Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 05 28

„Barcelona“ laimi paskutinę sekundę pavojingas sūpuokles: Šaras – Eurolygos finale!

Šarūnas Jasikevičius pirmą kartą per savo karjerą pasirodys Eurolygos finale kaip treneris. Jo treniruojami „Barcelona“ krepšininkai pusfinalyje po sunkios kovos palaužė Milano „Olimpia“ 84:82.

Š.Jasikevičius 4 sykius yra tapęs Eurolygos čempionu kaip žaidėjas, kartą su „Žalgiriu“ pasiekė trečią vietą Eurolygos finalo ketverte, bet dabar jo laukia nauja patirtis.

45 metų kaunietis išgyveno nervingas rungtynes penktadienį, bet „Barcelona“ rado savus lyderius kelyje į elitinio Europos krepšinio turnyro finalą.

Naudingiausias pagal balus reguliaraus sezono žaidėjas Nikola Mirotičius atsitiesė po blankaus ketvirtfinalio ir pelnė 21 tašką.

Nickas Calathesas pelnė 17 taškų ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus, bet likus trimis minutėms susižeidė čiurną ir skausmu iškreiptu veidu paliko aikštę.

N.Mirotičius surinko 28 naudingumo balus, o N.Calathesas 27, tačiau tikruoju komandos didvyriu tapo Cory Higginsas.

Prie lygaus rezultato (82:82) rezultatyviausias Milano komandos žaidėjas Kevinas Punteris prašovė tritaškį, o per šešias sekundes per aikštę perlėkęs C.Higginsas pataikė dvitaškį iš 5 metrų likus žaisti 0,5 sekundes.

VIDEO: Neįtikėtina: paskutinėmis sekundėmis Šarą į Eurolygos finalą atvedęs metimas

Per pusę sekundės Milano komandos lemiamą ataką bandė baigti K.Punteris, bet jo tolimas tritaškis skriejo pro šalį.

Po sekundės Milano komandos treneris, keturis sykius Eurolygą laimėjęs Ettore Messina jau sveikino su pergale Š.Jasikevičių ir jo keturis pagalbininkus štabe.

Tai buvo permainingas sūpuokles priminęs mačas.

Kelno arenoje Š.Jasikevičiaus vyrai staigiai atsiplėšė nuo Italijos klubo, kai 40-metis Pau Gasolis mikliai surinko 10 taškų, padėjęs N.Mirotičiui užkurti puolimo mašiną, kuri iki pertraukos pelnė net 51 tašką.

Tačiau „Barcelona“ išvaistė 11 taškų persvarą, kai prabilo metimais K.Punteris ir kiti Milano krepšininkai, o „Barcelona“ ėmė strigti.

Vienas katalonų lyderių Brandonas Daviesas pelnė tik 2 taškus per 23 minutes. Kitoje barikadų pusėje žaidęs kitas buvęs žalgirietis Zachas LeDay surinko 8 taškus.

Jis prisidėjo, kad Milano komanda įgytų 8 taškų persvarą trečio kėlinio pabaigoje, kai atrodė, kad finalas slysta iš po kojų Eurolygos reguliariojo čempionato nugalėtojai.

Vis dėlto Barselonos komanda pavijo varžovus ir atlaikė dramatišką finišą.

Katalonijos klubas sekmadienį finale susitiks su Stambulo „Anadolu Efes“, kuri atlaikė Maskvos CSKA šturmą ir išplėšė pergalę 89:86 pirmajame pusfinalio mače taškais išsiskyrus Vasilije Micičiui.

VIDEO: Iki stebuklo trūko nedaug: CSKA į finalą žengti sutrukdė netaiklus lemiamas tritaškis

„Barcelona“: Nikola Mirotičius 21 (10/13 baudų), Nickas Calathesas 17 (6 rez. perd.), Cory Higginsas 11, Pau Gasolis 10, Kyle'as Kuricas 8;

Milano „Olimpia“: Kevinas Punteris 23, Vladimiras Micovas 14, Shavonas Shieldsas 13, Sergio Rodriguezas 11, Malcolmas Delaney 9, Zachas LeDay 8.

VIDEO: Finalo intrigos: ironiška Šaro reakcija į varžovų trenerio pasiskelbimą čempionais
VIDEO: Jasikevičiaus nugalėtam profesoriui buvo primintas nesėkmingas Šiškausko metimas: žurnalistas susilaukė atkirčio

Antrojo pusfinalio svarbiausius įvykius nuo 22 val. drauge sekė 15min portalas:

„Barcelona“ – „Olimpia“

Ketvirtasis kėlinys

Likus 0,5 sek. C.Higginsas pataikė dvitaškį! prieš tai K.Punteris laisvas prametė tritaškį, o šešias sekundes paskutinei atakai turėjusi Barselonos komanda nurūko į puolimą, o su kamuoliu prabėgęs amerikietis pataikė metimą: 84:82 Š.Jasikevičiaus komandos naudai!

40 min. Abi komandos stringa lemiamose atakose. Lieka 30 sekundžių, o rezultatas 82:82.

39 min. N.Mirotičius baudų metimais tempia katalonus. Jis jau metė 13 baudų, pataikė 10 šįvakar. 82:79.

38 min. Labai svarbus C.Higginso dvitaškis – 80:78 „Barcelona“ naudai.

37 min. N.Calathesas raitosi aikštės kampe, sukandęs dantis iš skausmo. Graikas susižeidė čiurną, kai užlipo varžovui ant kojos. „Barcelona“ komandai jo labai reikia, nes įžaidėjas šįvakar žaidė puikiai: pelnė 17 taškų ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus. O rezultatas 78:78.

36 min. Koks atkaklus mūšis! Šaras sviedžia C.Higginsą į aikštę, nors amerikietis turi 4 pražangas. 77:76 katalonai pirmauja.

33 min. Z.LeDay iš krašto įšovė kamuolį į krepšį. Po buvusio žalgiriečio, pelniusio 8 taškus, dūrio „Barca“ atsilieka 72:76.

32 min. N.Calatheso dvitaškis su pražanga ir N.Mirotičiaus dvitaškis leidžia Barselonos komandai vėl įsiveržti į priekį. Permainingose rungtynėse „Barca“ priekyje 72:71.

Trečiasis kėlinys

30 min. Prakiurusi gynyboje, „Barcelona“ pralaimėjo trečią kėlinį 16:29. O tai reškia, kad prieš ketvirtą kėlinį Šaro vyrai atsilieka 67:71.

Yra ir kita bėda – C.Higginsas ir A.Abrinesas jau turi po 4 pražangas.

28 min. Profesionalios karjeros pradžioje silpnoje Graikijos komandoje ir Belgijoje žaidęs K.Punteris siaučia. 27 metų amerikietis jau pelnė 20 taškų, o „Barca“ akivaizdžiai užstrigusi. Šaro komanda sminga į duobę 59:67.

26 min. E.Messina tėviškai, nors ir gana stipriai užplojo K.Punteriui per užpakalį, kai amerikietis įdėjo pastangų kovojant dėl kamuolio. Milano krepšininkai tikrai kietesni antrojoje mačo dalyje gynyboje, o puolime K.Punteris jau įšaudė 15 taškų. „Barcelona“ jau atsilieka 57:58.

24 min. Milano ekipa ginasi daug agresyviau po pertraukos, o Barselonos komandos persvara išseko iki 3 taškų: 53:50.

23 min. Šaras auklėja B.Daviesą, kuris kol kas žaidžia sunkiai. Buvęs žalgirietis yra pelnęs 2 taškus. Bet jo gynyba padeda „Barcelona“ laikytis priekyje 53:47.

Antrasis kėlinys

20 min. Puikios „Barcelona“ rungtynės puolime kol kas – 51:42.

Per pirmuosius du kėlinius katalonams daugiausiai taškų pelnė: Nikola Mirotičius 11, Pau Gasolis 10, Nickas Calathesas 10, Corry Higginsas 7;

„Olimpia“: Kevinas Punteris ir Vladimiras Micovas po 9, Sergio Rodriguezas ir Shavonas Shieldsas po 7, Zachas LeDay 5.

18 min. Barselonos puolimas labai laisvas penktadienio vakarą. Net ir snaiperiu savęs vadinti negalintis N.Calathesas pataikė tritaškį ir jau pelnė 9 taškus, surinko 17 naudingumo balų. 49:38.

16 min. 39:34 pirmaujantys Šaro vyrai jau pataikė 10 dvitaškių iš 15. Pagal dvitaškius 66 proc. prieš 42 proc. Milano komandos kol kas.

13 min. P.Gasolis jau pelnė 10 taškų. 40 metų džentelmenas žaidžia rezultatyviausias savo rungtynes Eurolygoje šį sezoną ir kol kas yra rezultatyviausias finalo žaidėjas. 35:31 pirmauja „Barcelona“.

Pirmasis kėlinys

10 min. Barselonos gynėjai ieško ir randa P.Gasolį, kuris efektingai baigia pikenrolus ir jau pelnė 7 taškus. Tai padėjo katalonams laimėti pirmą kėlinį 27:24.

8 min. N.Mirotičius jau pelnė 7 taškus, o Pau Gasolis įskraidino tritaškį. Barselonos ekipa priekyje 19:17, o Šaras labai emocingas ir jau gavo įspėjimą iš teisėjo – dar vienas toks ir ateitų techninė pražanga.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Eurolygos pusfinalis. Šarūnas Jasikevičius
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Eurolygos pusfinalis. Šarūnas Jasikevičius

6 min. Milano snaiperiai, o tarp jų 7 taškus pelnęs 36 metų V.Micovas, išjudino „Olimpia“. Įpusėjus kėliniui „Barcelona“ persvara minimali: 16:15.

4 min. Jau siunta ir Š.Jasikevičius. Jį įpykdė skylės gynyboje, kurią tritaškiu suraižė Z.LeDay. 7:7.

2 min. N.Mirotičius įskraidino tritaškį, N.Calathesas pelnė 2 dvitaškius ir Barselonos klubas startavo 7:2. E.Messina prašo minutės pertraukėlės net nesužaidus pilnas dvi minutes.

Buvusio žalgiriečio Leo Westermanno aikštėje neišvysime. Š.Jasikevičiaus pusfinalio rungtynėms neregistravo trijų žaidėjų, tarp jų ir įžaidėjo iš Prancūzijos.

VIDEO: Buvęs „Žalgirio“ lyderis vis dar jaučia meilę iš Lietuvos – žinučių gauna kasdien
VIDEO: NBA ir Eurolygos legenda dėkoja Šarui – į „Barcą“ grįžo ir dėl lietuvio
VIDEO: Šaro varžovo pokštas: juokavo prašysiąs patarimo ir sulaukė Jasikevičiaus atsako

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas