Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 12 17

Beprotiškas finišas – „Monaco“ išgelbėjo paskutinės sekundės šūvis

Berlyno ALBA (3-11) buvo arti to, kad netikėtai nutrauktų savo užsitęsusią nesėkmių seriją, bet tam kelią užkirto „Monaco“ (10-4) prancūzas Elie Okobo, pataikęs lemiamą metimą ir išplėšęs savo komandos pergalę 92:89 (28:25, 24:19, 20:21, 20:24).
Elie Okobo
Elie Okobo / Scanpix/IMAGO/PanoramiC nuotr.

Monakiečiai ketvirto kėlinio pradžioje dar pirmavo 74:65, bet Timo Schneiderio tritaškių vedama ALBA sugebėjo sugrįžti ir likus 17 sekundžių išlyginti rezultatą 89:89.

Lemiamoje atakoje „Monaco“ kamuolį patikėjo E.Okobo. Kiek padrikame išpuolyje prancūzas sugebėjo suklaidinti Maodo Lo ir susikūręs erdvės paleido metimą, kuris skrodė tinklelį ir aidint sirenai išplėšė šeimininkams pergalę – jau dešimtąją šiame sezone.

Nugalėtojų gretose naudingai sužaidė ir Donatas Motiejūnas. Lietuvis per 20 minučių pelnė 10 taškų (4/5 dvit., 0/1 trit., 2/6 baud.), sugriebė 7 kamuolius, atliko 1 rezultatyvų perdavimą, blokavo 1 metimą, dukart suklydo ir surinko 13 naudingumo balų.

Aikštės gynybą beveik visas rungtynes naudoję berlyniečiai gana neblogai pažabojo „Monaco“ vedlį Mike'ą Jamesą, bet šis rado būdų, kaip padėti komandai ir vis tiek tapo naudingiausiu rungtynių žaidėju.

Amerikietis pelnė tik 8 taškus (3/3 dvit., 0/2 trit., 2/2 baud.), bet atkovojo 7 kamuolius, atliko 7 rezultatyvius perdavimus ir surinko 22 naudingumo balus.

Monako komandai ši pergalė leido pavyti Eurolygoje pirmaujančias ekipas – Stambulo „Fenerbahče“ ir „Barcelona“.

Savo ruožtu ALBA pralaimėjo jau vienuoliktą kartą iš eilės ir yra absoliuti turnyro autsaiderė, nors sezoną pradėjo trimis laimėjimais.

„Monaco“: Alpha Diallo 20, Jaronas Blossomgame'as 16, Elie Okobo 11 (5 rez. perd.), Donta Hallas (8 atk. kam.) ir Donatas Motiejūnas po 10 (7 atk. kam.).

ALBA: Timas Schneideris 15 (5/5 trit.), Maodo Lo 14 (5 rez. perd.), Johannesas Thiemannas (6 atk. kam.) ir Benas Lammersas (6 atk. kam.) po 14, Tamiras Blattas 11 (5 rez. perd.).

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas