Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 26

„Barca“ padebesiais neskraidė: „Geras pirmas žingsnis, bet „Žalgiris“ reaguos“

Kauno „Žalgiriui“ nepavyko įkąsti „Barcelona“ krepšininkams Eurolygos atkrintamųjų starte. Katalonų gynybinėse žabangose klimpęs ir neapsigynęs Kauno klubas nusileido Katalonijos pasididžiavimui 69:91 ir atsilieka serijoje iki trijų pergalių 0-1. Vis dėlto po susitikimo abiejų komandų atstovai sutartinai kartojo, kad tai – tik vienos rungtynės ilgoje serijoje.
Achille Polonara
Achille Polonara / zalgiris.lt nuotr.

Jau ketvirtą kartą iš eilės „Palau Blaugrana“ arenoje savo mylimą komandą sutriuškinęs Šarūnas Jasikevičius džiaugėsi auklėtinių pasirodymu, bet įspėjo, kad reikia laukti „Žalgirio“ reakcijos.

„Tai atkrintamosios, jos visada reikalauja didelių pastangų. Kaskart, kai atsipalaiduodavome arba nežaisdavome 100 procentų, „Žalgiris“ iškart sugrįždavo į rungtynes ir laikėsi per nedidelį atstumą, – po rungtynių duodamas interviu televizijai teigė Š.Jasikevičius. – Tai ir yra atkrintamųjų krepšinis – reikia visą laiką spausti ir neprarasti koncentracijos. Žaidžiame prieš labai gerą komandą ir turime tikėtis jų reakcijos.

Pataikėme metimus tada, kai jų labiausiai reikėjo, priėmėme gerus sprendimus, neklydome, kas mums yra labai svarbu. Bet tai tik pradžia. Dabar svarbiausia pailsėti.“

Kad niekas dar neprarasta pabrėžė ir „Žalgirio“ strategas Kazys Maksvytis.

„Jie buvo fiziškesni. Galbūt tai lėmė patirtis. Sužaidėme blogas rungtynes, bet tai tik vienos rungtynės. Bandysime laimėti kitą susitikimą“, – pareiškė specialistas.

zalgiris.lt nuotr./Kazys Maksvytis
zalgiris.lt nuotr./Kazys Maksvytis

„Barcelona“ klube vienas pagrindinių pergalės kalvių buvo Sertacas Sanli. Netikėtu faktoriumi tapęs turkas liko per 1 tašką nuo sezono rezultatyvumo rekordo ir pakartojo sezono naudingumo balų geriausią rezultatą – jis pelnė 17 taškų ir surinko 20 balų.

„Tiesiog stengiausi padėti savo komandai. Šiandien iššoviau aš, kitose rungtynėse gal tai bus kitas žaidėjas. Tai nesvarbu – tiesiog stengiamės laimėti, – savo pasirodymo nesureikšmino vidurio puolėjas. – Rezultatas geras, bet buvo sunkios atkrintamųjų rungtynės. Ruošėmės tam, kovėmės nuo ginčo kamuolio iki paskutinio švilpuko. Taip ir laimėjome rungtynes, o dabar turime ir toliau taip žaisti, kad laimėtume ir kitą susitikimą.“

Solidžiai pasirodė ir šį sezoną vos 4,5 taško vidurkį fiksavęs Kyle'as Kuričius. Jis žaidė 21 minutę ir įmetė 10 taškų.

„Kontroliavome rungtynes, neblogai įvykdėme žaidybinį planą – nepadarėme daug klaidų ir gerai gynėmės. Tai geras pirmas žingsnis, bet turime taip tęsti ir toliau, nes kitos rungtynės jau labai greitai“, – sakė amerikietis.

Tai geras pirmas žingsnis, bet turime taip tęsti ir toliau.

Antrasis „Žalgirio“ ir „Barcelona“ susitikimas Katalonijos sostinėje vyks penktadienį 21 val.

Netrukus laukite karštų „Žalgirio“ ir „Barcelona“ atstovų komentarų iš Barselonos, kuriuos pateiks 15min žurnalistas Rokas Pakėnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas