas Motiejūnas prieš pat starto signalą nubėgo apsikabinti su Šarūnu Jasikevičiumi, ir mažasis finalas pajudėjo, „Žalgirio“ arena kol kas užpildyta per pusę, tarsi tai būtų tyla prieš audrą – iš tikrųjų „Olympiakos“ sirgalių didžiausios pajėgos dar tik pakeliui į areną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas