Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 10

„Baskonia“ strategas džiaugėsi auklėtiniais iš Lietuvos: „Jie puikiai žaidžia visą sezoną“

Žūtbūtinėje akistatoje dėl bilieto į Eurolygos atkrintamąsias varžybas Kauno „Žalgiris“ namuose 79:75 įveikė Vitorijos „Baskonia“. Ispanijos klubo strategas Joanas Penarroya analizavo mačo pabaigą bei džiaugėsi dviem auklėtiniais iš Lietuvos.

Penktadienio vakarą į Nemuno salą sugužėjo 14879 žiūrovai, iš kurių apie tūkstantį krepšinio sirgalių atvyko iš Estijos palaikyti dviejų savo tautiečių, žaidžiančių Vitorijos „Baskonia“ ekipoje.

Jei Kazys Maksvytis ėmėsi pokyčių starto penkete – vietoje Tomo Dimšos ir Igno Brazdeikio išleidęs Luką Lekavičių ir Arną Butkevičių, tai Ispanijos klubo vairininkas Joanas Penarroya nusprendė išleisti aukštą penketuką su Matthew Costello ketvirtoje pozicijoje, taip siekdamas suvaržyti Kauno „Žalgirio“ arkliuką – kovą dėl kamuolių po varžovų krepšiu.

Pirmoje mačo pusėje ryškiai žibėjo „Baskonia“ lietuvis Rokas Giedraitis, dar iki ilgosios pertraukos surinkęs 9 taškus, 5 atkovotus kamuolius ir 2 rezultatyvius perdavimus. Po dviejų kėlinių – 38:42 Vitorijos krepšininkų persvara.

Savo žodį trečiajame kėlinyje taręs Tadas Sedekerskis per ketvirtį įmetė 6 taškus, perėmė 2 kamuolius ir surinko 11 naudingumo balų, tačiau lemiamas 10 dvikovos minučių būdamas minimalia persvara priekyje pasitiko „Žalgiris“.

„Tadas ir Rokas yra svarbūs „Baskonia“ žaidėjai, – apie auklėtinius po mačo kalbėjo sunkiai angliškai kalbantis „Baskonia“ treneris Joanas Penarroya. – Jie puikiai žaidžia visą sezoną. Svarbiais žaidėjais jie išliks ir artėjančiuose mačuose.“

Ketvirtasis kėlinys vėl priklausė „Žalgirio“ kapitonui Edgarui Ulanovui. Jis realizavo svarbius metimus, išlaikiusius šeimininkus kovoje dėl pergalės, vien per lemiamas minutes surinko 10 iš 26 savo naudingumo balų.

Likus minutei iki susitikimo pabaigos – įspūdingas Kevarriuso Hayeso blokas T.Sedekerskiui, o Arno Butkevičiaus ir Tomo Dimšos baudų metimai įtvirtino gyvybiškai svarbią „Žalgirio“ pergalę.

„Sveikinimai „Žalgiriui“ su pergale, – po dvikovos sakė Vitorijos komandos treneris Joanas Penarroya. – Atvykome laimėti, turėjome šansą, bet lemiamomis akimirkomis susidūrėme su problemomis puolime. Rungtynes pradėjome neblogai, jautėme ritmą, bet negalėjome sukontroliuoti kamuolių po savuoju krepšiu. Tokiose situacijose „Žalgiris“ pelnė nemažai taškų. Antrajame kėlinyje baudos aikštelę saugojome geriau. Bet per paskutines tris minutes prametėme visus metimus, o rungtynių laimėti neįmanoma, jei viską prameti.“

„Baskonia“ šį sezoną demonstruoja du kardinaliai skirtingus veidus namuose ir išvykose. Jei „Fernando Buesa“ arenoje J.Penarroyos auklėtiniai laimėjo 10 iš 12 mačų, tai pralaimėjimas „Žalgirio“ arenoje buvau jau 9 svečiuose per 12 rungtynių.

„Galvoju, kad šiandien kovėmės gerai. Atmosfera buvo puiki, o „Žalgiris“ yra gera komanda, tad laimėti Kaune nėra lengva. Pastaruoju metu išvykose žaidžiame geriau, bet lemiamomis akimirkomis neradome variantų puolime. Namuose mes žaidžiame puikiai, nes atmosfera geresnė, sirgaliai mus palaiko, tuomet būna žaidimas greitesnis ir rezultatyvesnis. Žaisdami namuose mes pasitikime labiau. Šiandien gerai gynėmės, bet problema buvo pataikymas“, – sakė J.Penarroya.

J.Penarroya kalbėjo apie „Žalgirio“ pasirinktą gynybą, kuri svečius iš Vitorijos lemiamoje trijų minučių atkarpoje paliko be taškų.

„Lemiamame ketvirtyje „Žalgiris“ naudojo besikeičiančią gynybą prieš Markusą Howardą ar Dariusą Thompsoną, kurie bandė žaisti vienas prieš vieną. Mes neradome žaidėjų baudos aikštelėje arba nepataikėme į krepšį“, – sakė J.Penarroya.

VIDEO: „Eurolygos diena“: vaistai „Žalgiriui“, baskų lietuviai ir mistinis skandalas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas