Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 07

„Barcelona“ susitarė su Europos čempionato MVP, bet žodį dar gali tarti „Real“

„Barcelona“ komanda oficialiai pranešė apie pasiektą susitarimą su Ispanijos krepšinio žvaigžde Willy Hernangomezu. Tiesa, dėl Ispanijos lygos taisyklių, savo žodį šioje situacijoje dar gali tarti Madrido „Real“ klubas.
Willy Hernangomezas
Willy Hernangomezas / „Scanpix“/AP nuotr.

29-erių W.Hernangomezas, kurį prieš kelias dienas atleido „New Orleans Pelicans“ klubas, sutiko su „Barcelona“ pasiūlytomis sąlygomis ir greičiausiai užsivilks mėlynai-granatinius marškinėlius ateinančiame sezone.

Tačiau pagal Ispanijoje galiojančias taisykles, katalonų pateiktą pasiūlymą dar gali „permušti“ „Real“ klubas, kuriam priklauso teisės į 211 cm ūgio centrą, nes būtent Madrido ekipoje W.Hernangomezas rungtyniavo prieš pakeldamas sparnus už Atlanto.

„Real“ tą padaryti gali iki liepos 12 dienos pabaigos. Jeigu madridiečiai tokio paties pasiūlymo nepateiks, W.Hernangomezo ir „Barcelona“ sutartis įsigalios.

15min kiek anksčiau jau pranešė, kad „Barcelona“ medžioja ir W.Hernangomezo brolį Juancho, kuriam taip pat yra pateikę pasiūlymą.

„Barca“ šiuo metu laukia atsakymo iš 27-erių puolėjo, o jei jis bus neigiamas, griebsis plano B. Žurnalisto Marco del Rio teigimu, tas planas B yra ilgametis Berlyno ALBA lyderis Luke'as Sikma.

Tiek Willy, tiek Juancho Hernangomezas daug metų rungtyniavo NBA lygoje. Willy už Atlanto žaidė nuo 2016 metų ir atstovaudamas trims klubams sužaidė 344 rungtynes, kuriose rinko po 7,3 taško ir 5,8 atkovoto kamuolio. Praėjusiame sezone su „Pelicans“ apranga ispanas fiksavo 6,9 taško ir 4,7 sugriebto kamuolio rodiklius.

„Scanpix“ nuotr./Juancho Hernangomezas
„Scanpix“ nuotr./Juancho Hernangomezas

Juancho NBA lygoje taip pat praleido septynerius metus, per kuriuos rungtyniavo šešiose komandose ir sužaidė 339 susitikimus, pelnydamas po 5 taškus ir atkovodamas po 3,3 kamuolio. Praėjusiame sezone J.Hernangomezas gynė „Toronto Raptors“ garbę ir turėjo 2,9 taško bei 2,9 sugriebto kamuolio vidurkius.

Abu ispanai praėjusiais metais įspūdingai pasirodė Europos krepšinio čempionate, kuriame vedė Ispanijos rinktinę link aukso. W.Hernangomezas buvo išrinktas naudingiausiu viso čempionato žaidėju, o J.Hernangomezas buvo naudingiausias finalo rungtynėse prieš Prancūziją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas