Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 10

Autobuso vairuotojo prognozę pateisinęs Iggy: „O ką aš jums sakiau?“

„Ką sakiau? Ką sakiau?“ – į Kauno „Žalgirio“ rūbinės kryptimi traukiantį Igną Brazdeikį su šypsena kreipėsi Kauno klubo autobuso vairuotojas. Jis prieš rungtynes išpranašavo sėkmingą Kanados lietuvio pasirodymą, kuris svariai prisidėjo prie „Žalgirio“ pergalės ir nutrauktos penkių nesėkmių serijos.
Ignas Brazdeikis
Ignas Brazdeikis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Ignas Brazdeikis pirmą kartą po ilgo laiko nepradėjo rungtynių starto penkete.

Jo vietą užėmė Arnas Butkevičius, gavęs užduotį vaikytis Vitorijos „Baskonia“ spartuolį Markusą Howardą, o pats Ignas į aikštę kilo tik aštuntą mačo minutę.

Bet priešingai nei sezono pradžioje, kai dažnai sudegdavo rungtynes pradėjęs ne nuo ginčo kamuolio, šį kartą Iggy timptelėjo „Žalgirį“ tada, kai reikėjo.

Du jo tritaškiai ir iš viso 8 pelnyti taškai leido atsilaikyti bene sunkiausiame „Žalgiriui“ antrajame kėlinyje, o per visas rungtynes I.Brazdeikis pelnė 15 taškų (2/7 dvit., 3/4 trit., 2/2 baud.) ir jau trečiose rungtynėse paeiliui pasiekė šią rezultatyvumo ribą.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Ignas Brazdeikis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Ignas Brazdeikis

Nors per paskutines keturias rungtynių minutes Iggy trenerio sprendimu nežaidė, „Žalgiriui“ pavyko išplėšti pergalę 79:75 ir nutraukti nesėkmingą seriją, kuri daužė kauniečių viltis patekti į atkrintamąsias.

„Geras jausmas laimėti po pralaimėjimų serijos. Buvome susikoncentravę, padarėme tai, ką turėjome padaryti, ir iškovojome pergalę, – po mačo sakė Iggy. – Ėjome į aikštę pasiruošę kautis. Nors padarėme klaidų, didžiąją rungtynių dalį atsilikome, bet kovojome, nepasidavėme, nesustojome, žaidėme kietai. Manau, kad tai buvo svarbiausia.

Manau, kad pabaigoje kelis kartus puikiai sužaidėme gynyboje. Kevarriusas atliko tą galingą bloką, tai mus labai pastūmėjo į priekį. Be to, pabaigoje pagaliau pradėjome kovoti dėl kamuolių, nes pradžioje jie mus žudė po krepšiu. Manau, kad pabaigoje gerai žaidėme gynyboje, o puolime vyrukai pataikė metimus.“

Jis jau antrą kartą per pastaruosius tris mačus pataikė bent tris tritaškius, o apskritai per pastarųjų šešerių rungtynių atkarpą įmetė jau 10 tolimų metimų iš 15. Palyginimui, per ankstesnius susitikimus įkrito vos 7 Igno tritaškiai iš 41.

Sėkminga atkarpa leido jam pasikelti tritaškių taiklumą Eurolygoje iki 30,4 proc., o pats „Žalgirio“ žaidėjas po rungtynių šypsodamasis priminė, ką kartojo anksčiau.

„O ką aš jums sakiau visą sezoną? (šypsosi) Žinau, koks esu metikas, ką galiu padaryti aikštėje, tad privalau toliau dirbti. Žinau, kiek daug dirbu kiekvieną dieną, tad privalau tai tęsti, išlaikyti pasitikėjimą ir tikėtis, kad pratęsiu sėkmingą seriją“, – sakė Iggy.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Ignas Brazdeikis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Ignas Brazdeikis

Kad I.Brazdeikis pataikys, prieš rungtynes sakė ir „Žalgirio“ autobuso vairuotojas, jis nuotaikingai pasitiko Igną ir po pergalės pėdinantį link rūbinės.

„Palaikome su juo gerus santykius. Jis visada labai mane palaiko. Prieš rungtynes jis pasakė: „žiūrėk, šiandien pataikysi“. Ir jis buvo teisus“, – apie ryšį su pusamžiu vyru papasakojo žalgirietis.

Jo teigimu, komanda, nepaisydama pralaimėjimų kupinos atkarpos, išliko vieninga ir susikoncentravusi.

„Tai ilgas sezonas, jo metu būna pakilimų ir nuopuolių. Sunku išlaikyti aukštą lygį viso sezono metu. Turėjome tai ištverti, bet esu laimingas, kad visi išlaikė pasitikėjimą savimi ir vieni kitais bei šiandien tą parodė. Treniruojamės labai sunkiai, o šiandien tai atsipirko“, – sakė Iggy.

Jam rungtynės prieš „Baskonia“ buvo ypatingos ir dėl viešnios arenoje – Lietuvą aplankiusios mišrių kovos menų kovotojos Rose Namajunas. Didelis pasaulio čempionės gerbėjas su malonumu stebėjo filmą apie ją ketvirtadienį, o penktadienį ne tik išklausė jos motyvacinę kalbą prieš rungtynes, bet ir spėjo su ja pasikalbėti mačo metu.

„Ji bandė mus įkvėpti pozityvumu. Esu didelis jos gerbėjas, mačiau jos paskutinę kovą. Buvo labai svarbu iš jos pasisemti nusiteikimo. Šnektelėjau su ja ir ilgosios pertraukos metu. Pasakiau jai, kad esu didelis gerbėjas, o ji palinkėjo sėkmės. Linkiu sėkmės ir jai“, – sakė žalgirietis.

Rungtynėse su „Baskonia“ I.Brazdeikis sutiko ir du gerai pažįstamus veidus – Tadą Sedekerskį ir Roką Giedraitį, su kuriais trumpiau ar ilgiau praėjusiais metais žaidė Lietuvos rinktinėje.

„Šiek tiek šnektelėjome. Tadas turi puikų sezoną, Rokas taip pat. Jie žaidžia gerai, o „Baskonia“ yra gera komanda. Visi stengiasi, kad pasiektų atkrintamąsias, o kiekvienos rungtynės yra labai svarbios“, – trumpai apie baskų klubo lietuvius pasisakė I.Brazdeikis.

Beje, būtent T.Sedekerskis tapo Kevarriuso Hayeso „auka“, kai likus minutei ir rezultatui esant lygiam pabandė pelnyti taškus, bet buvo apdovanotas galingu bloku.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Tadas Sedekerskis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Tadas Sedekerskis

I.Brazdeikis tuo metu buvo ant „Žalgirio“ suolo, bet, jo teigimu, turėjo geriausią vietą stebėti įspūdingą komandos draugo epizodą.

„Manau, kad mano žvilgsnio kampas į tą bloką buvo geriausias. Kevarriusas pašoko kiek per vėlai ir aš jau galvojau: „o, ne“. Bet jis blokavo tą metimą – tai neabejotinai buvo svarbiausias rungtynių momentas“, – sakė Iggy.

Dabar „Žalgirio“ laukia dvi savaitės be Eurolygos, nes ateinančią savaitę kauniečiai kils į kovą dėl pirmo sezono trofėjaus – Karaliaus Mindaugo taurės.

Mano žvilgsnio kampas į tą bloką buvo geriausias.

I.Brazdeikio teigimu, pergalė Eurolygoje padės ir KMT finalo ketverte, nors ten nuvertinti negalima nė vienos komandos.

„Turime tai panaudoti kaip motyvaciją. Tai gali pridėti pasitikėjimo. Bet tuo pačiu negalime nė į vienas rungtynes žiūrėti pro pirštus, nes kiekviena komanda yra stipri, visi yra geros formos“, – užbaigė Kaune gimęs, bet už Atlanto augęs žaidėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas