Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 05 26

Batą į televizorių paleidusi Italijos legenda įžvelgia E.Messinos pranašumą prieš Šarą

Italijos krepšinio legenda nekantrauja pamatyti Eurolygos pusfinalį tarp „Barcelona“ ir Milano „Olimpia“ krepšininkų. Legendinį trenerį Sandro Gambą itin intriguoja klasiška trenerių dvikova prie šoninės linijos – Ettore Messina prieš Šarūną Jasikevičių. Ieškodamas argumentų, su kuriais „Olimpia“ galėtų tikėtis pergalės, 88-erių specialistas įžvelgia vieną ryškų italo pranašumą.
Ettore Messina ir Šarūnas Jasikevičius
Ettore Messina ir Šarūnas Jasikevičius / „Scanpix“ nuotr.

„Iššūkis, kuris laukia Messinos ir Jasikevičiaus, įtraukia ir mane patį, nes aš galiu tik įsivaizduoti, koks iššūkis jiems bus ruoštis šioms rungtynėms, kaip jie studijuos vienas kito žaidimą ir galimus atakavimus bei siurprizus, – „Repubblica“ cituoja S.Gambą. – Mano nuomone, Ettore turės susikoncentruoti pirmiausia savo aikštės pusei. Kartais „Olimpia“ ginasi gerai – momentais net labai gerai.

Bet kad ir dabar man kliūva tam tikri epizodai. Pavyzdžiui, rungtynėse su Venecijos komanda Italijoje, kur momentais į televizorių paleisdavau batą.

Žaidėjus apimdavo amnezija, skylės silpnojoje pusėje, neužtikrintumas kaunantis dėl atšokusių kamuolių...

Tokiose rungtynėse kaip pusfinalyje arba finale (ir man teko tai pereiti keletą kartų), negali sau leisti tokios prabangos.

Bet ir Milanas turi pranašumą. Tai patirtis. Messina matęs labai daug. Jis žino, kaip elgtis pačiais sunkiausiais momentais. Patyrę ir jo auklėtiniai. Delaney, Hinesas, Micovas, Rodriguezas, jau nekalbu apie Gigi Datome... Nė vienas iš jų nedrebės.“

Eurolygos pusfinalio mačas tarp „Barcelona“ ir „Olimpia“ krepšininkų penktadienį startuos 22 val.

E.Messina buvo S.Gambos asistentas Italijos vyrų krepšinio rinktinėje ir Bolonijos „Virtus“ klube. Aštuntajame dešimtmetyje S.Gamba dukart laimėjo Eurolygą, taip pat – Italijos čempionatą, o 2006-aisiais buvo išrinktas į FIBA Šlovės muziejų.

E.Messinai tai bus 12 finalo ketvertas kaip vyr. treneriui. Čempionu italas tapo keturis kartus – tiek pat, kiek Šaras tą padarė kaip žaidėjas.

VIDEO: Prieš Eurolygos finalo ketvertą – Šaro džiaugsmas ir Pau Gasolio viltis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas