Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 11 06

Berlyno spauda: Kaune pasiekta Eurolygos rūsio pergalė

Dviejų Eurolygos lentelės pogrindyje tūnančių komandų dvikovoje Berlyno ALBA (3-5) krepšininkai 79:71 pranoko Kauno „Žalgirį“ (0-8). 15min pažvelgė, kaip penktadienio rungtynes Kaune matė Berlyno žiniasklaida.

„Berlyno ALBA laimėjo prieš Kauno „Žalgirį“ rūsio dvikovą“, – paskelbė „Berliner-Zeitung“, vaizdžiai apibūdinusi abiejų komandų padėtį Eurolygoje.

Abu klubai slėpėsi lentelės apačioje – „Žalgiris“ paskutinis, o ALBA prieš penktadienio mačą rikiavosi priešpaskutinė. Po Kaune iškovotos trečiosios pergalės „albatrosai“ pakilo į tryliktą vietą.

„ALBA vėl žvalgosi po Europą“, – pagerėjusią padėtį lentelėje į antraštę kėlė „Morgen Post“.

Jis pažymėjo, kad paskutinius mačo taškus pelnė Nielsas Giffey.

„Buvusio ALBA kapitono dvitaškis nieko nekeitė per „Žalgirio“ pralaimėtą mačą 71:79 Vokietijos čempionams. Pelnyta berlyniečių pergalė, jie visada buvo priekyje rungtynėse“, – konstatavo „Morgen Post“.

„Turėsiu pasiūlyti ALBA kietą kovą“, – mačo išvakarėse planavo N.Giffey, bet vėl liko be pergalės.

„Berliner-Zeitung“ dar prieš rungtynes skyrė nemažai dėmesio N.Giffey. Šis Vokietijos rinktinės krepšininkas yra gimęs Berlyne, jis prieš atvydamas į Kauną septynerius metus žaidė ALBA klube, buvo komandos kapitonas. Su dauguma ALBA žaidėjų žalgirietį sieja draugystė.

„Pastaraisiais metais aš visada buvau jo kambariokas, todėl išsivystė ypatingas ryšys“, – sakė Johannesas Thiemannas, trejus metus žaidęs su N.Giffey ALBA komandoje, o pastarąją vasarą Vokietijos rinktinėje per atrankos varžybas ir olimpines žaidynes Tokijuje.

Penktadienį Kaune N.Giffey per 17 min. pelnė 5 taškus ir atkovojo 4 kamuolius. 30-metis vokietis „Žalgiryje“ pelno po 6,4 taško.

Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Eurolyga: „Žalgiris“ – ALBA
Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Eurolyga: „Žalgiris“ – ALBA

Praėjusį sezoną ALBA ekipai Eurolygoje jis rinko po 8,1 taško, o Vokietijos lygoje padėjo laimėti čempionų titulą.

Dabar N.Giffey nuo pat pradžių stebėjo, kaip „Žalgiris“ tolsta rungtynėse po 0:12 pralaimėtos atkarpos, privedusios prie rezultato 6:19 pirmajame kėlinyje.

„Jie gynėsi gerai, bet ir Lietuvos čempionai prametė daug lengvų metimų“, – savo skaitytojams pasakojo „Berliner-Zeitung“.

Anot Berlyno laikraščio, ne „Žalgirio“ pagerėjęs žaidimas, o nereikalingos ALBA klaidos puolime ir suprastėjusi kova dėl kamuolių po krepšiais lėmė, kad šeimininkai prisivijo Berlyno klubą.

„O dar buvęs Berlyno žaidėjas Tyleris Cavanough“, – daugiausia rūpesčių kėlusį žalgirietį, žaidusį ALBA komandoje 2019–2020 m. sezone, išskyrė „Berliner-Zeitung“.

VIDEO: „Žalgirio“ negelbėjo ir Cavanaugh sezono mačas: puolime atsiskleidusio amerikiečio epizodai

Nors po Pauliaus Jankūno operacijos vieninteliu sunkiuoju puolėju Kauno komandoje likęs R.Cavanough sužaidė geriausias savo rungtynes „Žalgiryje“, jo 17 taškų buvo per mažai šeimininkams.

„Antrojoje dalyje ALBA jautėsi vis tvirčiau: „Nors rungtynių pabaigoje „Žalgiris“ buvo sumažinęs skirtumą iki šešių taškų, ALBA liko rami ir išsivežė įtikinamą pergalę iš Kauno“, – rašė „Berliner-Zeitung“.

VIDEO: „Žalgirio“ treneris neatlaikė: keikdamasis prašė E.Ulanovo mesti į krepšį

„Morgen Post“ gyrė po traumų sugrįžusius ALBA žaidėjus – Benas Lammersas per 13 min. pelnė 10 taškų ir dar išrašė 3 blokus. Švedijos snaiperis Marcusas Eriskssonas pelnė 16 taškų.

Kaip visada šį sezoną rezultatyviai žaidė Oscaras Da Silva, surinkęs 15 taškų, o naudingiausias buvo ekipos lyderis Luke'as Sikma.

„Tai buvo puiki komandinė sėkmė“, – rungtynes apibūdino amerikietis, pelnęs 10 taškų, atkovojęs 6 kamuolius ir atlikęs 4 rezultatyvius perdavimus.

„Morgen Post“ reziumavo: „Nors „Žalgirį“ garsiai palaikė beveik 10 tūkst. žiūrovų, aukštyn kyla ALBA.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas