Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 12 30

„Barca“ lietuviai – apie naujametinį norą, mūšį Belgrade ir finalo ketvertą Kaune

„Barcelona“ lietuviai Šarūnas Jasikevičius ir Rokas Jokubaitis negailėjo pagyrų būsimam varžovui Eurolygos turnyre Belgrado „Crvena zvezda“. „Tai geriausiai fiziškai pasiruošusi komanda Europoje“, – prieš penktadienio rungtynes sakė Šaras.
Kauno „Žalgiris“ – Barselonos „Barcelona“
Kauno „Žalgiris“ – Barselonos „Barcelona“ / Erikas Ovčarenko/BNS

2022-uosius metus Eurolygoje pirmaujančia pozicija besidalijanti „Barcelona“ užbaigs rungtynėmis Serbijoje prieš Belgrado „Crvena zvezda“, kuri per pastaruosius aštuonis mačus iškovojo septynias pergales.

„Jie ginasi labai gerai, o puolime visi žino savo vaidmenis. Žaidimą organizuoja Luca Vildoza, Nemanja Nedovičius ir Ognjenas Dobričius. Likę žaidėjai žino, kur turi būti ir ką daryti. „Crvena zvezda“ žaidėjai žino savo vaidmenis ir užduotis. Šiuo metu jie yra puikioje formoje“, – sakė Šarūnas Jasikevičius.

Facundo Campazzo įsigijusį Serbijos klubą Šaras mato kovojančius dėl vietos atkrintamosiose.

„Šiuo metu jie yra pirmajame aštuonete ir kyla į viršų. Jie įsigijo F.Campazzo, kuris tikrai padės komandai. Jie turi visus variantus patekti į atkrintamąsias“, – sakė Š.Jasikevičius.

Treneris užsiminė apie didžiulę konkurenciją Eurolygoje.

„Turime tai suprasti. Kiekvienas mačas Eurolygoje yra tarsi finalas. Jei pralaimi jį, prarandi pozicijas. Kiekviena komanda gali tave įveikti. Nematau rungtynių, kuriose pralaimėjimas būtų siurprizas. Tai yra Eurolygos grožis“, – teigė Šaras.

youtube stopkadras/Šarūnas Jasikevičius
youtube stopkadras/Šarūnas Jasikevičius

Š.Jasikevičius pasidalijo Naujųjų metų norais.

„Linkiu visiems sveikatos, kad komandos galėtų žaisti su visais žaidėjais ir galėtų įsibėgėti. Mes žinome, kad esame lentelės viršuje, o tai yra labai teigiama, nors esame toli nuo geriausios savo versijos, – sakė Šaras. – Norėtume išspausti savąjį potencialą ir žaisti aukščiausiame lygyje. Turime būti kantrūs, treniruotis, žaisti, didinti tempą ir kelti pasitikėjimą. Labiausiai noriu, kad turėtume visus žaidėjus ir galėtume aikštelėje atskleisti visą savo potencialą.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

„Barcelona“ įžaidėjo iš Lietuvos teigimu, „Crvena zvezda“ smegenys aikštelėje yra argentinietis Luca Vildoza.

„Po Duško Ivanovičiaus atvykimo „Crvena zvezda“ žaidžia puikiai, ypač Luca Vildoza, – sakė Rokas Jokubaitis. – Jis yra komandos smegenys. Labai sudėtinga bus jį sustabdyti, ypač varžovų aikštelėje. Gynyboje turėsime sekti žaidimo planą.“

R.Jokubaitis išskyrė atšiaurią „Pionir“ areną Serbijos sostinėje.

„Užbaigti metus „Pionir“ arenoje bus labai sudėtinga. Mūsų laukia vieni geriausių sirgalių visoje Europoje. „Crvena zvezda“ išparduoda bilietus į visas rungtynes. Tikimės puikių kautynių, – sakė 22-ejų atakų organizatorius. – Varžovai bus labai motyvuoti ir metus norės užbaigti pergalingai. Negalime to leisti. Turėsime būti susikoncentravę, nes metus norime užbaigti džiaugsmingai.“

nuotr. „Barcelona“ klubo/„Twitter“/Rokas Jokubaitis
nuotr. „Barcelona“ klubo/„Twitter“/Rokas Jokubaitis

Buvęs Kauno „Žalgirio“ įžaidėjas pasisakė ir apie Nemuno saloje vyksiantį Eurolygos finalo ketvertą.

„Tai bus ypatingas įvykis. Dar laukia ilgas kelias, bet „Barcelona“ žaidžia tam, kad ten patektų į finalo ketvertą. Tikiuosi, kad mūsų komanda žais Kaune, kuriame galėsiu pamatyti savo draugus ir šeimą“, – sakė R.Jokubaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas