Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 18

„Barca“ tikisi Kauno palaikymo, R.Jokubaitis – aiškiai regėti: „Antakis buvo patinęs“

„Barcelona“ krepšininkai vėl užlipo ant Kauno „Žalgirio“ arenos parketo, surengę treniruotę Eurolygos pusfinalio rungtynių su Madrido „Real“ išvakarėse, o prieš tai sužaidę savotiškas slėpynes.

Maži žaidimai vyko prieš vėlyvą vakarinę „Barcelona“ treniruotę Kaune, kur keturi stipriausi Europos krepšinio klubai atvažiavo kovoti dėl čempionų titulo.

Seriją interviu pakeliui per pastarąsias dienas jau surengęs Šarūnas Jasikevičius liko nuošalyje, praleidęs bendravimui su žiniasklaida skirtas 15 minučių šįsyk tykiau, tardamasis su komandos fizinio rengimo treneriu Justinu Grainiu apie pratybas.

Kitas „Barcelona“ trenerio Š.Jasikevičiaus padėjėjas Tomas Masiulis irgi iškart įsitraukė į treniruotę, į kurią vėliau nepastebėti prasmuko ir komandos čekai Janas Vesely ir Tomašas Satoransky.

O vienintelis „Barca“ krepšininkas lietuvis Rokas Jokubaitis pasileido į dar vieną interviu sesiją.

Kalbėti šiuo metu jam lengviau nei matyti dėl pamušti kairiojo antakio, pastarosiomis dienomis it chameleonas keičiančio spalvas.

„Iš pradžių buvo labiau patinęs, bet dabar visai neprastai. Viskas gerai“, – sakė „Barca“ gynėjas, kurio antakį puošė rudas pleistras.

Jau trečią kartą šį sezoną grįžęs į Kauną dėl rungtynių (dusyk su „Žalgiriu“ ir dabar per finalo ketvertą), jis jau neskuba į pasimatymus su artimiausiais žmonėmis.

„Dabar reikia sutvarkyti reikalus aikštelėje. Tiek visą sezoną dirbome, kad reikia pabaigti darbus.

Nors, aišku, su šeima ir draugais tikrai susimatysime, bet laisvalaikis liks nuošalyje, – kalbėjo R.Jokubaitis. – Cepelinų ir šaltibarščių labai norėčiau, bet reikėtų nusipelnyti.“

Tai buvo atviros žiniasklaidai keliolika minučių, per kurias aplink liejosi įvairių tautų kalbos.

Iš Juodkalnijos kilęs, Madrido „Real“ sistemoje išaugęs „Barcelona“ lyderis Nikola Mirotičius buvo apspistas žurnalistų gausiausiai ir kalbėjo ispaniškai bei serbiškai, dar spėjęs apsikabinti su Madrido klubo legenda Felipe Reyesu, irgi atvykusiu į Kauną.

K.Rimkaus nuotr./„Barcelona“ treniruotė Kauno arenoje. Nikola Mirotičius
K.Rimkaus nuotr./„Barcelona“ treniruotė Kauno arenoje. Nikola Mirotičius

Nikola Kaliničius sutiko tautiečių žurnalistų iš Serbijos, o Sertacas Šanli – iš Turkijos.

Kyle'as Kuričius anglų kalba vylėsi, kad Kaune jo komanda sulauks palaikymo.

„Tikiuosi, kad mus palaikys, bet matysime, kaip bus iš tiesų“, – sakė „Barca“ snaiperis iš JAV.

K.Rimkaus nuotr./„Barcelona“ treniruotė Kauno arenoje. Nikola Kaliničius
K.Rimkaus nuotr./„Barcelona“ treniruotė Kauno arenoje. Nikola Kaliničius

Žinoma, Barselonos komanda jaus palaikymą tų lietuvių, kurie ne vienerius metus dirbo Kauno „Žalgirio“ labui, o dabar turėtų sulaukti lietuvių paramos per svarbiausias sezono kovas.

„Nežinau, kiek bilietų jie (lietuviai) nupirko, bet Šaras ir Rokas pritrauks daug žmonių, nėra abejonių, – sakė „Barcelona“ argentinietis Nicolas Laprovittola. – Aišku, „Olympiakos“ sirgalių irgi bus daug.“

K.Rimkaus nuotr./„Barcelona“ treniruotė Kauno arenoje. Nicolas Laprovittola
K.Rimkaus nuotr./„Barcelona“ treniruotė Kauno arenoje. Nicolas Laprovittola

Galiausiai pagal trumpą „Un, dos, tres“ skaičiuotę ir šūkį „Barca“ katalonai pradėjo treniruotę likus mažiau nei parai iki pusfinalio akistatos su „Real“.

Suprasti akimirksniu

  • Eurolygos finalo ketverto kovos Kaune:
  • Pusfinalis penktadienį 18 val.: „Olympiakos“ – „Monaco“
  • Pusfinalis penktadienį 21 val.: „Barcelona“ – Madrido „Real“
  • Mačas dėl trečios vietos sekmadienį 17 val.
  • Finalas sekmadienį 20 val.

„Barcelona“ krepšininkai su lietuvių desantu priešakyje tikisi papildyti savo titulų lentyną, kurioje puikuojasi dvi Eurolygos čempionų taurės, laimėtos 2003 metais dar žaidžiant Š.Jasikevičiui bei 2010 metais.

Iš kitos pusės, tai tik du auksiniai žygiai per ilgą istoriją ir 15 dalyvavimų Eurolygos finalo ketverto turnyruose.

Nuo 2014 iki 2021 metų likdavusi už finalo turnyrų ribos (2017 ir 2018 metais net nepateko į ketvirtfinalį), „Barcelona“ grįžo į juos treniruojant Š.Jasikevičiui, bet iki auksinės pakylos Šarui per pirmuosius du sezonus treniruojant Katalonijos ekipą trūko šiek tiek – 2021 metais pralaimėta finale Stambulo „Anadolu Efes“, o pernai pusfinalyje kelią užtvėrė Madrido „Real“.

Šiemet ketvirtfinalyje Kauno „Žalgirį“ serijoje 3-0 įveikę katalonai vėl pasitinka „El Clasico“ Eurolygos pusfinalyje, tik šįkart jau būdami favoritais ne tik dėl to, kad finišavo aukščiau už „Real“ reguliariose Eurolygos ir Ispanijos pirmenybėse, bet ir dėl pastarųjų Madrido komandos nuostolių (Gabrielis Deckas ir Vincent'as Poirier traumuoti, Guerschonas Yabusele diskvalifikuotas).

Barselonos komandai trūksta tik Cory Higginso – traumuoto amerikiečio gynėjo, kuriam dažniausiai būdavo patikimos lemiamos atakos.

Bet dabar apie juos galvoti nebeverta, nes per 80 nuo titulo skiriančių minučių reikės kautis be jų bei tikėtis sėkmingos pabaigos.

Nors jausmas ir dabar neprastas. „Labai smagu, kad toks renginys Kaune ir visi tokie laimingi“, – dairydamasis aplinkui pabrėžė R.Jokubaitis.

VIDEO: Barcelona šūkis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas