Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 02 24

„Barcelonos“ kelionė į Sankt Peterburgą – atšaukta

Įsiplieskus Rusijos invazijai į Ukrainą, „Barcelona“ klubas dėl nesaugios situacijos Rytų Europoje priėmė sprendimą ketvirtadienį nevykti į Sankt Peterburgą, kuriame yra numatytas mačas su vietos „Zenit“, praneša 15min šaltiniai. Katalonijos klubas seka situaciją, neatmetamas variantas, jog Šarūno Jasikevičiaus kariauna į Rusiją vyks rungtynių dieną, penktadienį.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / nuotr. „Getty Images"/euroleague.net

Tai buvo paskutinės minutės „Barcelona“ klubo sprendimas, priimtas oro uoste.

Dar ketvirtadienio popietę Katalonijos komandos strategas Šarūnas Jasikevičius ir krepšininkas Nigelas Hayesas-Davisas teigė, jog yra pasiruošę skrydžiui į Sankt Peterburgą.

Rungtynės tarp „Zenit“ ir „Barcelona“ klubų turėtų vykti penktadienį 19 val. Lietuvos laiku, o jau po dviejų dienų Šaro auklėtiniai turėtų žaisti su Maskvos CSKA ekipa su Mariumi Grigoniu priešakyje.

„Barcelona“ klubo nuotr./Xavi Pascualis ir Šarūnas Jasikevičius
„Barcelona“ klubo nuotr./Xavi Pascualis ir Šarūnas Jasikevičius

„Esu susirūpinęs dėl Rusijos ir Ukrainos karo, nes tai vyksta šalia mano gimtinės. Karas yra blogiausias dalykas, galintis nutikti pasauliui“, – prieš skrydį sakė specialistas iš Lietuvos.

Ketvirtadienio rytą Rusija užpuolė Ukrainą, o tai sujudino ir sporto pasaulį – Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė paragino visus Lietuvos sportininkus ir komandas nutraukti visus ryšius su Rusija, tą patį popietės metu padarė ir Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Vydas Gedvilas.

Eurolyga penktadienį organizuoja neeilinį posėdį, kurios metu analizuos situaciją ir spręs, ar reikia imtis kažkokių veiksmų dėl kilusios Rusijos agresijos Ukrainos atžvilgiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas