Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 11 26

Beveik kaip namie: Barselonoje – įspūdingos „Žalgirio“ sirgalių pajėgos

Kauno „Žalgiris“ akistatoje su vienais Eurolygos lyderių „Barcelona“ krepšininkais gal ir nebus laikomas favoritu aikštėje, bet už jos ribų sudarys katalonams rimtą konkurenciją. „Palau Blaugrana“ arenoje žalgiriečius palaikys įspūdinga sirgalių armija.

Atvirkštinius rezultatus (9-2 ir 2-9) Eurolygoje demonstruojantys Ispanijos ir Lietuvos čempionai yra skirtingose turnyrinės lentelės pusėse, o „Žalgiris“ Barselonoje versis dar ir be trijų svarbių rotacijos žaidėjų – Joffrey Lauvergne'o, Pauliaus Jankūno ir Nielso Giffey.

Bet trūkumus aikštėje „Žalgiris“ mėgins kompensuoti puikiu palaikymu už jos ribų.

Dar likus daugiau nei pusantros valandos iki rungtynių pradžios, šalia „Palau Blaugrana“ stoviniavo lietuvių būriai, atvykę iš visos Europos.

Štai ketvertas vaikinų sukorė kelią iš Švedijos, o kitų lietuvių kompanija atkeliavo iš Jungtinės Karalystės. Netrūksta Katalonijoje lietuvių ir iš kitų emigrantais gausių Europos valstybių, o dalis lietuvaičių atvyko ir iš gimtinės.

Jie atmosferą ėmė užkūrinėti dar gerokai iki rungtynių pradžios, kai vis labiau žaliuojančiose tribūnose pasigirdo skanduotės „žalia, balta“.

Iš viso, „Barcelona“ klubo atstovo teigimu, Katalonijos sostinėje „Žalgirio“ sirgalių bus maždaug 500, o tai – neabejotinai didžiausia žaliai-baltų minia šio sezono išvykos rungtynėse.

Mariaus Milašiaus, 15min nuotr./„Žalgirio“ sirgaliai Barselonoje
Mariaus Milašiaus, 15min nuotr./„Žalgirio“ sirgaliai Barselonoje

„„Žalgirio“ fanai juk nesirgs už „Barceloną“, tai nežinau, kiek čia tų šviesų bus“, – rungtynių išvakarėse paklaustas apie Barseloną užplūdusius „Žalgirio“ sirgalius replikavo Šarūnas Jasikevičius.

Toks palaikymas Eurolygoje sudėtingai startavusiems kauniečiams – lyg šviežias oro gūsis.

Dar praėjusią savaitę, komandai tuo metu dar neturint pergalių ir pralaimėjus devynis kartus iš eilės, „Žalgirio“ arenoje buvo pasiektas lankomumo Eurolygoje antirekordas – mačą su Atėnų „Panathinaikos“ stebėjo tik 6383 sirgaliai.

Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Atėnų „Panathinaikos“
Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Atėnų „Panathinaikos“

Tiesa, pirmoji pergalė ir rungtynės prieš savaitgalį grąžino sirgalius į tribūnas – praėjusį penktadienį akistatoje su Stambulo „Fenerbahče“ jų buvo 10 067.

Tokių skaičių neverta tikėtis senutėlėje, šiemet 50-ąjį jubiliejų atšventusioje, „Palau Blaugrana“ arenoje.

Mariaus Milašiaus, 15min nuotr./Barselonos „Palau Blaugrana“ arena
Mariaus Milašiaus, 15min nuotr./Barselonos „Palau Blaugrana“ arena

Jos šio sezono lankomumo vidurkis viso labo 4008 sirgaliai, o rekordas pasiektas per akistatą su Maskvos CSKA, kai įspūdingą Šarūno Jasikevičiaus auklėtinių pergalę pamatė 5028 žmonės.

„Barcelona“ ir „Žalgirio“ rungtynės prasidės 22 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas