Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 12 15

Auklėtinių kovingumu nusivylęs Duško: „Pavargę? Nesuprantu šio žodžio“

Geležinės rankos šalininku vadinamas strategas Duško Ivanovičius negalėjo patikėti tuo, kokį smūgį „Baskonia“ patyrė Kaune prieš „Žalgirį“. Solidžiai šį sezoną rungtyniaujanti lietuviškoji Vitorijos komanda krito skausmingai, o po dvikovos 63-ejų juodkalnietis buvo nusivylęs auklėtinių nusiteikimu ir kovingumu.

Lietuviškoji Vitorijos „Baskonia“ į Kauną atvyko pirmaudama Eurolygoje pagal perimtus kamuolius bei demonstruodama antrą pagal gerumą gynybos reitingą, tačiau Nemuno saloje Duško Ivanovičiaus kariauna neturėjo jokių šansų.

Kauno „Žalgiris“ įskraidino 18 tritaškių bei užfiksavo naują šio sezono Eurolygos rekordą, o svečiai iš Vitorijos krito 73:92.

Staigiai į duobę įkritę D.Ivanovičiaus auklėtiniai vienu metu turėjo net 27 taškų atsilikimą.

„Sveikinimui „Žalgiriui“, jie šiandien žaidė geriau, – po pralaimėjimo kalbėjo Vitorijos ekipos strategas. – Nuo mačo pradžios nežaidėme taip, kaip aš tikėjausi. Nebuvo agresyvumo, atrodėme labai lėti. „Žalgiris“ žaidė labai gerai, puikiai pataikė tolimus metimus. Bet tai tik dėl to, kad mes ginėmės labai prastai.“

„Baskonia“ specialistas nenorėjo teisintis nuovargiu, 15min žurnalistui Donatui Urbonui atšaudamas, kad tai psichologinis dalykas.

„Aš nesuprantu žodžio „pavargau“. Jei esi pavargęs, tai negali žaisti. Jei galvoji, kad negali bėgti, tai ir nebėgi. Tai psichologinis dalykas. Mes šiandien neturėjome tinkamo mentaliteto, kokį įprastai demonstruojame“, – sakė D.Ivanovičius.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Rokas Giedraitis
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Rokas Giedraitis

„Baskonia“ klubo marškinėlius šį sezoną vilki du lietuviai – Rokas Giedraitis ir Tadas Sedekerskis, abu antradienio susitikime Kaune ant parketo praleidę vienodai – po 21 minutę.

Pirmasis rungtynes baigė surinkęs 7 taškus (2/6 dvit., 1/3 trit.), atlikęs rezultatyvų perdavimą, perėmęs du kamuolius, kartą suklydęs bei užfiksavęs 2 naudingumo balus.

T.Sedekerskis pasižymėti nespėjo, prametęs vienintelį dvitaškį, tačiau jis atkovojo 3 bei perėmė 2 kamuolius, tokiu būdu surinkęs 4 naudingumo balus.

„Jie dirba labai gerai, – lietuvių žaidimą šį sezoną įvertino D.Ivanovičius. – Tai du žaidėjai, kurie visada dirba 100 proc. Rokas sezoną pradėjo puikiai, bet dabar yra mažoje duobelėje. Bet jis ir jo žaidimas man patinka. Kalbant apie Tadą, jis labai patobulėjo, lyginant su sezono starto.“

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Dusko Ivanovic
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Dusko Ivanovic

Nors „Baskonia“ priekinę liniją sudaro 221 cm ūgio milžinas Youssoupha Fallas, 212 cm ūgio Tonye Jekiri bei 211 cm ilgarankis Illimane Diopas, tačiau baskai turėjo rimtų bėdų kovodami dėl kamuolių.

Kovą po krepšiais „Žalgiris“ laimėjo įtikinamai – 37:23, o per pirmuosius du ketvirčius po varžovų krepšiu nusiėmė net 8 kamuolius.

„Paskutiniame mače ACB pirmenybėse irgi turėjome problemų atsitverdami žaidėjus. Manau, kad Sevilijos krepšininkai tuomet po mūsų krepšiu atkovojo 17 kamuolių. Kas paima kamuolį? Tas, kuris kovoja. Šiandien mes nesikovėme“, – teigė D.Ivanovičius.

Penktadienį Vitorijos klubas vyks į Miuncheną, kur „Baskonia“ krepšininkų lauks šį sezoną fantastiškai žaidžiančios „Bayern“ egzaminas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas