Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 30

Balsą rūbinėje pakėlęs M.Schilleris – apie tris „Žalgirio“ šviesulius ir komandos sužadinimą

Martinas Schilleris retai pakelia balsą. Kartais tą padaręs jis po to net atsiprašo žaidėjų. Bet šįsyk jo kariai išgirdo austro žinutę. Sugrįžę ant „Žalgirio“ arenos parketo kaip visai kita komanda, jie pažabojo Berlyno ALBA ir šventė 16-ą pergalę Eurolygoje 96:86.
Martinas Schilleris
Martinas Schilleris / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pirmąją rungtynių dalį „Žalgiris“ vokiečiams leido įmesti net 51 tašką.

Marcusas Erikssonas pasišvilpaudamas iki pertraukos sumetė 17 taškų, o Christas Koumadje baigė atimti visą Joffrey Lauvergne'o meilę krepšiniui.

Tačiau „Žalgiris“ po pertraukos grįžo ant parketo piktas ir toks taiklus, koks nebuvo porą mėnesių. Vien per trečią ir ketvirtą kėlinį nugriaudėjęs 10 tritaškių liūtimi, Lietuvos čempionas sugrįžo į pergalių kelią.

„Mano rungtynių istorija tokia: 14 kartų juos sustabdėme pirmoje pusėje ir 16 kartų tai padarėme vien per trečią kėlinį. Man tai yra rungtynių istorija. Ir dar Erikssonas po pertraukos pelnė tik du taškus (iki pertraukos – 17).

Su puolimu viskas buvo tvarkoj visą mačą. Aišku, Koumadje buvo įdomus iššūkis, bet vis tiek rinkome taškus. Puolimas nebuvo problema. Iššūkis buvo gynyba ir džiaugiuosi, kad vyručiai su tuo susitvarkė.

Sveikinimai Lukui su gimtadieniu! Luko žaidimas padėjo mums atakuoti juos su Koumadje po krepšiu. Kai Lukas pataiko tolimus metimus, jis labai apsunkina varžovų gynybą.

Noriu išskirti Gebeną (12 tšk.) – jis dirba sunkiai, gerai treniruojasi, o šiandien išlindo iš šešėlio. Jis puikiai padirbėjo.

Paprastai neišskiriu žaidėjų, bet sveikinu ir Karolį Lukošiūną (12 tšk.). Jis irgi labai gerai padirbėjo. Ne tik pataikydamas, bet ir įnešdamas daug pastangų gynyboje.“

– Treneri, ką tokio pasakėte žaidėjams per ilgąją pertrauką, kad žaidimas taip pasikeitė?

– Buvau labai nepatenkintas pirma puse. 51 taškas buvo neatleistinas. Norėjau parodyti žaidėjams, kad tai matau. Ir man patiko žaidėjų reakcija, nes pamatėme ją gynyboje.

– Kaip pasitinkate likusias dvejas Eurolygos reguliariojo sezono rungtynes?

– Norime kautis iš paskutiniųjų. Mums turi parankiai susiklostyti 14 mačų.

Mūsų tikslas aiškus – norime 18 pergalių, nes paprastai jos garantuodavo atkrintamąsias. Anksčiau ir su 17 pergalių galėjai tikėtis vietos atkrintamosiose. Kartais užtekdavo ir 16. Bet reikia eiti ir kautis.

– Ar komandai reikėjo jūsų pažadinimo per ilgąją rungtynių pertrauką ir dėl nuleistų rankų po mačo su „Maccabi“?

– Sutinku, kad reikėjo sužadinti komandą. Bet labiau dėl pirmos pusės.

Krepšininkams nėra lengva. Žaidi visą sezoną, surenki 16 pergalių ir paprastai mes čia susėdę kalbėtume apie patekimą į atkrintamąsias. Su pergale prieš „Maccabi“ beveik viską turėtume savo rankose. Manau, tokie dalykai kerta per galvą visiems sportininkams, nes labai norėjome patekti į atkrintamąsias. Aš suprantu, kad tai sukrėtė komandą. Bet nepavadinčiau tos ilgosios pertraukos pažadinimo dėl visos situacijos. Labiau dėl pirmos pusės ir gynybos.

Reikia pabrėžti, kad ALBA yra nuostabus klubas, kuris parodo progreso svarbą. Jie paima Koumadje kaip projektą ir nori pažiūrėti, ką jie gali su juo padaryti ir kaip jį patobulinti.

ALBA yra labai panašus klubas į „Žalgirį“. Jie turi branduolį, surinktą iš Berlyno žaidėjų. Tai unikalu. Turėti tiek daug vietinių žaidėjų ne tik iš Lietuvos, bet ir Kauno... Tas progresas negali būti pamirštas. Ar tai būtų kovo 30 d., ar gruodis.

Toks yra ir mūsų tikslas: pažiūrėti, ką gali padaryti Martinas, ką gali padaryti Lukošiūnas.

VIDEO: K.Lukošiūno karjeros mače – tritaškis aidint kėlinio sirenai

– Kas jums labiausiai patinka kalbant apie Karolio Lukošiūno bei Martino Gebeno progresą ir kas pastarajam šį vakarą padėjo išlįsti iš to šešėlio?

– Jie dirba neįtikėtinai sunkiai. Ir daug kas nemato to jų papildomo darbo. Ar tai asmeninės treniruotės, kai jie išsikviečia trenerius, ar kai nėra treniruočių – jie salėje.

Man labai patinka Marty (Gebeno) savybės. Nes jis stato geras užtvaras, gerai leidžiasi po krepšiu, gali gerai gintis, žaisti virš lanko. Faktas tame, kad mes turime Lauvergne'ą, Rubitą – du labai stiprius centrus. Bet mums visada buvo svarbu įlieti Martiną įžaidimą, daugiausiai pirmojo kėlinio pabaigoje.

Aš jaučiu, kad svarbu jiems duoti bėgti, nes jie gali žaisti šiame lygyje. Bet Marty turi du gerus konkurentus priešais save.

Dėl Karolio, man patinka jo žaidėjo profilis. Jis gali būti snaiperis su gera gynyba. Jis gerai ginasi be kamuolio, puikiai pataiko ir man tai patinka.

VIDEO: Ramusis „Žalgirio“ prancūzas išvestas iš kantrybės: už keiksmus – techninė

– Lukas Lekavičius šį vakarą pasiekė sezono rezultatyvumo rekordą (21 tšk.). Kas galbūt jam šį sezoną anksčiau neleido žibėti taip, kaip šį vakarą?

– Jei atvirai, jis buvo stabtelėjęs tik dėl koronaviruso. Sugrįžti po ligos jam reikėjo 3-5 savaičių. Ir jis dabar dar iš lėto grįžta.

Bet mes labai juo pasitikime. Savo greitomis kojomis jis griauna gynybą. Nepasakyčiau, kad jis turėjo nuopolių. Lukas mums labai svarbus. Ar jis pelno daug taškų, ar ne, bet mums reikia, kad jis sukurtų pranašumus.

VIDEO: Lukai, su gimtadieniu: geriausios Lekavičiaus sezono rungtynės

– Patricio Garino pelnė pirmuosius taškus Eurolygoje kaip „Žalgirio“ žaidėjas. Koks jūsų planas su argentiniečiu einant iš rungtynių į rungtynes?

– Mano idėja – pamatyti, kiek toli jis gali eiti. Kad tai pamatytume, jis turės iškart žaisti. Tai yra procesas ir jis negali būti susijęs su apibrėžtu laikotarpiu. Ir nepasakyčiau, kad tai užtruks tik kelias savaites.

Jis nežaidė 17 mėnesių ir žmonės turi tai suprasti. Tas sugrįžimo laikotarpis krepšininkams po tokios pertraukos... Paprastai kalbame apie 6-7 mėnesius, kad jis grįžtų į savo buvusią formą. Jo atžvilgiu aš labai konservatyvus ir nededu perdėtų vilčių. Tai būtų neteisinga Patricio atveju. Tuo pačiu neprotinga mums, kaip organizacijai. Matysime, kur jis gali nueiti. O svarbiausia, kad jam maudžia ne kelį, o kūną. Tai svarbiausia. Ir tai svarbu „Žalgiriui“. Bet tuo pačiu labai svarbu Patricio Garino.

Jis mūsų žaidėjas ir mūsų pareiga padėti jam reabilituoti karjerą. O ji priklauso nuo kelio. Aš labai laimingas dėl jo sugrįžimo, nes jis jaučiasi gerai ir jo kelis jaučiasi gerai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas