Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 19

Atsakomybę prisiėmęs Šaras prapuolusio lyderio nekritikavo: „Žaidėjai yra žmonės“

Trečias Šarūno Jasikevičiaus bandymas su „Barcelona“ užkariauti Eurolygą, trečias neužbaigtas darbas. Kaip ir praėjusių metų pusfinalyje, taip ir šįmet kelią užkirto Madrido „Real“ ekipa – 66:78 (18:18, 24:18, 13:22, 11:20).
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Déjà vu jausmas Eurolygos pusfinalyje – „Barcelona“ kelyje link finalo ir vėl neperžengė amžino varžovo Madrido „Real“, nors šis į Kauną atvyko išretinta sudėtimi.

„Nežaidėme kaip komanda, – iškart po rungtynių sakė Šarūnas Jasikevičius. – Buvome išskirtinai nervingi. Įprastai tokiose situacijose atsakomybę turi prisiimti treneris. Reikėjo šiek tiek nuraminti komandą, rasti būdų, galbūt puolime geriau judinti kamuolį bei priimti geresnius sprendimus. Mūsų sprendimai buvo labai blogi. Pasikartosiu, tokiose situacijoje treneris turi labai daug atsakomybės.“

Walterio Tavareso efektas. Siekdami ištraukti „Real“ milžiną iš baudos aikštelės, pirmajame ketvirtyje Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai užfiksavo unikalų statistinį rodiklį – visus 18 taškų „Barcelona“ surinko tik tritaškiais metimais (6 iš 9). Šaro vyrai prametė abu dvitaškius ir baudų metimus.

Vis dėlto tolimų metimų lietus susikrauti pranašumo „Barca“ krepšininkams neleido, kadangi koją vis kišo klaidos, kurių buvo daugiau nei rezultatyvių perdavimų. Nesisekė pristabdyti ir W.Tavareso, kuris vien per pirmąjį ketvirtį surinko 18 naudingumo balų.

Rokas Jokubaitis antrojo kėlinio viduryje iškeliavo į rūbinę. Puikiai mačą pradėjęs lietuvis jau buvo spėjęs surinkti 6 taškus, kol prasiveržimo palei galinę liniją metu vožėsi veidu į parketą. Jei nosis vietoje, tai dantis teko rinktis nuo parketo ir keliauti į rūbinę. Visa laimė, jog po minutės krepšininkas grįžo.

Sulaukęs Š.Jasikevičiaus klausimo, ar šis galės tęsti rungtynes, R.Jokubaitis pritariamai palinkčiojo galva.

Roko Snarskio nuotr./Rokas Jokubaitis
Roko Snarskio nuotr./Rokas Jokubaitis

Nors prieš metus Eurolygos pusfinalyje prieš tą patį varžovą Nikola Mirotičius surinko net 39 naudingumo balus, šįmet ryškiausia katalonų žvaigždė žaidė į visišką minusą. Po trijų kėlinių prie N.Mirotičiaus pavardės statistikos protokole degė 0 taškų ir net -7 efektyvumo balų rodiklis.

„Barcelona“ vedlio užstrigimu pasinaudojusi „Real“ spurtavo net 15:0 ir perėmė mačo kontrolę.

Š.Jasikevičius bandė vieną aukštaūgį po kito, tačiau ginklų po krepšiu nerado, N.Mirotičius taip ir neprisišaudė, o W.Tavaresas tęsė savo dominavimą – surino 38 naudingumo balus ir nukalė „Real“ dar vieną kelialapį į Eurolygos finalą, kuriame karališkojo klubo laukia Pirėjo „Olympiakos“.

Tuo metu „Barcelona“ ir vėl kausis dėl trečiosios vietos, o varžovas šįkart bus „Monaco“.

„Sveikinimai Madridui ir Chusui Mateo. Madridas buvo geresnis šiandien. Jie žaidė komandiškiau, buvo kantresni per šias 40 minučių. Kaip mes sakome, tokiose situacijose atsakomybę turi prisiimti treneris. Aš turbūt neradau žodžių įtikinti komandą žaisti komandiškiau, skirstyti kamuolį iš vienos aikštelės pusės į kitą bei įtraukti į žaidimą kitus. Mes pernelyg individualiomis pastangomis norėjome padaryti viską. Prieš ketvertą žaidėme labai gerą komandinį krepšinį, bet tokia jau yra finalo ketverto specifika – prastas mačas kainuoja titulą. Deja, bet tai yra viskas“, – sakė Šaras.

– Kaip paaiškintumėte tokį prastą Nikola Mirotičiaus pasirodymą?

– Žaidėjai yra žmonės. Jie gali turėti blogų dienų. Jis turi teisę sužaisti prastai, kaip ir kiti žaidėjai. Tai manęs neerzina. Manau, kad mes buvome arti. Man nepavyko priversti žaidėjų žaisti komandiškai. Man nerūpi individualūs pasirodymai, nes visko gali pasitaikyti. Mes komandinėmis pastangomis turime įveikti tokias situacijas. Jie yra žmonės. Man labiausiai nepatinka, kad komandinį žaidimą nustūmė į šoną ir ėmėme žaisti po vieną, todėl turėjome sumokėti to kainą.

– Antrą kartą iš eilės kritote Eurolygos pusfinalyje, o šį sezoną nesate dar iškovojęs titulo, nors „Barcelona“ tikslas yra visada titulai. Ar šis sezonas yra nusivylimas?

– Jūs spręskite. Man tai didžiulis nusivylimas, bet aš nenoriu būti žiniose cituodamas Giannį Antetokounmpo („Milwaukee Bucks“ lyderis nuskambėjo per pasaulį pasisakymu apie „nuviliančius sezonus“). Tai tikrai nėra svarbu.

– Pirmoje mačo puikiai atakavote krepšį iš toli. Ar buvote patenkintas komandos žaidimu?

– Procentai nėra svarbūs. Treneriai žino, kai žaidžiame gerai. Mes nebuvome patenkinti. Žaidėjams nebuvo lengva, nes nervai darė savo. Juk tai finalo ketvertas. Bet aš esu tikras, kad jie lyg pamišę norėjo laimėti, bet nežaidėme komandiškai. Normalu nervuotis ir turėti prastas rungtynes. Bet jei tu žaidi prastai, tau turi padėti komandos draugas. Mes nesusiglaudėme pečiais ir nežaidėme išvien. Mums nerūpi procentai. Jei rūpėtų, puolime žaistume tik ties tais žaidėjais. Turime žaisti komandiškai. Mūsų krepšinis visas 40 minučių buvo prastas. Gerų momentų nebuvo daug. Nelaimėsi Eurolygos pusfinalyje, jei nežaisi gero komandiško krepšinio.

– Kuris pralaimėjimas Eurolygos finalo ketverte per pastaruosius trejus metus jums yra skaudžiausias?

– Nežinau. Šiuo metu turbūt šis pralaimėjimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas