Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 11 30

B.Davieso nesugaudęs A.Gudaitis – apie priežastis ir Kuzios renesansą

Išėjęs iš Milano „Olimpia“ rūbinės Kauno „Žalgirio“ arenos koridoriuje Artūras Gudaitis nusišypsojo pamatęs Aleksandro Kosausko veidą. Su ilgamečiu „Žalgirio“ fizinio rengimo treneriu šiltai apsikabinęs vidurio puolėjas kalbėjosi kelias minutes ir bent akimirkai galėjo užmiršti ketvirtadienį patirtą nesėkmę. Nors į Kauną italai atvyko po galingos sezono pradžios, „Žalgirio“ arenoje pergalės dainas traukė žalieji.
Artūras Gudaitis ir Brandonas Daviesas
Artūras Gudaitis ir Brandonas Daviesas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Eurolygos 10-ojo turo rungtynėse „Žalgiris“ nutraukė namų aikštės prakeiksmą ir šventė pergalę 83:78.

„Pirmoje pusėje „Žalgiriui“ davėme pernelyg daug lengvų taškų. Jie puikiai pasijuto, o tą pajuto ir užsivedė visa arena. Jie mus skaudžiai baudė iš pikenrolo situacijų, ypač iš pikenpopo su penktu numeriu. Nepavyko laiku apsiginti. Mačo pabaigoje turėjome dar šansų kabintis, bet nepasisekė“, – apgailestavo A.Gudaitis.

Antrajame kėlinyje „Žalgiris“ spurtavo 18:0 ir stipriai pakeitė rungtynių svarstykles savo naudai. Po šio smūgio italai kelis kartus buvo grėsmingai priartėję, bet pasivyti šeimininkų taip ir neįstengė.

„Neprisimenu, kad kada nors būtume pralaimėję tokią atkarpą. Bet šią problemą turime. Daug kalbame, daug žiūrime vaizdo įrašų. Labai dažnai pirmaujame, bet praleidžiame tokias atkarpas kaip 0:10 ar 2:12. Reikia tą taisyt, nes varžovai Eurolygoje tokių klaidų neatleidžia“, – mintis dėstė „centras“.

VIDEO: Artūras Gudaitis: „Atidavėme per daug lengvų taškų“

Nors A.Gudaitis pelnė 16 taškų ir atkovojo 7 kamuolius, pagrindinis jo oponentas Brandonas Daviesas žaidė dar įstabiau. Paklaustas, kodėl taip ir nepavyko sulaikyti amerikiečio, „Olimpia“ vidurio puolėjas turėjo gana aiškų atsakymą.

„Jis pernelyg daug taškų įmetė iš pikenrolo. Komandos draugai labai gerai jį išnaudojo, o jis dar ir puikiai pataikė“, – kalbėjo A.Gudaitis.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Artūras Gudaitis
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Artūras Gudaitis

Milano ekipą paskui save ir traukęs, ir skandinęs Mike'as Jamesas ilsėjosi vos 8 sekundes. A.Gudaičio teigimu, atlaikyti tokį milžinišką tempą visas 40 minučių yra neįmanoma.

„Nemanau, kad žaisti 40 minučių be keitimo Eurolygoje yra normalu, bet nesiskundžiame. „Žalgiris“ irgi neturi Pauliaus Jankūno“, – taikliai pastebėjo A.Gudaitis.

Vidurio puolėjas taip pat pagyrė geriausią mačą šį sezoną sužaidusį Mindaugą Kuzminską. Bendraklubis aikštę paliko su 14 taškų.

„Džiugu, kad jis persilaužė ir randa savo žaidimą. Visi žinome, kad jis gali žaisti tokiame lygyje“, – įsitikinęs A.Gudaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai