Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 12 20

Atsivėręs Šaras: „Galbūt šiemet nepateiksime stebuklų, bet reikia laukti – kito kelio nėra“

Kai Devinas Bookeris puolime kartojo jau trečią metimą ir galiausiai įstūmė dvitaškį, didindamas skirtumą iki 12-os, Šarūnas Jasikevičius ramiai nusiėmė švarką, jį užmetė ant kėdės ir atsisėdo ant suolo. „Žalgirio“ treneris turėjo kelti baltą vėliavą Mytiščiuose. Žalgiriečiai pralaimėjo „Chimki“ ekipai 74:83 – jau devintą kartą iš eilės.

Šaras ironiškai šypsojosi, kai KC Riversas ir Thomasas Walkupas ketvirtajame kėlinyje laidė pro šalį tritaškius, nors atakavo visiškai laisvi. Jis nenustojo šypsotis, kai priešingoje aikštės pusėje patikimu metimu nepasižymintis Stevanas Jovičius smeigė trečią tritaškį iš trijų.

6,4 taško vidurkio serbas žaidė karjeros mačą – suvertė 25 taškus. Būtent prieš Kauno „Žalgirį“. Ir vėl.

Susimąstęs strategas prie -11 per minutės pertraukėlę bandė sugalvoti, ką tokio dar nubraižyti savo žaidėjams. Netrukus krepšininkams grįžus į aikštę, Jovičius priešais Šaro akis smeigė ir ketvirtą tritaškį. Šaras jau iš pykčio net tūptelėjo.

Netrukus jis buvo priverstas kelti baltą vėliavą, kai „Žalgiris“ nebeatsilaikė prieš „Chimki“ komandą.

O spaudos konferencijoje, atrodo, treneris atvėrė širdį.

„Mintys tokios pat, kaip ir visą sezoną: aibė šansų pasiimti pergalę, neišnaudoti šansai. Daug čia ko nebereikia kalbėti ir sakyti – viskas čia aišku. Mes paprasčiausiai nesugebame pasiimti to, kas yra mūsų. Aibė neišnaudotų šansų.

VIDEO: Kauno „Žalgiris“ nusileido „Chimki“ ir patyrė devintą pralaimėjimą iš eilės Eurolygoje

Ir, kaip visada, už daug ką esu atsakingas „Žalgiryje“. Atsakingas ir už žaidėjų komplektaciją. Tais žaidėjais tikiu. Kai kurių reikia laukti ilgiau. Bet toliau tikėsime ir lauksime, nes kito kelio nėra.

Reikia jau kalbėti apie nepataikytus metimus. Dabar jau nežinau kelinta gruodžio diena, apie juos nešnekėjau, bet tai yra absoliutus košmaras.

Meta geri metikai. Nepataikome. Aš netikiu nei sėkme, karma ar kažkuo. Laisvas turi pataikyti 40 proc. arba daugiau. Mus tie metimai baudžia visą sezoną. Mes stengiamės, darome, mėtome. Darome metimų treniruotes. Žaidėjai eina mėtyti papildomai. Bet nepataikome.

Daug apie taktikas nekalbėsiu. Bet pirmoje pusėje nieko neatlikome gynyboje, ką buvome susitarę. Antrame kėlinyje gavome kažkur, kur rizikavo treneris, bet visumoje nesame subrendę.

Lauksime. Aibė žaidėjų praėjo pro sistemą. Panašūs reikalai. Bet kito kelio nėra. Reikia laukti, kantriai dirbti. Mes tikime tais žaidėjais, matome juos žymiai geresnius per treniruotes. Bet trūksta vedlio. Žiauriai trūksta vedlio. Užtai lemiamu metu lūžtame, kur vedlys galėtų patempti. Ir kitaip mes nieko neturime, ką daryti.

Jokių burtų lazdelių nėra. Reikia eiti kantriai toliau, stengtis daryti tą patį. Komanda susikuria šansų laimėti rungtynes. Mes jų nepaimame.“

VIDEO: Karštas Šaro komentaras: nebėra ko slėpti - pataikymas katastrofiškas

– Ar kaip buvęs krepšininkas ir taiklus metikas, ar esate turėjęs tokių sunkių akimirkų ir kaip jas pereidavote?

– Netikiu psichologijomis. Eini ir mėtai. Jie irgi eina ir mėto. Mūsų žaidėjai, esu įsitikinęs, meta daugiau nei kitų komandų. Bet reikia pataikyti.

– Iš ko tikitės to vedlio?

– Dabar sunku ką pasakyti. Pavardėmis neisiu. Ką reikia, pasakau už uždarų durų.

Bet trūksta vedlio. Ypač sunkiais momentais.

VIDEO: E.Ulanovas apie sunkią Žalgirio situaciją: mes tikime

– Nigelas Hayesas po rungtynių prisipažino, kad pats iš savęs tikisi daugiau. Ko jam trūksta?

– Reikia pataikyti tritaškį. Arba daryti tą geresniu procentu.

– Kiek Jovičiaus tritaškiai ir karjeros rungtynės šį vakarą buvo siurprizas?

– Nebuvo ten tokios didelės rizikos... (klausimą nutraukia Rusijos žurnalistė)

VIDEO: Nepataikantis N.Hayesas pyksta ant savęs

– Ar viskas gerai su KC Riverso fizine kondicija?

– Man atrodo, jam buvo kažkas su nugara, bet tik pačiame gale. Jis gerina kondiciją, ginasi gerai, išprovokuoja pražangas gerai. Reikia pataikyti.

– 9 pralaimėjimai iš eilės kartais skaldo komandą, rūbinę. Kaip šita kompanija atlaiko šį sunkų laikotarpį?

– Dirba gerai. Vienintelis dalykas, kurį turiu per treniruotes, tai kai reikia daugiau galvoti, priimti taktikas. Bet viskas logiška – dauguma jų jauni. Kažkiek logiška. Jie žiauriai stengiasi, dirba žiauriai.

Negali pasakyti, kad per pastaruosius du mėnesius turėjome treniruotę, į kurią vyrai neatėjo. Ir pataikom per treniruotes.

VIDEO: R.Kurtinaitis: apie Žalgirio situaciją ir kodėl kūčiukų valgymas nėra šventė

– Kiek esate patenkintas Landale'o progresu?

– Gerai. Atrodo, dar galėtų geriau. Mes tikime savo naujokais, matome juos savo ateityje. Ir reikia laukti. Galbūt šiemet nepateiksime stebuklų, bet reikia laukti. Kito kelio neturime.

Nežinau, ką čia jums pasakyti. Nėra kažkokių lazdelių. Mes pastaraisiais metais perlipdavome per save 2-3 aukštais. Šiemet neperlipame.

Mūsų žaidimas nėra toks jau blogas – reikia tik pataikyti.

VIDEO: J.Landale’o neguodžia karjeros rekordas

– Kaip jūs, kaip treneris, 9 pralaimėjimų serijoje jaučiatės turėdamas tokį tvirtą organizacijos palaikymą ir pasitikėjimą?

– Ką man daugiau galvoti – ateina kitos rungtynės ir ruošiesi.

Labai patenkintas žaidėjų atsidavimu, kad jie eina kovoti. Atrodo, kabinamės į rungtynes, bet su savo jaunatviškumu du kartus nepataikai, du kartus nepakyli ant Švedo... Mes laisvi metam, jie – nelaisvi.

Bet tokie jau metai. Šitai reikia praeiti.

– Buvote kada nors taip užstrigęs su komanda?

– Ne. Man tai pirmas kartas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas