Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 07 01 /21:09

Oficialu: „Barcelona“ atleido Svetislavą Pešičių

Stambulo „Fenerbahče“ pasiūlymą svarstančiam Šarūnui Jasikevičiui netrukus gali atsiverti nauja galimybė. „Barcelona“ klubas po nesėkmės Ispanijos čempionato finale atleido vyriausiąjį trenerį Svetislavą Pešičių.
Svetislav Pesic
Svetislav Pesic / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Apie tai, kad serbo galva kris dar šį vakarą, jau kelias valandas trimitavo Ispanijos žiniasklaida. Dabar ši žinia patvirtinta ir oficialiai.

70-mečio trenerio kėdė Barselonoje ėmė drebėti antradienį pasibaigus Ispanijos čempionatui – jo finale katalonai po dramatiškos kovos nusileido Vitorijos „Baskonia“ krepšininkams.

Pats specialistas, prie „Barca“ vairo stovėjęs nuo 2018-ųjų vasario, po nesėkmės kalbėjo taip, lyg klubo ateitis būtų jo rankose, bet oficialiame pranešime palikęs klubą jau kalbėjo kitaip.

„Prieš prasidedant finaliniam ACB etapui Valensijoje sutarėme su klubu, kad tai bus paskutinis mano sezonas komandoje. Savo darbą jau padariau, o dabar atėjo laikas duoti šansą kitam žmogui, – cituojamas serbas. – Didžiuojuosi darbu, kurį padariau ir tuo, kurį nudirbo žaidėjai per šiuos sezonus. Noriu padėkoti sirgaliams ir klubo vadovams už jų paramą. Linkiu „Barca“ klubui viso ko geriausio.“

S.Pešičius prie katalonų klubo vairo stojo antrą kartą karjeroje – komandą jis treniravo ir 2002-2004 m., o pirmajame savo sezone tapo Eurolygos čempionu.

Grįžęs į „Barcelona“ patyręs specialistas laimėjo dvi Ispanijos taures, bet Eurolygoje ir Ispanijos čempionate kalnų nenuvertė ir trofėjų nepasiekė.

Iš viso per du etapus Barselonoje S.Pešičius vadovavo komandai net 322 rungtynėse.

„Barcelona“ vadovams atsisveikinus su S.Pešičiumi, kelias į Kataloniją gali atsiverti Š.Jasikevičiui, kuris pats vilkėjo šios komandos aprangą 2000-2003 m. ir 2012-2013 m.

15min šaltinių teigimu, Šaro vizijoje „Barcelona“ ilgą laiką buvo vienintelis klubas, į kurį jis ketino keltis po „Žalgirio“.

Vis dėlto pastarosiomis dienomis į kauniečio galvą skverbėsi dar vienos komandos vilionės – Š.Jasikevičiui kontraktą įnirtingai siūlo ir su Željko Obradovičiumi atsisveikinusi „Fenerbahče“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas