Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 19

Be Eurolygos finalo likęs D.Motiejūnas: „Kaip sulūžome, taip savęs ir nesusirinkome“

Vienas iš dviejų Eurolygos finalo ketverte Lietuvai atstovaujančių krepšininkų žygį link titulo baigė. Donatas Motiejūnas ir „Monaco“ per pirmuosius du kėlinius sukauptą dviženklį pranašumą iššvaistė per trečią ketvirtį, pažymėtą turnyro antirekordu. „Šis kėlinys atrodė kraupiai“, – po mačo sakė D.Motiejūnas.
Donatas Motiejūnas
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Starto penkete Eurolygos pusfinalio rungtynes pradėjęs Donatas Motiejūnas po dviejų kėlinių buvo džiaugsmingos nuotaikos, kai jo atstovaujama „Monaco“ turėjo dviženklį pranašumą prieš Pirėjo „Olympiakos“.

Lietuvis jau viena koja buvo stipriausio Senojo žemyno turnyro finale, bet tuomet – fantastiškas Georgios Bartzoko auklėtinių trečiasis kėlinys, laimėtas rezultatu 27:2 bei išsprendęs mačo likimą.

„Mintys yra dvejopos, – po nesėkmės žurnalistams iš Lietuvos kalbėjo Donatas Motiejūnas. – Pirma pusė buvo labai gera, antra – tragiška. Gaila paleisto šanso, kuris buvo labai geras. Atrodė, kad viską darome gerai – uždarėme lengvus taškus, darėme „backdoorus“, „sleepus“. Viską susitvarkėme antroje pusėje, o kai antroje pusėje jie pradėjo mesti viską iš eilutės, taip ir nesustojo.“

Donatas Motiejūnas – vienas labiausiai patyrusių „Monaco“ žaidėjų ne tik pagal amžių, bet ir pagal itin svarbių rungtynių patirtį.

Jis žaidė 2013-ųjų metų Europos čempionato finale, 2014-ųjų metų pasaulio pirmenybių pusfinalyje bei 2015-ųjų metų NBA Vakarų konferencijos finale, o šį penktadienį gimtajame Kaune jis pajuto, ką reiškia Eurolygos finalo ketvertas.

Gimtajame mieste dėl stipriausio Senojo žemyno turnyro trofėjaus kovojęs D.Motiejūnas pusfinalyje sutiko geriausią reguliaraus sezono komandą Pirėjo „Olympiakos“, kurią „Monaco“ šį sezoną buvo pamokiusi abu kartus.

Mačo pradžioje aukštaūgis ėmė pūsti sau į delnus, kai paleido lanko nelietusį bei graikų sirgalius prajuokinusį tritaškį. Vėliau lietuvis susitvarkė su emocijomis – rinko taškus, kamuolius ir pirmajame kėlinyje buvo vienas ryškiausių „Monaco“ žaidėjų.

Monako Kunigaikštystės ekipai pirmoje mačo pusėje pavyko pažaboti geriausią puolimo reitingą iš finalo ketverto komandų demonstruojantį „Olympiakos“ bei įgyti dviženklį pranašumą (41:29). Georgios Bartzoko auklėtiniai klydo, iš žaidimo atakavo vos 33 proc. taiklumu, o nuo baudų metimų linijos realizavo vos 9 metimus iš 18.

Kardinaliai skirtingą veidą Pirėjo klubas ėmė rodyti antroje mačo pusėje, trečiąjį ketvirtį pradėję spurtu net 14:0 vos per 4 minutes.

Neįtikėtiną puolimą užsukusi „Olympiakos“ trečią kėlinį laimėjo net 27:2, o vyšnia ant torto tapo paskutinis tolimas Giannoulio Larentzakio šūvis nuo lentos. „Monaco“ pakartojo visų laikų Eurolygos vieno ketvirčio taškų antirekordą.

Per likusias 10 minučių „Monaco“ taip ir neatsigavo.

„Šis kėlinys atrodė kraupiai. „Olympiakos“ tik likus minutei gavo ketvirtą pražangą. Tai reiškia, kad žaidėme neagresyviai. Jie spaudėsi, o mes nusimetinėjome kamuolius ir mėtėme tritaškius, kurie šiandien nepakrito“, – komentavo D.Motiejūnas.

Šiose rungtynėse D.Motiejūnas per 22 minutes pelnė 7 taškus (3/6 dvit., 0/2 trit., 1/2 baud.), atkovojo 5 kamuolius ir surinko 5 naudingumo balus.

– Kiek didelis faktorius antroje mačo pusėje buvo fiziškumas?

– Ir tai, ir mūsų pačių kvailumas.

– Ar rasite motyvacijos rungtynėms dėl trečios vietos?

– Manyčiau, kad taip. „Monaco“ antrą sezoną žaidžia Eurolygoje, o trečia vieta irgi yra garbinga. Žiūrint į ateitį, jei norime kovoti dėl pirmos vietos, turime rasti motyvacijos. Tokioje atmosferoje ir tokio lygio turnyre reikia mokėti laimėti paskutines rungtynes.

– Kokios išvados turi būti padarytos per šias dvi paras?

– Turime žaisti 40, o ne 20 minučių. Turbūt geriausia būtų padaryti tai (juokiasi). Po 20 minučių viską turėjome savo rankose, bet tuomet viską palaidojome per 10 minučių. Tokio lygio rungtynėse neatleistina taip žaisti.

– Ar nepasidavėte per anksti?

– Tikrai taip. Kaip sulūžome, taip savęs ir nesusirinkome. Labai tiksliai pasakėte. Tai yra tiesa ir daugiau nieko čia nepridursi.

– Kaip jums šiandien atmosfera?

– Gerai, graži. Man patiko.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Donatas Motiejūnas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Donatas Motiejūnas

– Ką labiausiai įsiminsite iš šio finalo ketverto, kuris yra pirmasis jūsų karjeroje?

– Pralaimėjimas. Arba imi pergalę, arba pralaimėjimą. Mes pasiėmėme pralaimėjimą. Visi kalba Prancūzijoje apie mūsų ir „Olympiakos“ priešiškumą, bet kol kas visas svarbiausias laimėjo jie, o ne mes. Kas iš to, kad laimėjome reguliariajame sezone abejas rungtynes, jei dabar pralaimėjome? Svarbiausiose rungtynėse mes nepasirodėme.

– Esate pralaimėjęs Europos čempionato finale, pasaulio pirmenybių pusfinalyje bei NBA Vakarų konferencijos finale. Kur šios dienos nesėkmę reitinguotumėte pagal skausmą?

– Sunku lyginti su serijomis NBA, kur tenka pralaimėti ne vienerias rungtynes. Tai buvo skausminga, ypač dėl to, jog pirmoje pusėje kontroliavome žaidimą ir viskas buvo gerai. Darėme viską, ką norėjome. Gal jie nusiėmė per daug kamuolių puolime, bet daugiau viskas buvo gerai. Kaip sugriuvome, taip sugriuvome.

– Ar šiame graikiškame triukšme girdėjote lietuvišką palaikymą?

– Tikrai taip. Tikrai džiaugiuosi ir dėkoju lietuviams sirgaliams, kurie atėjo ir palaikė mus. Tikiuosi, kad jie taip pat dabar palaikys „Barcelona“. Tikėkimės, kad ji laimės. Lietuvių ten daugiau, tai palaikysiu „Barcelona“ antrajame pusfinalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas