Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 24

Atkrintamųjų spektaklis Barselonoje: „Barca“ per pratęsimą išgimdė žūtbūtinę pergalę

Sunki yra Eurolygos ketvirtfinalio serija Šarūnui Jasikevičiui. Lietuvio treniruojama „Barcelona“ antrosiose rungtynėse itin sunkiai 81:78 (13:16, 25:13, 10:19, 18:18, 15:12) per pratęsimą palaužė Sankt Peterburgo „Zenit“.

Pirmąsias serijos rungtynes 76:74 laimėjo „Zenit“, tad serija į Rusiją keliasi esant lygiam rezultatui 1-1.

Sankt Peterburgo ekipai padėti negali Artūras Gudaitis, kuris pirmosiose rungtynėse Barselonoje patyrė čiurnos traumą.

„Barca“ per pirmą kėlinį pataikė vos tris metimus iš 11-kos. Nors svečiai puolime taip pat nežibėjo, tačiau Xavi Pascualio auklėtiniai pirmavo 16:13.

Antrojo kėlinio viduryje „Barca“ surengė spurtą 12:0 ir išsiveržė į priekį 27:21. Po sėkmingos aikštės šeimininkų atkarpos atkuto ir svečiai, kurie išlygino žaidimą.

„Mes perskubame! Po velnių! Mes žaidžiame gerai, bet juk turime laiko!“ – šaukė Šaras komandai per minutės pertraukėlę antrojo kėlinio pabaigoje, o į didžiąją pertrauką „Barca“ išėjo pirmaudama 38:29.

Artėjo, artėjo ir galiausiai išlygino rezultatą (46:46) Sankt Peterburgo komandą paskutinę trečiojo kėlinio minutę, tad viskas sprendėsi lemiamame ketvirtyje.

Ketvirtajame kėlinyje ant kupros komandą užsimetė Brandonas Daviesas, kuris aikštėje darė viską: rinko taškus, kovojo dėl kamuolių, provokavo pražangas ir leido „Barcai“ laikytis priekyje varžovų.

Pratrūko emocijomis Š.Jasikevičius ketvirtojo kėlinio antroje pusėje ir buvo nubaustas technine pražanga, o po teisėjo sprendimo lietuvis ironiškai šypsojosi.

VIDEO: Šaras pratrūko: nustebintas teisėjos sprendimo – užsidirbo techninę

Prasidėjus paskutinei ketvirto kėlinio minutei, „Zenit“ buvo su kamuoliu, o Kevinas Pangosas uždirbo pražangą Kyle'ui Kuricui. Kanadietis neklydo nuo baudų linijos ir rezultatas tapo lygus 66:66.

N.Mirotičius prametė dvitaškį ir „Zenit“ turėjo paskutinę ataką. K.Pangosas atakavo sudėtingai iš vidutinio nuotolio, tačiau nepataikė ir komandoms teko žaisti pratęsimą.

Papildomo laiko pradžioje „Zenit“ ėmė tolti (71:68), bet „Barca“ susikaupė ir, likus žaisti 2 minutes, komandas skyrė taškas (71:70).

K.Pangosas sugrąžino gražiu dvitaškiu trijų taškų pranašumą Rusijos komandai, o Adamo Hangos tolimas dūris rezultatą išlygino (74:74).

K.Pangosas vėl tiksliai metė baudų metimus (76:74), bet neklydo ir Cory Higginsas (76:76).

„Barca“ sugebėjo apsiginti ir, ėmus tiksėti paskutinei minutei, B.Daviesas stojo mesti baudų. Buvęs žalgirietis pataikė vieną iš dviejų (77:76).

O tuomet, likus žaisti 16 sek., neįtikėtinai svarbų kamuolį perėmė Adamas Hanga. Jį K.Pangosas sustabdė pražanga, o Šaras maldavo teisėjų bent peržiūrėti epizodą dėl galimai nesportinio taisyklių pažeidimo. Vis tik arbitrai į lietuvį neįsiklausė. Vengras baudas pataikė ir „Barca“ įgijo trijų taškų persvarą (79:76).

Nickas Calathesas iškart pažeidė taisykles prieš K.Pangosą, kuris šaltakraujiškai sumetė baudas (78:79).

„Zenit“ pažeidė taisykles prieš C.Higginsą, kuris, likus 9 sek. iki pratęsimo pabaigos, pataikė abu baudų metimus (81:78).

Paskutinė ataka, galėjusi išgelbėti svečius, vėl baigėsi A.Hangos perimtu kamuoliu ir likęs laikas ištiksėjo.

VIDEO: Dramatiškas išsigelbėjimas: lemiamas Šaro ekipos triumfo momentas

B.Daviesas buvo neįtikėtinas. Amerikietis pelnė 22 taškus (5/8 dvit., 12/13 baud. met.), atkovojo 8 kamuolius, išprovokavo net 10 varžovų pražangų ir surinko 33 naudingumo balus.

VIDEO: Pralinksmino ir P.Gasolį: beprotiškas buvusio žalgiriečio metimas

Kitas buvęs „Žalgirio“ žaidėjas K.Pangosas tempė „Zenit“ garvežį – 23 taškai, 3 rezultatyvūs perdavimai, 3 perimti kamuoliai, 7 išprovokuotos pražangos ir 19 naudingumo balų.

„Barca“ šiose rungtynėse metė net 44 baudų metimus, iš kurių pataikė 37 (84 proc.). Svečiai nuo baudų linijos laimę bandė 19 kartų, tikslą pasiekė 15 metimų (79 proc.).

„Barcelona“: B.Daviesas 22 (8 atk. kam., 10 išpr. praž., 33 naud. bal.), C.Higginsas 15, K.Kuricas 9, N.Mirotičius 8 (1/6 dvit., 1/2 trit.), L.Bolmaro 7.

„Zenit“: K.Pangosas 23, W.Thomasas 17, A.Hollinsas 12, T.Blackas 9.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas