Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 10 02

Be trečdalio komandos likęs R.Kurtinaitis Eurolygoje startavo apmaudžia nesėkme

Rimas Kurtinaitis po pirmųjų Eurolygos rungtynių nesišypsojo – jo treniruojama Maskvos srities „Chimki“ komanda namuose 76:78 nusileido Atėnų „Panathinaikos“.

Pralaimėjimą Kurčio komandai lėmė svarbiausiu metu gynyboje neatkovoti kamuoliai ir neišnaudotos progos varžovų aikštelės pusėje.

Likus trims minutėms „Chimki“ dar pirmavo 73:71, bet iš pradžių Georgios Papagiannis, o vėliau – ir Ioannis Papapetrou kartojo netaiklius komandos draugų metimus ir pelnė atitinkamai dvitaškį ir dvitaškį su pražanga, išvesdami PAO į priekį 76:73.

„Chimki“ turėjo šansus, bet Sergejus Karasiovas nepataikė laisvas, Jordanas Mickey nepasinaudojo šansu likęs prieš žemesnį oponentą ir baudų metimus sumetę svečiai likus 36 sek. atitolo 78:73.

Dairis Bertanis pataikė labai sudėtingą tritaškį ir atgaivino „Chimki“ viltis, o apsigynę šeimininkai turėjo progą paskutiniam metimui.

Vis dėlto desperatiškas D.Bertanio šūvis, galėjęs išplėšti pratęsimą, buvo netikslus ir R.Kurtinaičio komanda pralaimėjo pirmąsias sezono rungtynes.

PAO nesutrukdė laimėti net ir tai, jog tragiškai sužaidė skambiausias tarpsezonio pirkinys Nemanja Nedovičius. Serbas pelnė 7 taškus, bet pataikė tik 3 metimus iš 10, prametė abi baudas ir surinko -2 naudingumo balus.

Abi komandos šiose rungtynėse tiesiog košmariškai metė iš toli – abi pataikė vos po 5 tritaškius iš 23.

„Chimki“ šiose rungtynėse vertėsi net be keturių krepšininkų – dėl traumų rungtyniauti negalėjo Aleksejus Švedas, Errickas McCollumas, Stefanas Jovičius ir Gregas Monroe.

Tiesa, svarbių žaidėjų neturėjo ir PAO strategas Georgios Vovoras – Atėnų klube nežaidė Howardas Sant-Roosas, Pierre'as Jacksonas ir Aaronas White'as.

Rungtynės Mytiščių arenoje vyko ne prie tuščių tribūnų – susitikimą gyvai stebėjo 933 sirgaliai.

Kitą savaitę R.Kurtinaičio komanda namuose priims Kauno „Žalgirį“.

„Chimki“: Devinas Bookeris 15 (7 atk. kam.), Dairis Bertanis 14 (1/7 trit.), Jordanas Mickey 12, Viačeslavas Zaicevas 11.

„Panathinaikos“: Ioannis Papapetrou 16 (6/8 dvit., 0/6 trit., 8 atk. kam.), Konstantinos Mitoglou 12 (9 atk. kam.), Benas Bentilas 11, Marcusas Fosteris ir Eleftherios Bochoridis po 10.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas