Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 12 06

Atsakomybę prisiėmęs K.Maksvytis: „Daliname taškus ten, kur nereikia“

Beveik visas rungtynes pirmavęs Kauno „Žalgiris“ apmaudžiai paleido pergalę Berlyne, 62:64 nusileidęs ALBA ekipai. Lietuvos čempionų vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis po susitikimo prisiėmė atsakomybę už nesėkmę.

Pirmajame kėlinyje turėjęs net 16, o ketvirtajame – 8 taškų persvarą, „Žalgiris“ galiausiai subyrėjo pabaigoje, kai praleido varžovus į priekį likus 6,7 sek. ir nesugebėjo pelnyti taškų per tris paskutines atakas, kuriose iniciatyvos ėmėsi Edgaras Ulanovas.

„Apmaudus pralaimėjimas. Porą kartų galėjome uždaryti rungtynes, ypatingai pabaigoje, kai turėjome berods +7, – po griūties „Mercedes-Benz“ arenoje „Žalgiris TV“ sakė K.Maksvytis. – Kažkiek pritrūko šviežumo, nors nesinori teisintis rungtynėmis sekmadienį.

Statistikoje du tragiški dalykai. Pirmas, tai pasikartojantis dalykas – atkovoti kamuoliai puolime, varžovai sugriebė 16, kas leido jiems turėti labai daug antrų šansų. Nesugebame panaikinti šios problemos. Yra fiziškumas ir ėjimas ant kamuolio. Patys paėmėme tik penkis kamuolius, o tai rodo mūsų mažą aktyvumą. Tai gynyboje vienas iš blogesnių dalykų, nors gynyba šiaip buvo nebloga.

Na, o puolime 23 klaidos. Kartais išprovokuotos varžovų, kartais visai neišprovokuotos. Manau, kad tai kainavo mums pergalę.“

Kauniečiai po Dovydo Giedraičio tritaškio likus pusantros minutės dar pirmavo 62:59, bet per likusį laiką taškų nebepelnė. Kas lėmė nesėkmingą pabaigą?

„Klaidos prisiimant kamuolį, klaidos persivarant kamuolį per vidurį. Vienoje iš paskutinių atakų vienas iš lyderių turėjo priimti kamuolį, bet neprisiėmė. Čia yra paprastos krepšinio gudrybės – padaryti apgaulingą judesį, bet turbūt nuovargis ir Ulanovas neplanuotai turėjo imtis ant savęs. Tokie smulkūs dalykai ir klaidos. Jeigu tuos 23 kartus būtume bent metę į krepšį, tai turbūt būtume kažką įmetę“, – sakė treneris.

Ar žalgiriečius išmušė iš vėžių ALBA gynyba?

„Ruošėmės zoninei gynybai, bet jos šiandien nebuvo. Turbūt išsigando mūsų tritaškių, nes esame vieni geriausiai metančių tritaškius. Paprastą asmeninę gynybą taikė, agresyviai gynėsi, o mes pridarėme klaidų“, – sakė iš Darbėnų kilęs specialistas.

„Žalgiris“ įspūdingai pradėjo rungtynes – pirmavo 20:4. Kas vėliau neleido Kauno komandai žaisti sėkmingai – pasipylę keitimai ar kitos priežastys?

„Pirmoje pusėje gal buvo ir keitimai, bet antroje pusėje, atrodo, jau susikrovėme persvarą, pagavome gerą ritmą, apsigynėme, bereikia tik pereiti per vidurį, bet iš 7 taškų lieka 5. Pralaimėjome ketvirtą kėlinį ir pradėjome daryti dar daugiau klaidų“, – sakė K.Maksvytis.

VIDEO: Kazys Maksvytis: „Pridarėme per daug klaidų“

Perklaustas, kurią ataką turėjo omenyje kalbėdamas apie kamuolio neprisiėmusį lyderį – Keenaną Evansą – K.Maksvytis patikslino.

„Priešpaskutinėje atakoje pavargęs neprisiėmė kamuolio, tad turėjo Ulanovas improvizuoti. Bet kokiu atveju, jei komanda pralaimi, atsakingas treneris“, – pridūrė specialistas.

zalgiris.lt nuotr./Keenanas Evansas
zalgiris.lt nuotr./Keenanas Evansas

Bet laiko liūdėti nei jam, nei žaidėjams nėra. Jau penktadienį į Kauną atvyksta grėsmingasis „Monaco“ su Donatu Motiejūnu. K.Maksvytis tikina, kad atsistatyti per tokį trumpą laiką bus sunku.

„Labai sudėtinga. Daliname taškus ten, kur nereikia“, – užbaigė treneris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas